Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 13/05/2021 - 11:03

# Πριν από ένα μήνα μια κότα μας  ανέβασε πυρετό. Ύστερα από δυο μέρες έκατσε πάνω στα αυγά της και δεν έλεγε να σηκωθεί .Ούτε να φάει, ούτε να πιεί. Και ‘γω,  που πήγαινα να της πάρω τα αυγά δεν με άφηνε,  με τσιμπούσε.

………………………

# Ο μπαμπάς μου είπε ότι κλωσάει τα αυγά και θα τα βγάλει κλωσσόπουλα. Της βάλαμε κοντά φαγητό και νερό για να μην σηκώνεται. Αυτό κράτησε 21μέρες. Εκείνη τη μέρα σηκώθηκε και είδαμε να σκάνε τα αυγά που πλάκωνε και να βγαίνουν τρία κλωσσόπουλα.

…………………………….

53ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ, 13/05/2021 - 11:02

Η περίοδος των περιορισμένων μετακινήσεων και της τηλεκπαίδευσης συνδυάστηκε, όπως είναι λογικό, με πολύ χρόνο στο σπίτι, άρα και μεγάλη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών που παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες (τηλεκοντρόλ κτλ.). Έτσι, με την επιστροφή μας στο σχολείο αποθέσαμε στις ειδικές στήλες, όσες συγκεντρώσαμε.

Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Λέρου, 13/05/2021 - 11:02

Η ανακύκλωση φέτος είχε την τιμητική της!
Δημιουργήσαμε τις γωνίες ανακύκλωσης ολόκληρου του σχολείου, όπου τέσσερις παλιές χαρτόκουτες χρησίμευσαν ως κάδοι. Εκεί το σχολείο ανακυκλώνει τις λάμπες, τα καπάκια από τα μπουκάλια, τα μπουκάλια και τις κόλλες Α4 που δεν χρειάζονται πλέον!

Αλλά η φαντασία μας μας οδήγησε με τη βοήθεια του κυρίου μας και της κυρίας των εικαστικών να φτιάξουμε ένα Ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά! (μπουκάλια χυμού, κούτες από αφρολέξ που βρήκαμε πεταμένες, καπάκια)

Το Ρομπότ ονομάστηκε βοηθός της Δ1 τάξης στη δύσκολη προσπάθεια της ανακύκλωσης!

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 07/05/2021 - 13:37

Τα κέρδη από τα κεράκια που έφτιαξαν οι μαθητές του περιβαλλοντικού μας προγράμματος για την επιχείρηση «ΑΡΩΜΑ ΓΗΣ» προσφέρθηκαν στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Σας παραθέτουμε την επιστολή ευχαριστίας για αυτή τη δωρεά.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 07/05/2021 - 13:37

Την Κυριακή 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός του 1ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Το σχολείο μας με την εικονική επιχείρηση AQUA FERTILITY – Ενυδρειοπονική μονάδα καλλιέργειας τροφίμων – κατάφερε να κερδίσει το βραβείο  ELEVATOR PITCHING        ( καλύτερης παρουσίασης).

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που έλαβαν μέρος!

Η εκπαιδευτικός  Κωνσταντίνα  Δημοπούλου

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 29/04/2021 - 12:40

# Η φύση έχει φορέσει τα ανοιξιάτικά της και μαζί της ξυπνήσανε από το χειμωνιάτικο λήθαργό τους ήρθαν ένα σωρό επισκέπτες .Ο Έργκι  με την αδελφή του και τα ποδήλατά τους  βγήκαν βόλτα  στην εξοχή και ο Άγγελος βρήκε έναν ανοιξιάτικο επισκέπτη  στο χωράφι του και μας τον δείχνει με μεγάλη χαρά ……
 

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 29/04/2021 - 12:40

.........................................................................................
# Φέτος δεν μπορέσαμε λόγω της πανδημίας να καλλιεργήσουμε τον κήπο μας και να φυτέψουμε λαχανικά ,όπως άλλες χρονιές.
…………………………..
# Αρκετοί μαθητές μας όμως ένοιωσαν τη χαρά της κηπουρικής στους δικούς τους μπαχτσέδες βοηθώντας τις οικογένειές τους στο σκάψιμο , το πότισμα και το φύτεμα των λαχανικών.
…………………………..

Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου-Δημοτικό, 23/04/2021 - 15:25

Η γη είναι το σπίτι μας, το οποίο αγαπάμε και  πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε, υιοθετώντας από νωρίς σωστές συνήθειες. Οι μαθητές της Δ´ Δημοτικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης συζήτησαν και έμαθαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, επέλεξαν έναν από αυτούς τους τρόπους και αποφάσισαν να τον εφαρμόζουν στην καθημερινότητα τους, όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι οι αφίσες που έφτιαξαν κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

53ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ, 23/04/2021 - 15:24

Αφίσες των μαθητών μας στο πλαίσιο συνεργασίας με σχολεία του εξωτερικού για την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας ως ένα από τα μέσα για την αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ ΣΥΡΟΣ, 21/04/2021 - 17:06

Οι μαθητές μας , νήπια και προνήπια, κατασκεύασαν από άχρηστο υλικό που υπάρχει στο σπίτι (ρολά χαρτιού υγείας, καπάκια, μπατονέτεσ, καραμελόχαρτα, φίλτρα καφέ και άλλα) έναν ανοιξιάτικο κήπο

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 20/04/2021 - 12:29

Οι μαθητές/τριες του τμήματος Δ οικονομίας παρασκεύασαν διάφορα «πρωινά» που πιθανόν να σερβίρονται σε μία ξενοδοχειακή μονάδα.

Πατατόπιτα – διάφορες ομελέτες- κρέπες – κριτσίνια με τυρί – κροκμαντάμ – πιτσάκια – σοκολατάκια με κορν φλέικς

Η εκπαιδευτικός

Έλενα Χαντζοπούλου

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 20/04/2021 - 12:28

Η επιχείρησή μας «ΑΡΩΜΑ ΓΗΣ» έφτιαξε κεράκια. Οι μαθητές /τριες αξιοποίησαν γυάλινα βαζάκια (που δεν τα χρησιμοποιούσαν πλέον), τα βότανα από τον βοτανόκηπο του σχολείου μας και δημιούργησαν κεράκια ενόψει του ΠΑΣΧΑ.

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ γεωπονίας – Γ πληροφορικής – Δ γεωπονίας

Οι καθηγήτριες

Χριστίνα Τετριμέλη – Νατάσα Κοσμά – Μάρθα Μπακούλα

 

 

 

 

 

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 29/04/2021 - 12:41

 

# Κυκλοφόρησε  την Τρίτη το ειδικό τεύχος της σχολικής μας εφημερίδας του ΘΗΤΑ της Θερμής με τα βραβευμένα διηγήματα των μαθητών του σχολείου στον 12ο διαγωνισμού  γραπτού λόγου των εκδόσεων Πατάκη.

………………………………………

# Το Σχολείο μας ήταν για δεύτερη χρονιά ανάμεσα στις τρεις καλύτερες σχολικές μονάδες της χώρας που βραβεύτηκαν. Τα έξοδα εκτύπωσης του τεύχους τα ανέλαβε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο  Π. Τσακίρη.

………………………………………

53ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ, 16/04/2021 - 14:04

Στις 12 Απριλίου 2021 επιστρέψαμε στο χώρο του σχολείου μας μετά από 5 μήνες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Όμως, δεν επιστρέψαμε μόνοι μας! Μαζί μας φέραμε ανακυκλώσιμα υλικά για να τα αποθέσουμε στους κάδους της Γωνιάς Ανακύκλωσης του 53ου ΓΕΛ Αθηνών. Μέσα στις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, δεν ξεχάσαμε ότι πρέπει να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος και να δίνουμε τη μάχη στον αγώνα κατά της Κλιματικής Αλλαγής.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 16/04/2021 - 14:03

Οι μικροί μαθητές/τριες μας αξιοποιούν τα επιδαπέδια παιχνίδια που υπάρχουν στη σχολική αυλή και παίζουν χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι στη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Το σχολείο μας είναι ένας χώρος όπου οι μαθητές/τριές μας εκτός από τις γνώσεις που αποκομίζουν, είναι και ένας χώρος όπου συναντούν τους φίλους τους και παίζουν μαζί τους διασκεδάζοντας.

Η εκπαιδευτικός – διευθύντρια του σχολείου μας

Μαρία Χαϊκάλη

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 16/04/2021 - 09:14

Ιδανικές αυτές οι μέρες  για αποδράσεις στην εξοχή. Πολλοί είναι αυτοί που τις χαίρονταιμε εκδρομές σε διάφορα σημεία του νησιού. Ανάμεσά τους και οι μαθητές μας Στέλλα, Ευαγγελία και Σαράντος με εκδρομή τους Αγίου Αναργύρους ....
 

Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Λέρου, 16/04/2021 - 09:14

Ο πλανήτης μας είναι δεν είναι δικό μας μόνο σπίτι! Είναι μέρος που συμβιώνουμε με άλλα 8,5 εκατομύρια είδη ζώων και φυτών. Αυτό μας ευαισθητοποίησε πολύ! Ψάξαμε για οργανώσεις που προστατεύουν τα άγρια και σπάνια ζώα. Συνδεθήκαμε με την ομάδα της ΑΝΙΜΑ!

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 05/04/2021 - 12:02

# Ζέστανε ο καιρός και η φύση άρχισε να ξυπνάει για τα καλά. Τυχεροί όσοι μπορούν να νοιώθουν τις μυρωδιές της και να την χαίρονται ιδίως τώρα, που είμαστε αμπαρωμένοι και λαχταράμε όσο τίποτα το έξω.
…………………………………….
# Ανάμεσα στους τυχερούς κάποιοι μαθητές μας, όπως ο Σαράντος, η Παρασκευή και η Έλενα, που χαίρονται τα άλογά τους και ο Δημήτρης με τον μικρό Κωνσταντίνο , που χαίρεται να ταΐζει τις κοτούλες και να παίρνει τα αυγά τους ….
 

Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Λέρου, 05/04/2021 - 12:01

Πριν από λίγες μέρες, βρέθηκε στο λιμάνι Λακκί της Λέρου μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα, η οποία την περιέθαλψε ο κτηνίατρος του νησιού και μετά στάλθηκε στην Αθήνα για περισσότερη φροντίδα. Δυστυχώς η χελώνα μας δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό στάθηκε πρώτης τάξεως αφορμή ώστε να μας επισκεφθεί διαδικτυακά η ομάδα "Αρχέλων" όπου μας ενημέρωσαν για τις δράσεις τους, για την περίθαλψη χελωνών και μας ξενάγησαν στον πανέμορφο χώρο όπου φιλοξενούν τις χελώνες.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων