ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

19.5.2024

Το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου συμμετέχει στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης -Οικολογικά σχολεία  και συνεχίζει να υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις. Μετά τις διαδρομές σε μονοπάτια με βότανα με το ΚΠΕ Μακρυνίτσας, την περιήγηση σε ακρογιάλια και πευκώνες της Σκιάθου με τους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου και την ενημερωτική επίσκεψη στο Ευγένειο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Αγχιάλου, άλλη μια πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά. Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 η περιβαλλοντική ομάδα ανέλαβε τη δενδροφύτευση στην εξωτερική και εσωτερική αυλή του σχολείου.

11.4.2024

Μετά από αίτημα της Περιβαλλοντικής επιτροπής ,των καθηγητών και των μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα <<Αλλάζω με κρίση -Αγαπώ τη φύση>> και <<ΜαΓΗρεύω ΥΓΗεινά -Τρέφομαι σωστά>> προς την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νέας Αγχιάλου κ.Πυργάνη Βασιλική για αγορά δέντρων και καλλωπιστικών φυτών με σκοπό τον εξωραϊσμό της αυλής και του αίθριου , άμεση ήταν η ανταπόκριση της κ. Πυργάνη Βασιλικής , η οποία τα προσέφερε στο σχολείο.

11.4.2024

Μια ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου με τίτλο  << Αλλάζω με κρίση -Αγαπώ τη φύση>> και <<ΜαΓΗρεύω υΓΗεινά -Τρέφομαι σωστά>>  επισκέφτηκε το  <<Ευγένειο Δημοτικό Σχολείο>> της Νέας Αγχιάλου, συνοδευόμενη από την υπεύθυνη των προγραμμάτων εκπαιδευτικό, Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου. Εκεί τους υποδέχτηκαν η Διευθύντρια του Δημοτικού κα Νένα Σιδηροπούλου και οι  μαθητές  της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού.

3.4.2024

Στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου (Συνεργασία μεταξύ του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων και του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου), πραγματοποιήθηκε  η Παρουσίαση του Σχολικού Προγράμματος του ESERO Greece Mission X<< Προπονηθείτε όπως οι αστροναύτες >> - το πρόγραμμα MISSION X  του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ( ESA ) , σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πόρων Εκπαίδευσης για το Διάστημα -EUROPEAN  SPACE  EDUCATION  RESOURCE OFFICE – ESERO - των κρατών μελών της ΕΕ , δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης  θεμάτων του Διαστήματος στην εκπαιδευτική διαδικασία .

3.4.2024

Απολογισμός Εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Σκιάθο

Το διήμερο 28 - 29 Μαρτίου 2024, οι μαθητές μέλη των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ταξίδεψαν στο καταπράσινο νησί των Σποράδων πατρίδα του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο.  Στα πλαίσια διασχολικής συνεργασίας με το γυμνάσιο της Σκιάθου η διευθύντρια του Γυμνασίου Κα Κατερίνα Τόκα, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή τους κυρίου Γιάννη Ζήκου, μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στο νησί τους με έναν μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο.

2.3.2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μακρυνίτσας πραγματοποίησε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 η Περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, συνοδευόμενη από τις καθηγήτριες Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, Μπάκα Κατερίνα και Θεοχάρη Κωνσταντίνα.

Η επίσκεψη των 38 μαθητών και μαθητριών της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου έγινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα «Τα βότανα». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα με το συντονισμό και την εποπτεία των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν το ΚΠΕ Μακρυνίτσας.

25.2.2024

Το ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου πηγαίνει … στο Γυμνάσιο

Στο πλαίσιο του ενημερωτικού προγράμματος με θέμα «Περιβάλλον και Υγεία» εκπρόσωποι της Τομεακής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Νέας Αγχιάλου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο της περιοχής.

Συγκεκριμένα την επίσκεψη πραγματοποίησαν η νοσηλεύτρια Κυριακή Αρρίνα Πλιάτσικα και η επισκέπτρια υγείας Αλεξάνδρα Κοντογιάννη.

25.2.2024

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή του Γυμνασίου μας σε μία από τις  αρχικές  συνεδριάσεις της αποφάσισε ο περιβαλλοντικός έλεγχος  να κατατμηθεί  στις εξής ενότητες:

• Απορρίμματα

• Αυλή Σχολείου 

• Διατροφή

 Κάθε τάξη ανέλαβε να εξετάσει μία από αυτές.

 

2.2.2024

Δημιουργία Περιβαλλοντικής Επιτροπής στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου.

1.2.2024

Η περιβαλλοντική επιτροπή του γυμνασίου Νέας Αγχιάλου πρότεινε τον προορισμό για την σχολική  εκπαιδευτική επίσκεψη του Ιανουαρίου :Τις λίμνες Ζερέλια. Οι μαθητές –μέλη της  περιβαλλοντικής επιτροπής αναζήτησαν πληροφορίες για τις λίμνες και ενημέρωσαν τη σχολική κοινότητα.

Σελίδες

Το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου, πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου. Έχει εννέα τμήματα, Τμήμα Ένταξης και το παράρτημα Ε.Α.Κ.Κ.Ν Κασσαβέτειας. Συμμετάσχει κάθε χρόνο σε ποικίλα περιβαλλοντικά και πολιτισμικά προγράμματα, διασχολικά, εθνικά και ευρωπαϊκά.

Διεύθυνση: 
ΑΜΥΡΑ 7 ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
37400 ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