8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

11.11.2020
Με πρωτοβουλία της υπαλλήλου Γενικών Καθηκόντων ομορφοχρωματίστηκε το παρτέρι του Σχολείου μας!

 Η προσπάθεια για τη σωτηρία του περιβάλλοντος συνεχίζεται στο Σχολείο μας με νέα πρόσωπα αλλά και με τη νέα περίοδο  μερικής καραντίνας ...

 Το  πρώτο υπεύθυνο νέο πρόσωπο είναι η υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων . Με χαμόγελο και όρεξη για μεθοδική εργασία καταφέρνει να διορθώση τις μικρές έως μεγάλες απροσεξίες των μαθητών μας.  Έτσι η συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών στους κατάλληλους χωριστούς κάδους οδήγησε στην επιτυχημένη πρώτη παραλαβή των συγκεντρωμένων υλικών από την εταιρία Follow green !

22.10.2020
Οι μαθητές και μαθήτριες σε μεγάλες δόξες και χαρές με τα διπλώματά τους.

 Για δεύτερη χρονιά ξεκινησαμε την εκλογική διαδικασία προκειμένου να αναδειχθούν οι εκλεκτοί των παιδιών για το χρονικό διάστημα από 12/10/20 ως 11/12/20 στην Περιβαλλοντική ομαδα του Σχολείου μας.

13.10.2020
Ο έπαινος συμμετοχής μας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης

Γέρακας 12 Οκτωβρίου 2020

 Ο πρώτος μήνας λειτουργίας των σχολείων πέρασε και είναι καιρός να συνεχίσουμε προγραμματισμένα και μεθοδικά την δράση για το καλό του Περιβάλλοντος και της Πατρίδας μας κι απώτερα του Πλανήτη Γη!

 Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν όλο και πιο συχνά στην πατρίδα μας, μάς υπενθυμίζουν την έντονη ανάγκη Προστασίας του Περιβάλλοντος και πρωτίστως από τα μικρά μας παιδιά του Δημοτικού !

7.4.2020
Το σπίτι από κουτί παπουτσιών και διάφορα χαρτιά.< Μένουμε σπίτι>.

 Χαιρετώ όλες και όλους τους δοκίμαζόμενους από την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας ,η οποία μας έχει κρατήσει τόσο καιρό μέσα στο σπίτι μας . Ελπίζω να έχουμε αίσιο τέλος και σ' αύτην την δοκιμασία και να εδυναμωθούμε για το μέλλον, από την εμπειρία που θα έχουμε αποκτήσει όλοι μας ,στο τέλος αυτής της περιπέτειας .

3.3.2020

Την Παρασκευή 28/2/2020 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από μέλη της ομάδας «Πράκτορες του Πλανήτη μας» στις τάξεις Γ' και Δ' του Σχολείου μας.
Οι μαθητές μας ,αν και ήδη είναι στους ενεργούς εθελοντές για την ανακύκλωση, απόκτησαν γνώσεις πιο εξειδικευμένες σχετικά με δράσεις για τη σωτηρία του Πλανήτη μας!!! Το πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία » συνεχίζεται με αμείωτη ένταση!!!

14.2.2020
Τα ...πρωτάκια εν δράση!!!

 Στις 31/1/2020 έληξε η θητεία των δημοκρατικά ψηφισμένων μελών , μαθητών /τριών ,της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχολείου μας με απολογιστική συνεδρίαση . Οι μαθητές /τριες με την πρόταση του Συντινιστή τους κατέγραψαν σε κείμενο, ο καθένας τους, την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στην Ομάδα. Ακολούθως συζήτησαν τα θετικά αποτελέσματα ,τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και τη χαρά που νιώσανε από τη θέση των εκλεγμένων δημοκρατικά μελών της Ομάδας.

30.1.2020
Οι εθελοντές μαθητές βοηθούν στη μεταφορά των καπακιών.

 Την 24η Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μεταφορά πλαστικών καπακιών από το 8ο Δ.Σ. Γέρακα στο 3ο Δ.Σ. Παλλήνης με τη βοήθεια εθελοντών μαθητών και των δύο Σχολείων. Τα καπάκια έφεραν στο Σχολείο μας ο Σύλλογος Γονέων του και μια μητέρα μαθητή μας ,η οποία εργάζεται σε πολυεθνική εταιρία κι έχει την ευαισθησία να τα διαχωρίζει από τα μπουκάλια που καταναλόνονται εκεί .

21.1.2020

 Η περιβαλλοντική ομάδα του 8ου Δ.Σ. Γέρακα εύχεται σε όλη τη σχολική κοινότητα καλή ,δημιουργική, Οικολογική χρονιά!!! Μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεκινήσαμε με νέες δυνάμεις την προσπάθεια μείωσης ,επιτέλους , των απορριμάτων στη σχολική μας μονάδα. Νέοι εθελοντές μαθητές του τμήματος Γ'1  μαζί με τους προηγούμενους ,με κέφι και επιμονή ανέλαβαν την ενημέρωση / φύλαξη των κάδων απορριμάτων οι οποίοι βρίσκονται έξω από την αίθουσά τους .

21.12.2019
Κατασκευή πορτοφολιού από χάρτινο κουτί γάλατος,

 Την Παρασκευή 20/12/2019 οι μαθητές της Δ’1 & Δ'2 τάξης  συμμετείχαν σε Βιωματικό εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το σχολείο μας με γενικό τίτλο <Όλοι μαζί μπορούμε να μειώσουμε τα απορρίματα του Σχολείου μας - πρακτικές ιδέες > και «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια». Το εργαστήριο διοργανώθηκε  και υλοποιήθηκε  από τον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας και Αναβάθμισης Πεντελικού όρους) με τη βοήθεια έμπειρου προσωπικού.

30.11.2019
Οι μαθητές μας μπρος στα εκθέματα της HELMEPA

 Την Παρασκευή 29/112019 τα τμήματα Δ'1 και Δ'2  μεταφέρθηκαν πεζή τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος στο 3ο Δ,Σ. Γέρακα και παρακολούθησαν την έκθεση "Θαλάσσιος Κόσμος "που διοργανώθηκε  από τη HELMEPA ,την Δ/νση Ανατ. Αττικής και το Δήμο Παλλήνης. Η ενημέρωση έγινε από εξειδικευμένο στέλεχος της HELMEPA σε τρεις ενότητες .Οι μαθητές μας  συμμετείχαν  με ενδιαφέρον , έκαναν ερωτήσεις ,έδωσαν απαντήσεις και αποχώρησαν αρκετά ευαισθητοποιημένοι ως προς τη ζωή και τη ρύπανση της θάλασσας.

Σελίδες

Το σχολείο μας βρίσκεται δίπλα σε πάρκο, είναι ισόγειο κτήριο και περιμετρικά του υπάρχουν μουριές, κυπαρίσσια, ελιές ως και πλάτανος!

Διεύθυνση: 
Ναυαρίνου 44
15344 Γέρακας