Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, 10/05/2024 - 11:40

Το σχολείο αποτελεί έναν θεμελιώδη πυλώνα στην κοινωνική διαμόρφωση των μαθητών, αφού ο σκοπός του εκτείνεται πέρα από την απόκτηση γνώσεων και περιλαμβάνει την ευαισθητοποίησή τους σε δύο βασικές αξίες. Πρώτον, την ευαισθητοποίηση για το συνάνθρωπο, προωθώντας την κατανόηση, τον αλληλοσεβασμό και την αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ των μαθητών. Δεύτερον, την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη μιας βιώσιμης συμπεριφοράς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 10/05/2024 - 11:39

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πράσινες γειτονιές» το οποίο υλοποιείτε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνεργασία με το NOUS, Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται ο τρόπος που προσεγγίσαμε και επεξεργαστήκαμε το θέμα του Προγράμματος.

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 10/05/2024 - 11:34

Τα παιδάκια του 3ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης έφτιαξαν ένα επιτραπέζιο "φιδάκι" σε ηλεκτρονική μορφή με θέμα την ανακύκλωση και σας καλούν να παίξετε κι εσείς! Μπείτε εδώ και ταξιδέψτε στον μαγικό κόσμο της ανακύκλωσης! Και όσα μάθετε μην τα κρατήσετε μυστικό!!!! Διαδώστε τα!!!!

ΓΕ.Λ ΒΥΤΙΝΑΣ, 10/05/2024 - 11:38
ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Σε μια γιορτή περιβαλλοντικής συνείδησης, με πρωτοβουλία της Ομάδας EPAS του σχολείου μας, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Επιτροπή ECOSCHOOLS μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φυτέψουν δενδρύλλια, καλλωπιστικά φυτά και βότανα στον αύλειο χώρο.

Νηπιαγωγείο Ελεώνα, 10/05/2024 - 11:34

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για τις δικές μας ευθύνες. Σε λίγο καιρό θα τρέξουμε με μεγάλη χαρά στις θάλασσες και στις παραλίες. Αποφασίσαμε λοιπόν  ότι η συμπεριφορά μας θα είναι αυτή ακριβώς που αξίζουν οι θάλασσες μας και γενικά το περιβάλλον.  Αφού μάθαμε για το χρόνο που χρειάζονται τα σκουπίδια να διαλυθούν παίξαμε ένα σχετικό παιχνίδι. «Ψαρέψαμε» σκουπίδια και είδαμε ποιος ψάρεψε το σκουπίδι που θα χρειαστεί τον περισσότερο καιρό να διαλυθεί. Ποιος διάλεξε το σκουπίδι που θα διαλυθεί πρώτο (1ο), ποιος δεύτερο (2ο) κλπ..

Νηπιαγωγείο Ελεώνα, 10/05/2024 - 11:33

Συζητήσαμε για τα χιλιάδες πλοία που κυκλοφορούν καθημερινά  στις θάλασσες και τους ωκεανούς παγκοσμίως και μάθαμε ότι μπορούν  αυτά να προκαλέσουν  περιβαλλοντικά ατυχήματα τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζονται ακόμα και σήμερα.

1ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας, 10/05/2024 - 11:33

Στην πίσω αυλή του σχολείου μας τοποθετήσαμε ένα ξύλινο κομποστοποιητή. Εξηγήσαμε στα παιδιά την χρήση του και δώσαμε παραδείγματα απορριμάτων που μπορούν να γίνουν οργανικό λίπασμα. Τα παιδιά ξεκίνησαν να μαζεύουν και να  ρίχνουν όλα τα φθινοπωρινά φύλλα από τα δέντρα της αυλής, όλα τα χόρτα που έβγαιναν στα παρτέρια μας. Σε κάθε διάλειμμα έριχναν τις φλούδες από τα φρούτα που έτρωγαν στο δεκατιανό τους.

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 10/05/2024 - 11:32

Εμπνευσμένο από τους φίλους μας τα πουλιά το παραμύθι  "Τα πουλιά και ο κυνηγός" που υπαγόρευσαν και εικονογράφησαν οι μαθητές του τμήματος Ν2 του νηπιαγωγείου μας. Καλή Ανάγνωση!

32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 09/05/2024 - 13:14

Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2024 Από 22 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2024

και συμμετέχουμε με δράσεις!

ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!

Το κίνημα Global Action Days της FEE δείχνει πώς μεμονωμένες ενέργειες, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές φαίνονται, μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη δική μας και την ευημερία της Γης μας.

Σχολεία από όλο τον κόσμο, τα οποία αποτελούν μέρος του Δικτύου Eco-Schools, LEAF και YRE, καθώς και σχολεία του προγράμματος εκτός FEE, καλούνται να συμμετάσχουν!

Μουσικό Σχολείο Ξάνθης - Γυμνάσιο, 09/05/2024 - 13:11

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου, αφού αναζήτησαν τους βασικούς κανόνες για σωστή ανακύκλωση και δημιούργησαν μια μικρή αφίσα με αυτούς, ενημέρωσαν με τη βοήθεια μιας σύντομης παρουσίασης όλα τα τμήματα του Σχολείου μας σχετικά με τη σωστή χρήση των μπλε κάδων, αλλά και τη διαχείριση των υπόλοιπων κάδων ανακύκλωσης. 

Υπενθύμισαν ποια υλικά πετάμε σε κάθε κάδο και πού μπορούμε να τους βρούμε στην περιοχή μας. Επίσης, συνέστησαν τη μειώση των απορριμμάτων ως υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στη φύση και απάντησαν στις ερωτήσεις των συμμαθητών τους.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 09/05/2024 - 13:12

# Ένα από τα πολύ όμορφα πανηγύρια, που γίνονται την Λαμπροβδομάδα στη Λέσβο είναι  το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στη Θερμή, που οργανώνει ο Λαογραφικός, Σύλλογος της κωμόπολης και παίρνουν μέρος  και πολλοί μαθητές του σχολείου.

 # Οι εκδηλώσεις του είναι διήμερες με ποικίλο πρόγραμμα, όπου πρωταγωνιστικό λόγο έχουν οι καβαλάρηδες με τα άλογά τους, τιμώντας έτσι τον έφιππο Άγιο.  

9o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 09/05/2024 - 13:01

Τα παιδιά του σχολείου μας έφτιαξαν  τα "λαζαράκια" με τη ζύμη που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων!

Όλη την εβδομάδα οι μαθητές μας από όλες τις τάξεις έφτιαξαν λαζαράκια, γέμισαν καλαθάκια με καλούδια κ ασχολήθηκαν με τα έθιμα του Πάσχα!

Οι δύο σύλλογοι - Δασκάλων και Γονέων - συνεργάστηκαν με μεγάλη χαρά, ώστε η πασχαλινή διάθεση να "πλημμυρίσει" το σχολείο και τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα έθιμα του τόπου μας!

9o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 09/05/2024 - 12:59

https://nealesvou.gr/me-aisthima-perivallontikis-eythynis/

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης ανέλαβαν δράση για ένα καθαρότερο περιβάλλον στις 10 Απριλίου 2024. Συμμετείχαν στην εθελοντική εκστρατεία Let’s do it Greece και μάζεψαν πολλά σκουπίδια από μία παραλία μετά το Αεροδρόμιο Μυτιλήνης δίνοντας το σωστό παράδειγμα!

6ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, 09/05/2024 - 12:58

Οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του 6ου Δ.Σ. Γέρακα, στα πλαίσια των διδακτικών αντικειμένων Εργαστήρια Δεξιοτήτων και  Μελέτη Περιβάλλοντος, ανίχνευσαν τα βιωτικά και αβιοτικά στοιχεία της σχολικής αυλής , καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Παρατήρησαν με το μικροσκόπιο, κατέγραψαν τα φυτά και τα ζώα, παρακολούθησαν τον καιρό, τις αλλαγές της θερμοκρασίας και παρατήρησαν τις αλλαγές στο αστικό οικοσύστημα, από εποχή σε εποχή.

6ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, 09/05/2024 - 12:56

Οι μαθητές/τριες του Ολοήμερου 6ου Δ.Σ. Γέρακα , τον Ιανουάριο 2024, δημιούργησαν και τοποθέτησαν ενημερωτικές ταμπέλες στον χώρο του σχολείου , ώστε να διευκολύνουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης, να γίνεται οικονομία στη χρήση του νερού και του ρεύματος, καθώς και αποτελεσματικότερη διαχείριση των σκουπιδιών.

 

1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, 09/05/2024 - 12:55

Για την παρουσίαση των δράσεων των προγραμμάτων με τα οποία συμμετέχει το σχολείο μας στο Δίκτυο, οι μαθητές σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές δημιούργησαν ένα  «Μουσείο Κλιματικής Αλλαγής»,  στην αίθουσα Φυσικών Επιστημών του σχολείου. Το Μουσείο επισκέφτηκαν δεκάδες μαθητές κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεση μαθητικών δημιουργιών του σχολείου,  στα μέσα Απριλίου 2024.

1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, 09/05/2024 - 12:54

Η ομάδα του προγράμματος αναζητώντας τρόπους ευαισθητοποίησης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη αποφάσισε την παραγωγή ταινίας μικρού μήκους με θέμα τις επιπτώσεις από την περιβαλλοντική κρίση.

33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 08/05/2024 - 14:15

Με μεγάλη χαρά παραδώσαμε στον Ιερό Ναό Κυρίλλου & Μεθοδίου Ευόσμου, τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από το Πασχαλινό Βazaar αλληλεγγύης και προσφοράς (εδώ) του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς των μαθητών/τριών μας που στήριξαν και αυτή τη δράση του σχολείου και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό από τρόφιμα για τους ενορίτες της εκκλησία μας.

Το Πάσχα είναι μια γιορτή αλληλεγγύης και ελπίδας… Μακάρι το φως της Αναστάσεως του Χριστού να λάμψει στις καρδιές όλων μας !!!

33o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 08/05/2024 - 14:15

Την Τρίτη 23 Απριλίου είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε την διατροφολόγο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κα Τζένη Ορφανού και την κυρία Αλεξία. Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για την σωστή διατροφή στο πλαίσιο υλοποίηση του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων     « Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό». 

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων