Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο, 20/02/2024 - 09:55

Σε συνέχεια της δράσης μας για το πρόγραμμα "καπάκι-καρότσι", ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Κορίνθου, τίμησε το σχολείο μας, προσφέροντας μπάλες στους μαθητές μας. 

Το σχολείο μας δώρησε πριν από λίγους μήνες , μέσα από αυτή τη δράση, ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Και φέτος προσβλέπουμε σε ανάλογη προσφορά στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο, 20/02/2024 - 09:55

Στα πλαίσια του Project: "Διατροφή -Υγιεινή" , μαγειρέψαμε υγιεινά στο εστιατόριο του σχολείου μας. Με αγνά υλικά κάναμε συνταγές τις οποίες στο τέλος μοιραστήκαμε μεταξύ μας και τις δοκιμάσαμε.

Μουσικό Σχολείο Χίου-Γυμνάσιο, 20/02/2024 - 09:53
2o ΕΝΕΕΓΥΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , 20/02/2024 - 09:50

Με την κατασκευή του τοίχου της ανακύκλωσης, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση, έμαθαν για τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν και για τον τρόπο που αυτά καθαρίζονται και τοποθετούνται σε ξεχωριστούς κάδους. Η κατασκευή τους θα βοηθήσει και τους συμμαθητές τους να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν την συνήθεια της ανακύκλωσης. 

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 20/02/2024 - 09:50

Η ένταξη του σχολείου μας στο δίκτυο ‘’Οικολογικά Σχολεία’’ για τη φετινή σχολική χρονιά, μας έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου. Έτσι λοιπόν, ασχοληθήκαμε με τις προτεινόμενες δραστηριότητες από το βιβλίο δραστηριοτήτων του δικτύου με θέματα, τα απορρίμματα και την ενέργεια.

Link εκπαιδευτικού υλικού:

https://www.ecoschools.gr/ecoschools/material

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 20/02/2024 - 09:49

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος erasmus+KA122” Πράσινες σχολικές δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον” , οι μαθητές/τριες του Ε1 μαζί με την εκπαιδευτικό κ. Πάτρα-Αικατερίνη Φαρσάρη, ανέπτυξαν την ιδέα υιοθέτησης του κοντινού στο σχολείο μας χώρου (παρκάκι) στη λίμνη. Υπήρξε καταιγισμός ιδεών ως προς τις προτάσεις-ιδέες φροντίδας του χώρου, τις οποίες και κατέγραψαν. Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με την υιοθέτηση του πάρκου.

22 Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, 20/02/2024 - 10:06

Τα νήπια άρχισαν την υλοποίηση του προγράμματος.Έφτιαξαν τον χάρτη του σχολείου και σχεδίασαν την αυλή και όλους τους υπόλοιπους χώρους.Αποφασίσαμε όλοι μαζί τι θα χρειαστούμε για το επόμενο βήμα.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 20/02/2024 - 09:49

Τα μαθήματα της τεχνολογίας τροφίμων και της ανθοκομίας προσφέρουν έναν πλούσιο συνδυασμό γνώσεων και δεξιοτήτων στον χώρο της διατροφής και της γεωπονίας, καθώς μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων από το χωράφι έως το πιάτο. 

Μέσα από το εργαστηριακό τους μέρος, οι μαθητές δεν μαθαίνουν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά πώς να τις εφαρμόζουν στην πράξη με τον πιο άμεσο και πρακτικό τρόπο. 

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 20/02/2024 - 09:48

Στα πλαίσια της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, το α2 τμήμα του Γυμνασίου και με υπεύθυνη καθηγήτρια την Δαμοπούλου Ελένη, έκανε την πρώτη του γνωριμία με τον ιταλικό πολιτισμό ξεκινώντας από την φημισμένη ιταλική κουζίνα!

Πρωταγωνιστής ήταν η πίτσα με λεπτό ζυμάρι σε αλμυρή έκδοση αλλά και σε γλυκιά με γέμιση σοκολάτας!!

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 20/02/2024 - 09:47

Τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες και κατασκευές για να γνωρίσουν τα δικαιώματα των παιδιών. 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 20/02/2024 - 09:47

@@ Στους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης ξεναγήθηκαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας, στα πλαίσια μια εκπαιδευτικής επίσκεψης , που έγινε επιτέλους αφού αναβλήθηκε δύο φορές.

@@ Η ξενάγηση περιλάμβανε τα περίφημα ψηφιδωτά δάπεδα από τις πολυτελείς επαύλεις στο λόφο της Αγ. Κυριακής, τον τάφο της αρχόντισσας από το Ίππειος (που ήταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν έχασε τη ζωή της) καθώς και αγάλματα σημαντικών προσώπων της Ρωμαϊκής κυρίως εποχής.

Νηπιαγωγείο Τοιχιού Καστοριάς, 20/02/2024 - 09:46

Ρωτάμε τα παιδιά πόσα ποτήρια νερό πίνουν την ημέρα. Όποιος πίνει τα πιο πολλά ανακηρύσσεται Σούπερ-Νεροφίδας και λαμβάνει ειδικό μετάλλιο. Δίνουμε στα παιδιά την πληροφορία ότι για την ηλικία τους, 4-8 ετών, συνιστώνται 6-7 ποτήρια την ημέρα.

Νηπιαγωγείο Τοιχιού Καστοριάς, 20/02/2024 - 09:46

Κατασκευάσαμε αυτοσχέδιες  ταΐστρες πουλιών, σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο, με ανακυκλώσιμα υλικά, ώστε κανένα πουλί να μη μείνει νηστικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τις τοποθετήσαμε στην αυλή του Σχολείου. Η δράση μας είχε στόχο να μάθουμε να προστατεύουμε τα πουλιά και να φροντίζουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όπως και την μεγάλη αξία που έχει η  ανακύκλωση.

Νηπιαγωγείο Τοιχιού Καστοριάς, 20/02/2024 - 09:46

Βλέπουμε το βίντεο για την  Ανακύκλωση  .Συζητάμε για την ανακύκλωση, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και βρίσκουμε  ποια υλικά ανακυκλώνονται και ποια όχι και σε ποιο κάδο. Τα παιδιά καλούνται  να συμμετέχουν  σε διαδικασίες ανακύκλωσης  Επισκεπτόμαστε τους χώρους του σχολείου όπου υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Που πρέπει να πετάμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, 20/02/2024 - 10:24

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου η Στ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Μουσείο Γουλανδρή- Κέντρο Γαία στην Κηφισιά. Συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα με θέμα την κλιματική αλλαγή, το λιώσιμο των πάγων, την ρύπανση του περιβάλλοντος, καθώς και την εξαφάνιση των ζώων. Επίσης, πραγματοποιήθηκε μία παρουσίαση  για τις πυρκαγιές και τις συνέπειές τους, όπως οι πλημμύρες και η εξαφάνιση των ζώων. Επιπλέον, έγινε αναφορά στα μικροπλαστικά τα οποία ρυπαίνουν το περιβάλλον, καθώς δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

Μουσικό Σχολείο Ξάνθης - Γυμνάσιο, 20/02/2024 - 09:43

Την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου με τη συνδρομή του Προϊσταμένου του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Αβδήρων, κου Αποστόλου Ελευθεριάδη, και κατόπιν πρωτοβουλίας των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου που συμμετέχουν στη δράση για τη σωστότερη διαχείριση των απορριμμάτων, τοποθετήσαμε στην αυλή μας δυο κάδους κομποστοποίησης και έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης

2ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου, 16/02/2024 - 10:55

Η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μαζεύουμε πια στο σχολείο πλαστικά καπάκια, μπαταρίες, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών και ρολά από χαρτί υγείας/κουζίνας για κατασκευές.

Μόλις μαζεύτηκαν αρκετά πλαστικά μπουκάλια αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το σπιτάκι ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου μας. Η υπάλληλος μας εξήγησε τη διαδικασία και πετάξαμε μόνοι μας τα μπουκάλια μας. Το μηχάνημα τα μέτρησε: 240 συσκευασίες. Μας ανταπέδωσε ένα κουπόνι που θα εξαργυρώσουμε στο super market.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 20/02/2024 - 09:43

@@ Ολοκληρώθηκε σήμερα η τοποθέτηση τριών καινούριων προθηκών για βιβλία στο σχολείο. Στόχος της πρωτοβουλίας να φέρει ακόμα πιο κοντά το βιβλίο στα παιδιά και να τα κάνει να το αγαπήσουν, αφού στις προθήκες θα βλέπει τα εξώφυλλα των βιβλίων και όχι μόνο τις ράχες τους και θα μπορεί να τα ξεφυλλίζει . Μάλιστα η μία από τις προθήκες τοποθετήθηκε στη Β΄ τάξη.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ, 16/02/2024 - 10:54

Ο Συλλογος Φιλοζωϊκής Ρόδου επισκέφτηκε στις 7/2/2024 το σχολείο μας μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Φιλολογίας Μαριέττας Αγγελινιού προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές της Α' Λυκείου για τις δράσεις του, καθώς και για την νέα διαχείριση του κυνοκομείου Ρόδου απο τον Συλλογο Animal Rescue Rhodes. H πρόσκληση έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση  της αντίστοιχης ενότητας "Animal Rights" στο μάθημα των Αγγλικών.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων