Ένταξη του Οικολογικού/Αειφόρου Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών στο Διεθνές Δίκτυο Σχολείων συνδεδεμένων με την UNESCO, Asp-net

Την Παρασκευή 22/1/2021 μας ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο Παιδείας ότι το αίτημα του Οικολογικού/Αειφόρου Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών για ένταξή του στο Διεθνές Δίκτυο Σχολείων συνδεδεμένων με την UNESCO, Asp-net έγινε αποδεκτό και το σχολείο μας τελεί στο στάδιο της υπο ένταξης Σχολείου.

Στα πλαίσια του Δικτύου Αsp-net  καθηγητές του Γυμνασίου Κοίμησης παρακολουθησαν ενεργά συμμετέχοντας στην συζήτηση, 2 διαδικτυακά σε Πανελλήνιο επίπεδο Σεμινάρια υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και της UNESCO που αφορούσαν:

1. Την Παγκόσμια και Ελληνική Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της unesco

2. To  Παγκόσμιο και Ελληνικό Δίκτυο Γεωπάρκων της unesco

O σύνδεσμος του Σχολείου με τo Δίκτυο Asp-net κ. Αρβανιτίδης Σίμος έστειλε στην εθνική συντονίστρια του υπουργείου παιδείας για την unesco κ. Δηλάρη Βέρα 2 πονήματα που υλοποιήθηκαν με συντονιστή τον ίδιο στο οικολογικό/αειφόρο Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών και αναγνωρίστηκαν από επίσημους κρατικούς και μη φορείς της εκπαίδευσης ως πολιτιστική κληρονομιά, προτεινόμενα για χρήση προς άλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο κ Αρβανιτίδης Σίμος συμμετείχε επίσης σε διαδικτυακή συζήτηση μαζί με εκπαιδευτικούς σχολείων τώρα σε τοπικό επίπεδο των Σερρών που είναι συνδεδεμένα με την Unesco, ΑSPnet με συντονίστρια την κ. ΔΗΛΑΡΗ ΒΕΡΑ ( ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ UNESCO). Zητήθηκε εκ των υστέρων να γίνει τεκμηριίωση στα Αγγλικά μέσω πεπραγμένων που υλοποιούνται στο Γυμνάσιο Κοίμησης απαντήσεις στην ερώτηση που τέθηκε από την Unesco:

Please provide 1key example on how sustainability/ sustainable development is (or could be) successfully taught in class/ a school and what would you like to recommend for scale  to other teachers.

Στάλθηκε λοιπόν απο τον κ Αρβανιτίδη Σίμο το παρακάτω κείμενο στα αγγλικά καθώς και βίντεο με μετάφραση στα αγγλικά για τμήμα του έργου που επιτελείται στο Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών προκειμένου να ενημερωθεί το διεθνές Δίκτυο Σχολείων συνδεδεμένων με την UNESCO, ASPnet  και το διεθνές αποθετήριο δράσεων της UNESCO.

 

Συγγραφέας: 
gymkoimis