Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

41ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας "Νικόλαος Γύζης", 23/03/2023 - 12:51

 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Σχολείο μας το σχολικό έτος 2022-2023, στο πλαίσιο της διδασκαλίας των Εικαστικών μαθημάτων με υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την Εικαστικό Θεοδώρα Χανδρινού, έχουν διαθεματική προσέγγιση με γνώμονα την συμπερίληψη, μέσω της βιωματικής εμπειρίας μάθησης.

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, τα παιδιά των τάξεων Γ’,  Δ’, Ε’ και ΣΤ’, με ενθουσιασμό και μεγάλη προθυμία, πραγματοποίησαν   δραστηριότητες συνεργασίας και αλληλεπίδρασης με Σχολεία από το εξωτερικό και την Ελλάδα με το 35º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας.

Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων ¨Βοστάνειο¨, 23/03/2023 - 12:49

"Προστατεύουμε  τα δάση μας, προστατεύουμε τη ζωή !"  Φτιάχνουμε την αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών  με ανακυκλωμένο χαρτί που φτιάξαμε  οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ! Χαρήκαμε τη διαδικασία και ανακαλύψαμε πώς δεν είναι και τόσο δύσκολο! Η αφίσα μας θα ταξιδέψει στα ευρωπαϊκά  σχολεία etwinning με τα οποία συνεργαζόμαστε .

Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων ¨Βοστάνειο¨, 23/03/2023 - 12:48
Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

Οι  μαθητές και οι μαθήτριές μας δημιούργησαν μια ιδιαίτερη αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας τα καπάκια συσκευασιών που συλλέγουμε στο σχολείο.

"ΜΕΙΩΝΩ - ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ" ή

"REDUSE -REUSE -RECYCLE"

το σύνθημά μας που ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη ! 

2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών, 23/03/2023 - 12:46

Κάδος ανακύκλωσης και κομποστοποιητής στην αυλή μας .

2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών, 23/03/2023 - 12:44

Ενημέρωση για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση  απο το δήμο Ν Προποντίδας μετά από πρόσκληση μας.

2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών, 23/03/2023 - 12:43

Πριν λίγο καιρό γεμίσαμε ένα κάδο  ΑΦΗΣ για μπαταρίες και μας έφεραν και καινούριο .

 

2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών, 23/03/2023 - 12:43

Μαζί με τα παιδιά φτιάξαμε το  κομποστοποιητή  του νηπιαγωγείου μας.

2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών, 23/03/2023 - 12:43

Στο πλαίσιο των δράσεων μας για επαναχρησιμοποίηση των υλικών οι γονείς μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν το πιο αστείο καπέλο με υλικά από το σπίτι τους 

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 23/03/2023 - 12:38

Μεταμφιεστήκαμε σε πουλιά και ψάξαμε για τροφή, νερό και κατάλληλα σημεία για να φτιάξουμε τις φωλιές μας στην αυλή του σχολείου μας! .Απολαύσαμε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι και ανακαλύψαμε πολλά!

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 23/03/2023 - 12:38

Ζωγραφίσαμε τα κατοικίδία μας, γράψαμε το όνομα τους και τα παρουσιάσαμε στην παρεούλα μας!

Στη συνέχεια οι ζωγραφιές έγιναν ψηφιακά παζλ και παίξαμε με τα ζωάκια μας ¨αλλιώς"!

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 22/03/2023 - 13:52

Ο όρος κολάζ προέρχεται από τον γαλλικό όρο papiers collés (ή découpage), που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τεχνικές επικόλλησης κομματιών χαρτιού σε διάφορες επιφάνειες.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως τεχνική καλλιτεχνών στις αρχές του εικοστού αιώνα.

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 23/03/2023 - 12:39

Με φυσικά υλικά όπως φύλλα και λουλούδια που μάζεψαν τα παιδιά στην αυλή του νηπιαγωγείου μας δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης. Αφού επέλεξαν με προσοχή τα υλικά τους χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους και όταν ολοκλήρωσαν τα έργα τους  τα παρουσίασαν με μεγάλη χαρά στους συμμαθητές τους.

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 22/03/2023 - 13:50

@@ Το ανθρωπάκι που χαμογελά δεν είναι  μια απλή χειροτεχνία. Φτιάχτηκε από μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με υπεύθυνη τη δασκάλα μουσικής Ραλλού Ψωμά.

…………………………

@@ Ο στόχος ήταν να δουν από κοντά την ανάπτυξη των σπόρων. Έριξαν λοιπόν χώμα σε διάφανα ποτήρια, ώστε να είναι ευδιάκριτη η ανάπτυξη των σπόρων και στη συνέχεια το κάλυψαν με σπόρους από γρασίδι.

………………………………

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 23/03/2023 - 12:40

Μετά την εξερεύνηση της  αυλής μας το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολύ μεγάλο. Αποφασίσαμε έτσι να διευρύνουμε την έρευνά μας και στην ευρύτερη περιοχή. Προτείναμε στους μαθητές  μας να αναζητήσουν το αγαπημένο τους δέντρο στην αυλή του σπιτιού τους , στο παρκάκι της γειτονιάς ή ακόμα και στο κοντινό δάσος, να το φωτογραφίσουν  με τη βοήθεια των γονιών τους , να το ζωγραφίσουν και να γράψουν το όνομά του. Με μεγάλη χαρά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις φωτογραφίες και τις ζωγραφιές τους μαζί και φύλλα και καρπούς από τα δέντρα που επέλεξαν.

9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 22/03/2023 - 13:49

Τα παιδιά δημιουργούν τον οικοκώδικα από το Α ως το Ω. 

Η Αλφαβήτα του περιβάλλοντος!

9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 22/03/2023 - 13:49

Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας του σχολείου μας με τίτλο "Χίλιες και 9 ειδήσεις: η eφημερίδ@ του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς είναι γεγονός με διάφορα άρθρα για το περιβάλλον και την προστασία του:

1. Running out of time

2. Είναι η βροχή στην πόλη μας όξινη;

3. Ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας ως λύση στην ενεργειακή κρίση

 https://schoolpress.sch.gr/1000and9news/page/2

 

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 23/03/2023 - 12:39

Μετά την έρευνα για το πράσινο στο σχολείο μας θελήσαμε να εξερευνήσουμε την αυλή μας για μικρά ζωύφια, πουλιά και ζωάκια που τα παιδιά έχουν παρατηρήσει να επισκέπτονται τον κήπο μας, Με τη χρήση μεγενθυτικών φακών και τη βοήθεια ερωτηματολογίου με εικόνες τα παιδιά ανακάλυψαν μέλισσες, πεταλούδες, αράχνες, σαλιγκάρια,  μυρμήγκια και πολλές μυρμηγκοφωλιές. Παρατήρησαν επίσης και τρία διαφορετικά είδη πουλιών που είτε επισκέπτονται τα δέντρα μας , είτε πετάνε πάνω από το σχολείο μας. Τέλος ανέφεραν και κάποια αδέσποτα ζώα που μπαίνουν κατά καιρούς στην αυλή μας.

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 23/03/2023 - 12:40

Προχωρήσαμε στον περιβαλλοντικό έλεγχο της αυλής μας και μέσα από την παρατήρηση και την εξερεύνηση τα παιδιά  ανακάλυψαν θάμνους, δέντρα και χορτάρια και αποτύπωσαν με ζωγραφική σε ένα φύλλο εργασίας τα ευρήματά τους. Στη συνέχεια και σε δεύτερο χρόνο μέσα από ένα παιχνίδι με γρίφους, που δίνουν στοιχεία για τα δέντρα του σχολείου μας, ανακάλυψαν τα διαφορετικά είδη δέντρων της αυλής μας,  μάζεψαν φύλλα τους και με τη βοήθεια της εφαρμογής plantnet έμαθαν τα ονόματά τους.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ ΣΥΡΟΣ, 22/03/2023 - 13:48

Από την επίσκεψή μας στην παραλία Αγκαθωπές της Σύρου, συλλέξαμε σπόρους από κρινάκια της άμμου Pancratium Maritimum, τα βάλαμε σε κεσεδάκια με άμμο, και τα τοποθετήσαμε σε ηλιόλουστο παράθυρο, η προσμονή κράτησε από τον Νοέμβρη μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Μια  Δευτέρα πρωί ο χώρος γέμισε χαρούμενες φωνούλες, οι μεγενθυντικοί φακοί από χέρι σε χέρι, ανακάλυψαν ότι από κάποιους σπόρους έβγαιναν βλασταράκια. Καταστρώνουμε σχέδια για να επιλέξουμε την παραλία εκείνη που θα τα μεταφυτέψουμε και θα τα περιμένουμε να μεγαλώσουν.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων