Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Βενετσάνου Ιωάννα, 19/06/2024 - 12:39

Τα παιδιά ξεκινούν να μαζέψουν και να ξεχωρίσουν τα σκουπίδια που βρίσκονται στο άλσος της Φιλαδέλφειας. Ύστερα, τα ξεχωρίζουν και όσα ανακυκλώνονται τα τοποθετούμε στους κάδους ανακύκλωσης.

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Βενετσάνου Ιωάννα, 19/06/2024 - 12:38

Φτιάχνουμε κεριά σόγιας με ξύλινα φυτίλια για να εξυπηρετήσουμε τον σκοπό! Tα κεριά αυτά αποτελούν ανανεώσιμο και βιώσιμο πόρο. Η σόγια είναι βιοδιασπώμενη και η καλλιέργειά της στηρίζει τους αγρότες και μειώνει την εξάρτηση από προϊόντα με βάση το πετρέλαιο. Η επιλογή κεριών σόγιας βοηθά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και προωθεί έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής.

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, 19/06/2024 - 12:32

Η ΣΤ’ τάξη 2023-24 (εκπαιδευτικός Ολυμπία Δεληγκάρη) σε συνεργασία με τη σχολική βιβλιοθήκη (εκπαιδευτικός Θεμελίνα Μαΐλλη), δοκιμάστηκαν σε ένα τολμηρό εγχείρημα, το οποίο αποσκοπούσε στη διαμόρφωση των μαθητών και μαθητριών ως ενεργών πολιτών, καλλιεργώντας την έννοια της ενεργού πολιτειότητας με έναν άκρως βιωματικό τρόπο.

4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, 18/06/2024 - 12:30

Μια χρήσιμη και όμορφη συνεργασία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο Δημοτικών Σχολείων. Κατά τη διαδικτυακή συνάντηση, οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 4ου Ηλιούπολης παρουσίασαν τη δράση:  Υιοθέτηση Δημόσιου Χώρου και Μετατροπή του σε Μαθητικό Πάρκο. Εξήγησαν στους μαθητές του σχολείου των Πετραλώνων τα βήματα που ακολούθησαν καθώς και τα αποτελέσματα που προέκυψαν για τη γειτονιά του σχολείου μας. Τέλος, τους προέτρεψαν να τολμήσουν να ομορφύνουν και τη δική τους γειτονιά!

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 18/06/2024 - 12:29

Είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στη 2η θέση, στον 3ο Σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης, που διοργάνωσε  το εθελοντικό σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό καπακιών χάρη στην προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών! 

Νηπιαγωγείο Περιγιαλίου, 18/06/2024 - 12:29

Καλοκαιρινές κατασκευές από άχρηστο υλικό και καλοκαιρινή γιορτή με θέμα την ανακύκλωση.

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 18/06/2024 - 12:28

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας με αφορμή το παραμύθι «Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω!» μαθαίνουν για την υγιεινή των δοντιών και δημιουργούν ένα σχετικό συνεργατικό παραμύθι με άλλα νηπιαγωγεία του νομού (7ο Βέροιας, 17ο Βέροιας, 1ο Μακροχωρίου) (Διάβασε το Συνεργατικό Παραμύθι) καθώς και αφίσα σχετική με την Υγιεινή των δοντιών. 

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 18/06/2024 - 12:26

Με αφορμή το πρόγραμμα ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ τα παιδιά μαθαίνουν τις επιπτώσεις που έχει ο μη υγιεινός τρόπος ζωής (ανθιγιεινή διατροφή, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα κ.α.) στην υγεία τα ανθρώπου. Δημιουργούν αφίσα για την ευαισθητοποίηση των αγαπημένων τους προσώπων, γονείς και παππούδες – γιαγιάδες και παιχνίδια για την υγιεινή διατροφή.

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 18/06/2024 - 12:25

Οι μαθητές του Β1 και Β2 τμήματος του νηπιαγωγείου φαντάζονται τα πλοία του μέλλοντος που δε θα μολύνουν καθόλου την ατμόσφαιρα καθώς θα χρησιμοποιούν αντί πετρέλαιο άλλες μορφές ενέργειας, ανανεώσιμες, και θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Έτσι ζωγραφίζουν τα φανταστικά πλοία και δημιουργούν σχετικές μακέτες.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/06/2024 - 12:25

@Την λένε Ίρις και η καταγωγή της είναι από την Αλβανία και τέλειωσε την Γ΄τάξη  Μαζί με τους γονείς της και την αδερφή της τη Λάουρα, μένουν  στη Θερμή της Λέσβου. Στη περιοχή αυτή βρίσκεται το ξενοδοχείο «Δάφνις και Χλόη» όπου δουλεύουν οι γονείς της

@Στο ξενοδοχείο αυτό  έκανε πολλά χρόνια διακοπές και η Άλκη Ζέη, που την έπαιζε    στα γόνατά της και της έχει χαρίσει όλα της τα βιβλία.

@ Το ξενοδοχείο είναι έξω από την πόλη της Θερμής Για να έχουν παρέα τα δύο κορίτσια ο μπαμπάς τους αγόρασε πριν 4 χρόνια έναν γαϊδαράκο που τον βαφτίσανε Σωκράτη.

Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, 18/06/2024 - 11:58

Οι μαθητές της Δ' και Ε' δημοτικού επισκέφτηκαν μία από τις πλατείες της πόλης μας, έχοντας στη διάθεσή τους πλαστικά γάντια, σακούλες και μάσκες και την καθάρισαν τοποθετώντας τα απορρίματα στους κατάλληλους κάδους. Οι μαθητές του σχολείου μας υπήρξαν υπόδειγμα πολιτών και έδωσαν το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες τους.

Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, 18/06/2024 - 11:57

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκε μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου προσήλθαν και ξεναγήθηκαν στον χώρο του σχολείου και έπειτα παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με την ανακύκλωση. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των πινάκων ζωγραφικής, κατά την οποία οι μαθητές του σχολείου μας δίνανε χρήσιμες πληφορίες για τον τρόπο με τον οποίο ανακυκλώνουμε υλικά. Τέλος, όλοι οι μαθητές βγήκαν στο προαύλιο και έπαιξαν ένα ομαδικό παιχνίδι που αφορούσε στο περιβάλλον.

Νηπιαγωγείο Αγίας Άννας, 18/06/2024 - 11:57

Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από τα μικρά παιδια . Ο Οικοκώδικας για το Περιβάλλον  θέτει τα θεμέλια για υπεύθυνους πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον του πλανήτη μας. Αποτελεί ένα σύνολο κανόνων και δεσμεύσεων με στόχο την προστασία και την φροντίδα του περιβάλλοντος.

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 17/06/2024 - 16:03

Σ' αυτό τον πλανήτη δε ζούμε μόνο εμείς οι άνθρωποι αλλά και άλλοι οργανισμοί. Έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τους "συγκατοίκους μας" και να αναγνωρίζουμε και σ' αυτούς δικαιώματα. Αλήθεια αν ήσουν ζωάκι τι θα ζητούσες από τους ανθρώπους; Τα νήπια φιλοτέχνησαν αφίσες και δημιούργησαν βίντεο, μπαίνοντας στη "θέση" των ζώων,  στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 17/06/2024 - 16:03

Πώς είναι το νερό; Έχει σχήμα; Έχει χρώμα ; Έχει γεύση; Πού υπάρχει νερό στη φύση; Πού υπάρχει νερό στο σπίτι μας; Πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας; Ποιοι χρησιμοποιούν νερό στην εργασία τους; Πού αλλού είναι απαραίτητο το νερό; Τι πρέπει να κάνουμε για να μη το ξοδεύουμε άσκοπα; Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που κλήθηκαν τα νήπια να απαντήσουν, να ερευνήσουν, να πειραματιστούν ώστε να γνωρίσουν τις ιδιότητες του νερού. Στα πλαίσια αυτά δημιούργησαν και μια αφίσα στην οποία περιγράφουν τον κύκλο του νερού.

12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, 17/06/2024 - 16:03

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων στη Θεματική : Φροντίζω το Περιβάλλον οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας υλοποίησαν δράσεις αξιοποιώντας το σχετικό υλικό που εστάλη από την Παιδική Helmepa. Έτσι γνώρισαν τα θαλάσσια οικοσυστήματα, μάθαν για τη σχέση των οργανισμών μεταξύ τους και για την τροφική αλυσίδα καθώς και για τις απειλές που δέχονται καθημερινά οι θαλάσσιοι οργανισμοί.

Νηπιαγωγείο Πηλίου, 17/06/2024 - 16:02

Χρησιμοποιούμε άχρηστα υλικά για τις κατασκευές μας!

Νηπιαγωγείο Πηλίου, 17/06/2024 - 16:01

Η κομποστοποίηση είναι κομμάτι της σχολικής μας ζωής! 

Νηπιαγωγείο Πηλίου, 17/06/2024 - 16:02

Γιορτάσαμε την Ημέρα της Γης με πολλά μηνύματα και δράσεις!

Νηπιαγωγείο Πηλίου, 17/06/2024 - 16:02

Με διάφορα βρώσιμα υλικά φτιάξαμε γιρλάντες με λιχουδιές για να έχουν φαγητό τα πουλιά της αυλής μας!

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων