Έρευνα για το νερό.

Έρευνα του σχολικού χώρου σε σχέση με τα θέμα το Νερό.

Σήμερα Διενεργούμε έναν Περιβαλλοντικό έλεγχο σε διάφορους τομείς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως το νερό παίρνοντας βέβαια υπόψη και τις ανάγκες του σχολείου.

Ένας τέτοιος Περιβαλλοντικός έλεγχος  μέσα από αυτή την έρευνα αναδεικνύει την πραγματική «κατάσταση» του σχολείου σε θέμα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως αυτό του νερού. Κάτι τέτοιο μας βοηθάει να διαπιστώσουμε ποιες αλλαγές είναι απαραίτητες ή όχι, ποιες είναι βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες, ώστε να διατυπώσουμε ένα σχέδιο δράσης με ρεαλιστικούς στόχους.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η πραγματοποίηση της έρευνας με βάση ένα ερευνητικό έγγραφο , ενός ερωτηματολογίου δηλαδή που η συμπλήρωσή του αποτυπώνει σε γενικές γραμμές τις επιδράσεις του σχολείου σχετικά με το θέμα της χρήσης του νερού.

Έτσι λοιπόν κάνουμε τα παρακάτω:

Παρακολουθούμε την κατανάλωση του μετρητή του νερού σε τακτά χρονικά διαστήματα :            

 Παρακολουθώντας τον μετρητή του νερού διαπιστώνουμε ότι η κατανάλωση είναι η ελάχιστη ακόμα μικρότερη από την τελευταία φορά ( προυγούμενη μελέτη) για σχολική μονάδα αυτού του μεγέθους. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι  το νερό δεν είναι καθ όλη την διάρκεια του χρόνου πόσιμο και κατά τακτά χρονικά διαστήματα κρίνεται ακατάλληλο μάλιστα παρακάτω θα παρουσιαστούν δημοσιεύσεις από τον τύπο και μελέτες από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης που ερεύνησαν και  οι μαθητές μας.

Άρθρο που μας κάνει χαρούμενους

Ειδικά φίλτρα θα κάνουν πόσιμο το νερό στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση φίλτρων νερού στον Υδατόπυργο της κοινότητας Μυρσίνης και σε λίγο καιρό, οι 800 κάτοικοι, που έως σήμερα πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό, θα μπορούν να πίνουν από την βρύση.

Λύση στο μείζον θέμα του καθαρού και πόσιμου νερού στην Κοινότητα Μυρσίνης δίνει ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, μετά από την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να εγκρίνει το αίτημα για χρηματοδότηση ύψους 73.000 ευρώ ώστε να τοποθετηθούν φίλτρα νερού στον υδατόπυργο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης η «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού γεωτρήσεων για αφαίρεση σιδήρου, μαγγανίου και αμμωνίας παροχής 52m3/h». Με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυριά της Μυρσίνης θα έχουν πλέον στις βρύσες τους καθαρό πόσιμο νερό.

Οι κάτοικοι αρκετών οικισμών στη περιοχή πίνουν νερό μόνο εμφιαλωμένο και αυτό δημιουργεί προβλήματα πρακτικά και οικονομικά για τον πληθυσμό.

Ο Δήμαρχος της περιοχής δηλώνει:

«Βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να έχει κάθε κοινότητα και κάθε χωριό πόσιμο νερό. Η δέσμευσή μας αυτή τη φορά γίνεται πράξη γίνεται πράξη στη Μυρσίνη, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Μηταράκης, τον οποίο και ευχαριστούμε. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης που έχει συσταθεί για τους Δήμους στους οποίος λειτουργούν Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, πολύ σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή που αφορά την ύδρευση από το υδατοφράγμα της περιοχής, ύψους 10 εκατ. Ευρώ που θα συνδέσει απευθείας με πόσιμο νερό χιλιάδες νοικοκυριά στο Δήμο όχι όμως όλα. Για να καλυφθεί το σύνολο της υδροδότησης θα χρειαστεί και από άλλη πηγή νερού παρόμοιο έργο κατασκευής αγωγών και συνδέσεων.

Περισσότερα εδώ:

https://www.in.gr/2022/07/28/politics/aftodioikisi/eidika-filtra-tha-kan...

Συγγραφέας: 
Σκοπαράντζου