Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2016-2017
Σχολική Αυλή
2017-2018
Ενέργεια
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2018-2019
Νερό

Τα νέα του Σχολείου μας

10.6.2019

To Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών συμμετείχε με το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό   BRAVO SCHOOLS που διοργάνωσε το Βιωματικό Σχολείο, εκπαιδευτικό τμήμα του Quality Net Foundation.

5.6.2019

Η λίμνη Κερκίνη και ο ποταμός Στρυμόνας είναι ένα Οικοσύστημα μεγάλης σημασίας τόσο γενικότερα για ολόκληρο τον νομό Σερρών, όσο και ειδικότερα για την περιοχή του Οικολογικου Γυμνασίου Κοίμησης μιας και στον ίδιο Δήμο βρίσκεται  ένα κομμάτι της λίμνης με παραλίμνια δημοτικά διαμερίσματα και ένα κομμάτι του ποταμού Στρυμόνα.

2.6.2019
Η πράσινη Σημαία κυματίζουσα στο Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης

Το "Οικολογικό" Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών με κατάλληλες ενέργειες που καταγράφονται στο επισυναπτόμενο της ανάρτησης Βίντεο απέδωσε τις δέουσες τιμές στην Πράσινη Σημαία, σύμβολο των πολυετών αγώνων για την αειφορία και την αλληλεγγύη που το ίδιο πρωτοστάτησε και θα συνεχίσει... (αυτό είναι υπόσχεση) να πρωτοστατεί!

15.5.2019

ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ URL ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/gymnasio-koimhshs-serrwn.385.html

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΤΑΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΨΗΦΙΖΩ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ¨ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ¨ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΩΘΗΣΗ ΚΑΤΑ 20% ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ...

15.5.2019

Μελετήσαμε την Γεωμορφολογία  όλων των περιοχών που διατρέχει ο ρους του Στρυμόνα, πηγές, κοιλάδες, εκβολές, χρησιμοποιώντας εργαλεία περιήγησης όπως google maps, φωτογραφίες, βίντεο και βιβλιογραφία. Δημιουργήσαμε βίντεο που περιέχει τις σημαντικότερες στάσεις της περιήγησης μας.

14.5.2019

Κατά την εκπόνηση του περιβαλλοντικού προγράμματος "Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το Νομό Σερρών" σταθήκαμε στην Λίμνη Κερκίνη και εξετάσαμε τον διττό της  κατασκευαστικό ρόλο, αντιπλημμυρικό και αρδευτικό. Ανακαλύψαμε την αντιφατικότητα αυτών, στην αρχή του θέρους,  που οδηγούν ορισμένες φορές σε πλημμυρικά φαινόμενα στην πεδιάδα των Σερρών και στο παρυδάτιο δάσος της Κερκίνης, με καταστροφικές συνέπειες στο Οικοσύστημα  τόσο της Κερκίνης όσο και του ποταμού Στρυμόνα.

13.5.2019

Στα πλαίσια του προγράμματος: Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών, πραγματοποιήσαμε τρείς επισκέψεις σε πεδία μελέτης.

20.4.2019

Το "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ" Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 συμμετείχε στην Παρουσίαση-Έκθεση των προγραμμάτων Αγωγής υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων που διοργάνωσε  το Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών, στο πλαίσιο υλοποίησης  δράσεων για τη διάδοση και τη διάχυση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα στην Κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

20.4.2019

Παρατηρήσαμε φωτογραφίες των πελεκάνων της Λίμνης και μας φάνηκαν θυμωμένοι! Κάναμε την ανάλογη έρευνα και διαπιστώσαμε ότι φταίει η ρύπανση της Λίμνης που οφείλετε τόσο σε υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στα συνορεύοντα  με αυτήν χωράφια (ευτροφισμός) όσο και στα σκουπίδια κυρίως πλαστικά που "κατεβάζει" ο Στρυμόνας από την Βουλγαρία. Κάναμε έρευνα για να βρούμε τις αιτίες ρύπανσης. Προτείναμε μέτρα αντιρρυπαντικής προστασίας προκειμένου να ξαναγίνουν ευτυχισμένοι οι ιπτάμενοι φίλοι μας.

19.4.2019

Στα πλαίσια του προγράμματος "ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών"  πραγματοποιήσαμε τρείς διδακτικές επισκέψεις σε πεδία μελέτης. Η δεύτερη επίσκεψή μας έγινε στο ενυδρείο της  Βυρώνειας, όπου ήρθαμε σε οπτική επαφή με μέρος της πλούσιας εντομοπανίδας, ερπετοπανίδας και ιχθυοπανίδας του ποταμού Στρυμόνα και της Λίμνης Κερκίνης.

Σελίδες

Γυμνάσιο Κοίμησης

Το γυμνάσιο Κοίμησης βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Κοίμησης,του Δήμου Ηράκλειας στον Νομό Σερρών. 'Εχει 5 τμήματα με μαθητές απο τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Κοίμησης του Ποντισμένου και του Λιμνοχωρίου του Δήμου Ηρακλείας.                                                                                                          

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                   

 •  Η ανέγερση του σχολείου ξεκίνησε το έτος 1927.
 • Το Οικόπεδο ήταν κοινοτικό. Ήταν αλάνα που παραχωρήθηκε από την κοινότητα προκειμένου να χτιστεί το σχολείο.
 • Το έτος 1929 λειτούργησε για πρώτη φορά σαν 2/θέσιο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο.
 • Το Δημοτικό σχολείο είχε πάνω από 150 παιδιά!
 • Το έτος 1938 κάηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες η σκεπή του σχολείου. Η σκεπή κατασκευάστηκε από την αρχή από τους Βουλγάρους το 1941-42.
 • Το 1964 λειτούργησε το σημερινό Δημοτικό σχολείο οπότε οι μαθητές μεταφέρθηκαν εκεί.
 • Τα έτη 1973-74 ο χώρος του σχολείου λειτούργησε ως εκκλησία για 2 περίπου χρόνια, γιατί ανακατασκεύαζαν την σκεπή και το σοβά της εκκλησίας που είχε χαλάσει.
 • Το μικτό Γυμνάσιο Κοίμησης ιδρύθηκε με το προεδρικό διάταγμα 665 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 222/13/8/1977 (τεύχος Α΄) και πρωτολειτούργησε την σχολική χρονιά 1977-78.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΏΝ

 • Στο αύλειο χώρο υπάρχουν 25 πεύκα,8 λεύκες και 3 πλατάνια.
 • Τα πεύκα φυτεύτηκαν το 1934 ευγενική δωρεά του Δασαρχείου.
 • Την δεκαετία του 50 κάποια από αυτά ξεράθηκαν και ξαναφυτεύτηκαν.

Άρα κάποια από τα πεύκα μας είναι αισίως 82 ετών!!!

 • Το σχολικό έτος 2016-2017 στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος " αισθητική ανάπλαση της σχολικής αυλής" που υλοποίησε το Γυμνάσιο Κοίμησης, φυτεύθηκαν απο την περιβαλλοντική ομάδα 60 ανθοφόρα δενδρύλλια με στόχο την μεγάλη διάρκεια σε μήνες ανθοφορία! (Συριακοί Ιβίσκοι, Λαγκεστρέμιες, Βεγγέλες, Τσιντόνια, Φορσίθια, Ροδιές)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Στις 6 Απριλίου του 1941 έγινε η επίθεση των Γερμανών στο Οχυρό ΡΟΥΠΕΛ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Δ.Δ Κοίμησης. Δύο Ήρωες υπερασπιστές του το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε ανάπαυλα της επίθεσης βγήκαν έξω από το Οχυρό σε κάποιο παράπηγμα  με τις στρατιωτικές καραβάνες τους για να φάνε κάτι στα γρήγορα. Εκείνη την στιγμή 2 Γερμανικά αεροπλάνα stukas με την εκκωφαντική σειρήνα τους άρχισαν να τους πολυβολούν. Δεν κατάφεραν να τους πετύχουν. Το ένα από τα δύο ξαναγύρισε και πέτυχε να χτυπήσει την καραβάνα ( δοχείο φαγητού) του ενός από τους δύο μαχητές του Ρούπελ. Ο Έλληνας στρατιώτης θύμωσε τόσο πολύ που έχασε το φαγητό του που σημάδεψε με το απαρχαιωμένο όπλο του και πέτυχε το Γερμανικό stukas. Το εν λόγο Γερμανικό αεροπλάνο φλεγόμενο κατάφερε να προσγειωθεί σε αγρό που βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη από 500 μέτρα από το Γυμνάσιο Κοίμησης. Οι κάτοικοι του χωριού Κοίμησης διέσωσαν και περιέθαλψαν τον Γερμανό πιλότο, όταν οι συνάδελφοί του την ίδια στιγμή βομβάρδιζαν τις αυλές των σπιτιών της. Ήταν το πρώτο Γερμανικό αεροπλάνο που έπεσε στον Ελλαδικό χώρο και ο πιλότος του ο πρώτος Γερμανός κατακτητής που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου Κοίμησης δεν έμειναν ασυγκίνητοι από το μεγαλείο και την ανωτερότητα της Ελληνικής ψυχής και του ανθρωπισμού των προγόνων τους. Επιτέλεσαν το Εθνικό και Ηθικό χρέος τους, κατέγραψαν όλο το ιστορικό συμβάν σε βίντεο, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, βασιζόμενοι σε μαρτυρία υπερήλικα σήμερα, αυτόπτη μάρτυρα. Με το βίντεο αυτό μετέχουν το σχολ. έτος 2017-2018 στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που αναφέρεται στην Μάχη των οχυρών του ΡΟΥΠΕΛ, θέλοντας να κάνουν ευρύτερα γνωστή την ανωτερότητα της Ελληνικής Ψυχής!   

BΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Στις 15 Μαΐου 2018 το Γυμνάσιο Κοίμησης κατέλαβε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό φίλων του οχυρού Ιστίμπεη για την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε με θέμα: «Η πτώση του πρώτου Γερμανικού αεροπλάνου στην Κοίμηση Σερρών-6 Απριλίου 1941». Ιστορική καταγραφή αυτόπτη μάρτυρα, υπερήλικα κατοίκου της Κοίμησης Σερρών, της διάσωσης και περίθαλψης του πρώτου Γερμανού πιλότου -κατακτητή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα! Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές στον διαγωνισμό απο τους νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών υπερέβαιναν του 520! Οι ιθύνοντες του διαγωνισμού έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο «ανάλεκτο» περιστατικό-θέμα της ταινίας και επαίνεσαν το Σχολείο για την πρωτοβουλία του!
Δείτε το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής στο βίντεο:https://youtu.be/NVFUFslN9tA

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 

Στις 7 Ιουνίου 2018 το περιβαλλοντικό προγραμμα «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών» έχει αναδειχθεί στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Bravo Schools, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/ΕΑ/163317/168423/Δ1) ως
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 7. Φθηνή & Καθαρή Ενέργεια, ως ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ και το σχολείο μας ως
ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ TΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μέλος στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).
Στον παραπάνω διαγωνισμό έλαβαν μέρος 202 σχολεία από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές.

"LIVE" ΑΦΙΕΡΩΜΑ & ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

"Τι Κοίμηση; Αυτή είναι Αφύπνιση όλης της Ελληνικής Περιφέρειας..."   Το εν κατακλείδι συμπέρασμα δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 μετά το "ζωντανό" αφιέρωμα στις Πανελλήνιες Βραβεύσεις του Γυμνασίου Κοίμησης! Την  Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 ένα μήνα πριν την βράβευση του Γυμνασίου Κοίμησης με την πράσινη Σημαία από την ΕΕΠΦ η ΕΡΤ3 στα πλαίσια της εκπομπής "Επικοινωνία" έκανε ένα εκτενές για τα τηλεοπτικά δεδομένα αφιέρωμα στο Γυμνάσιο και στις Πανελλήνιες διακρίσεις του! Είχε προηγηθεί μια 30 λεπτών Ραδιοφωνική Συνέντευξη του Αρβανιτίδη Συμεών στην ΕΡΑ Σερρών. Η κινητήριος δύναμη του Σχολείου, οι μαθητές μας,  στάθηκαν αντάξιοι των Πανελλήνιων διακρίσεων τους και αντεπεξήλθαν άψογα στην τηλεοπτική συνέντευξη, προβάλλοντας με σοβαρότητα σε όλη την Ελλάδα το σημαντικό έργο που επιτελείται σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Γυμνάσιο! Τα θερμά, ειλικρινή, Συγχαρητήρια των δημοσιογράφων που ήρθαν σαν επιστέγασμα της έκπληξης τους τόσο για το βάθος της δουλειάς που επιτελείται στο Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών όσο και για τον επαγγελματικό τρόπο, από τους μαθητές, εξωτερίκευσης των δράσεων, μας δίνουν δύναμη αλλά και μας γεμίζουν ευθύνη, να αποδείξουμε όχι μόνο ότι δεν είμαστε διάττοντες αστέρες, αλλά ότι έπεται πολύ καλύτερη συνέχεια!

