1ο ΕΠΑ.Λ. ΛΕΧΑΙΝΩΝ "Ηρακλής Μοσχονάς"

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

2.6.2023

Όταν τρώτε κηρήθρα προσφέρετε διάφορα οφέλη στον οργανισμό σας, που κυμαίνονται από την καταπολέμηση ενός κινδύνου μόλυνσης σε μια πιο υγιή καρδιά και ήπαρ.

2.6.2023

Βέβαια ποτέ δεν ξεχνάμε τον κήπο που βοηθήσαμε να φτιαχτεί την προηγουμένη σχολική χρονιά και μιας που επισκεφτήκαμε το Γυμνάσιο Λεχαινών  να δώσουμε τα φώτα μας για την συντήρησή του.

2.6.2023

Κοινή δράση με το Γυμνάσιο Λεχαινών , παρασκευή αρωματικού ελαιολάδου.

2.6.2023

Στις αρχές του σχολικού έτους δεχθήκαμε επίσκεψη από τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης τον οποίο ξεναγήσαμε στα εργαστήρια του σχολείου μας.H κατασκευή αυτή είναι   μια επιγραφή << I love Lechaina>> η οποία  τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, μπροστά από το Δημαρχείο Λεχαινών. Οι μαθητές  έκοψαν τα γράμματα από λαμαρίνα και τα συγκόλλησαν. Την καρδιά  την κατασκευάσαν από ανακυκλωμένα μηχανολογικά εξαρτήματα.

Ο Πρόεδρος του  Τοπικού Συμβουλίου Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης

1.2.2023

Οργανώσαμε και φέτος την eco επιτροπή.

Μεγάλη είναι και φέτος η συμμετοχή και ο εθελοντισμός των μαθητών μας για την συμμετοχή τους στην επιτροπή των Οικολογικών σχολείων. Με την ευκαιρία αυτή ανανεώνουμε την συνεργασία του σχολείου μας με το Γυμνάσιο Λεχαινών και την με εκπρόσωπο του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης την κυρία Γεωργία Κακαλέτρη.

1.2.2023

Έρευνα του σχολικού χώρου σε σχέση με τα θέμα το Νερό.

Σήμερα Διενεργούμε έναν Περιβαλλοντικό έλεγχο σε διάφορους τομείς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως το νερό παίρνοντας βέβαια υπόψη και τις ανάγκες του σχολείου.

9.1.2023

Κάθε χρόνο συνηθίζουμε να χαρίζουμε δώρα στους συνεργαζόμενους φορείς της σχολικής μας μονάδας, έτσι και φέτος με την βοήθεια των παιδιών φτιάξαμε τους Αγγέλους μας από ξύλο και χριστουγεννιάτικες μπάλες. έκοψαν τα πατρόν και συναρμολόγησαν αυτά τα υπέροχα έργα τους.

9.1.2023

ένα φυτικό προιόν για να παρουσιαστεί θέλει και την ανάλογη βάση παρουσίασης.

9.1.2023

Σε τακτά χρονικά διαστήματα συντηρούμε τον κήπο μας, έτσι και αυτές τις μέρες ανανεώσαμε την αυλή μας.

9.1.2023

Κάθε χρόνο συντηρούμε το κτίριο του σχολείου μας έτσι και φέτος ανανεώσαμε λίγο την εικόνα μας.

Σελίδες

Το Επαγγελματικό Λύκειο Λεχαινών ιδρύθηκε το 1990 και συνεχίζει ως σήμερα την λειτουργία του, τόσο στο διδακτικό τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης, όσο και στην υλοποίηση δραστηριοτήτων κοινωνικού περιεχομένου αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκτός του σχολικού ωραρίου.

Απο το 1997 λειτουργεί  σε καινούριο  κτίριο και φιλοξενεί αρκετούς μαθητές  από την ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών. Πρόσφατα έγινε η ονοματοδοσία 1ο ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών «Ηρακλής Μοσχονάς»

Διεύθυνση: 
Λεχαινά Ηλείας
80
27053 LEXAINA