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα η ΕΡΤ3  έκανε ιδιαίτερη τηλεοπτική μνεία στο Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών. Συγκεκριμένα στην εκπομπή "Νέα από τη Περιφέρεια" την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 προβλήθηκε ένα ρεπορτάζ μέσα από τους χώρους εργασίας του Γυμνασίου Κοίμησης στο οποίο οι Μαθητές του προέβαλαν με περισσή άνεση τις δράσεις του Γυμνασίου που οδήγησαν στις δύο Πανελλήνιες βραβεύσεις του. Η πρώτη από τον διαγωνισμό BRAVO-SCHOOLS τον Ιούνιο του 2018 όπου το πρόγραμμα "Γεωθερμία" κρίθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στον τομέα της ενέργειας και η δεύτερη τον Απρίλιο του 2019, όπου το Γυμνάσιο βραβεύεται με την πράσινη Σημαία!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ- ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ F.E.E και την Ε.Ε.Π.Φ

Μουσείο Μπενάκη, Σάββατο 6 Απριλίου 2019.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ απο το FEE (Foundation for Environmental Education) και ταυτόχρονα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ απο την ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης). Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ έλαβε και έφερε την ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ στο νομό Σερρών και χαρακτηρίστηκε επίσημα πλέον ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ μετά τις Διεθνείς-Πανελλήνιες διακρίσεις των προγραμμάτων του. Το Γυμνάσιο Κοίμησης παραβρέθηκε μέσω εκπροσώπου του, στη τελετή Βράβευσης του με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ! Το Γυμνάσιο Κοίμησης βραβεύεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) με την "ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ". Η τιμητική διάκριση ήρθε ως επιστέγασμα της επιτυχούς συμμετοχής του Σχολείου (το μοναδικό στην ΔΔΕ Σερρών) με πολλαπλές δράσεις, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οικολογικού ενδιαφέροντος στο διεθνές θεματικό δίκτυο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία"! Τόσο η επάξια παρουσία της εκπροσώπου του Γυμνασίου Κοίμησης, όσο και το Βίντεο παρουσίασης των δράσεων του επίσημα πλέον φέροντα το τίτλο "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ", Σχολείου μας, συνεπήρε το ακροατήριο το οποίο αντέδρασε με ενθουσιασμό στην όλη παρουσία μας. Τα σχόλια, δηλώσεις και Συγχαρητήρια των Ιθυνόντων του δικτύου "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" ήταν διθυραμβικά και μας γεμίζουν ευθύνη να συνεχίσουμε το αέναο ταξίδι μας προς την ΑΕΙΦΟΡΙΑ. Η Περιβαλλοντική ομάδα, ο Διευθυντής, ο σύλλογος Καθηγητών και οι μαθητές του Γυμνασίου Κοίμησης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τόσο την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)  όσο και τους ιθύνοντες του διεθνούς θεματικού δίκτυου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Οικολογικά Σχολεία" για την μέγιστη διάκριση! Παίρνουμε δύναμη για νέες οικολογικές αναζητήσεις σε ένα αειφόρο Σχολείο!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ (Τρίτη σε διάστημα ενός έτους). Το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ...

To Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών συμμετείχε με το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS που διοργάνωσε το Βιωματικό Σχολείο, εκπαιδευτικό τμήμα του Quality Net Foundation. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 10/6/2019, το προαναφερθέν πρόγραμμα αξιολογήθηκε και ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, στην κατηγορία «Καλές πρακτικές» https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/bravo-schools-results
Στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν 294 Σχολεία από όλη την Ελλάδα, και οι συμμετοχές των δράσεων τους έφθασαν τις 738. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλά από αυτά είναι ιδιωτικά κολέγια, πολλά από αυτά έχουν τεράστιο δυναμικό μαθητών και ξεκινούν από διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, η επιτυχία ενός Δημόσιου και περιφερειακού Γυμνασίου, όπως αυτό της Κοίμησης Σερρών φαντάζει τεράστια!
Το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» είναι ήδη αναρτημένο στο παρατηρητήριο Βιωσιμότητας στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club) στο οποίο είναι από πέρσι μέλος το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρων.
https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/potamos-strymonas-phgh-zwhs-gia-nomo-serrwn.779.html?demo=preview
Είναι η Τρίτη σε σειρά Πανελλήνια βράβευση του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης σε διάστημα ενός έτους.
Προηγηθήκαν η περσινή πρωτιά στο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS με το πρόγραμμα «Γεωθερμία» και την ανάρτηση του στην Ιστοσελίδα του Βιωματικού Σχολείου μετά από άδεια του υπουργείου παιδείας, προς διάχυση και χρησιμοποίηση της γνώσης από άλλα σχολεία. https://www.biomatiko.gr/ftini-kathari-energeia/
Ακολούθησε η διεθνής βράβευση του με την πράσινη Σημαία και ο επίσημος χαρακτηρισμός του ως οικολογικό Σχολείο.
https://www.ecoschools.gr/schools/gymnasio-koimisis-serron
Αρβανιτίδης Συμεών (ΠΕ03)
Συντονιστής των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών

 

    

Διεύθυνση: 
Δ.Δ Κοίμησης
62400 Σέρρες