8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
2021-2022
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

23.5.2022
Στην αίθουσα θεωρητικής ενημέρωσης του ΚΠΕ  Αργυρούπολης.

 Φτάνοντας στο τέλος κι αυτής της σχολικής χρονιάς ,στην καρδιά της άνοιξης , ήρθε η ώρα για την περαιτέρω ενημέρωση των παιδιών μας στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Αττικής.

16.5.2022
Ο χώρος φύτευσης στην βορινή πλευρά του Σχολείου καθαρισμένος από το Δήμο Παλλήνης.

Ο χρόνος τρέχει γοργά κι έτσι γυρίζοντας από τις διακοπές του Πάσχα προγραμματίσαμε την φύτευση δέντρων στην βορινή πλευρά του Σχολείου. Τα παιδιά από τις αρχές του Απρίλη ,με την προτροπή του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων , άρχισαν να οργανώνονται για την επιλογή δέντρων ανά τάξη.

14.3.2022
Τα παιδιά κουβαλούν τα ανακυκλώσιμα χαρτιά από τις τάξεις του Σχολείου.

Ο Μάρτης μας έδωσε για άλλη μια φορά την αίσθηση της άνοιξης ! Η μέρα μεγάλωσε , τα δένδρα άρχισαν σταδιακά να ανθίζουν και τα παιδιά μας να ... <ψηλώνουν> στο μπόι και στην αγάπη  τους  για  το περιβάλλον!!!

 Σχολείο Οικολογικό καθώς είμαστε , φέραμε μέσω της Περιφέρειας Αττικής ,ειδικό κάδο για συγκέντρωση του ανακυκλωμένου χαρτιού , τον γεμίσαμε σε 3 μήνες κι έτσι ήρθε η μέρα (4/3/22)  για το πρώτο άδειασμά του .100 κιλά χαρτί συνολικά παρέλαβε το ειδικό φορτηγό της Περιφέρειας προς ανακύκλωση σε συνεργαζόμενη εταιρία στα Λιόσια Αττικής.

16.1.2022
Οι δύο μαθητές βοηθούν στη συγκέντρωση του ανακυκλώσιμου χαρτιού από τις τάξεις.

Η χρονιά 2022 ξεκίνησε και τα παιδιά μας επέστρεψαν στο Σχολείο ξεκούραστα ,δυναμικά και έτοιμα για συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου. Ο χειμώνας δροσίζει και βρέχει τη γειτονιά μας , ο πλάτανος στο πίσω μέρος του Σχολείου ,οι μουριές  και η αμυγδαλιά στην είσοδο έμειναν γυμνοί  από φύλλα. 

24.11.2021
Τα παιδιά μας δημιουργούν αυτοσχέδια πανό με   τις περιβαλλοντικές εμπειρίες τους!

 Το 1ο τρίμηνο λειτουργίας των Σχολείων ,δια ζώσης εκπαίδευσης, πλησιάζει προς το τέλος του μαζί με τη λήξη της θητείας των δημοκρατικά εκλεγμένων μαθητών/τριών ανά τάξη. 

7.11.2021
Τα παιδιά μας καταγράφουν στοιχεία του Εθνικού Δρυμού Σουνίου.

 Η σχολική χρονιά προχωράει με μικρά εμπόδια ,μέχρι στιγμής, κι έφτασε ο καιρός για την 1η εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ' τάξης στο ΚΠΕ Σουνίου. Τα παιδιά συνοδευόμενα από την Δασκάλα τους και υπό την καθοδήγηση των ειδικών Εκπ/κών του ΚΠΕ  κατάφεραν να γνωρίσουν σε βάθος την ιστορία του Εθνικού Δρυμού Λαυρίου ,τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους για τα δάση .Κατέγραψαν τις εμπειρίες τους σε χαρτί, εικόνες και στη μνήμη τους! Οι λέξεις που έδωσαν για την απόδοση του προγράμματος και της επίσκεψης ήταν κατά κανόνα ενθουσιώδεις !

15.10.2021
Η ομάδα πριν το ξεκίνημα της πεζοπορίας.

 Έφτασε ο καιρός για την φυσιολατρική μας εξόρμηση στο φυσικό περιβάλλον του κοντινού μας βουνού ,του Υμηττού. Το φθινόπωρο μας έφερε δροσιά, κιτρινισμένα φύλλα και πολλά κυκλάμινα! Γονείς των μικρών μας παιδιών παρότρυναν τον Υπεύθυνο Εκπ/κό - οδηγό των μονοπατιών, προκειμένου να επισπεύσει την 1η αυτή πεζοπορία για τη νέα σχολική χρονιά. Έτσι ,κατόπιν της παρατήρησης του δελτίου καιρού, προγραμματίστηκε για το Σάββατο 9 Οκτώβρη 2021 συνάντηση με παιδιά όλων των τάξεων του Σχολείου μας στο Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Κυνηγού.

4.10.2021

Καλή αρχή για όλους και όλες στη νέα μας σχολική χρονιά! Ήδη τα πρώτα 2 παιδιά από τις τάξεις Α' , Β' και Γ'1 εκλέχθηκαν για την Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας . 

Με την παρότρυνση και καθοδήγηση του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Σχολείου ξεκίνησε η προσπάθεια χρήσης υλικών φιλικών για το περιβάλλον μας ( παγούρια, δοχεία φαγητού, χαρτί, ) και στη συνέχεια προσεκτική χρήση του νερού στις βρύσες. Η γρίπη θέλει καθαριότητα!

3.7.2021
Τα παιδιά μας μεταφέρουν τους κάδους με τα ανακυκλωμένα καπάκια!

 Με το τελείωμα της φετεινής σχολικής χρονιάς καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το στόχο της παράδοσης των ανακυκλώσιμων καπακιών στο Σωματείο ατόμων με κινητικά προβλήματα <Άγιος Χριστοφόρος> !

 Μετά την συντονισμένη προσπάθεια των 2 σχολικών μονάδων για την συγκέντρωση ανακυκλώσιμων καπακιών , του 8ου Δ.Σ. Γέρακα και του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης,και την βοήθεια του Δήμου Παιανίας (μεταφορά σε εταιρεία Ανακύκλωσης στον Ταύρο Αττικής )  καταφέραμε να παραδώσουμε συνολικά περισσότερα από 500 κιλά καπάκια .

9.6.2021
Η ενημέρωση των παιδιών για τους κανόνες της οικολογικής σκυταλοδρομίας.

Χαίρετε φιλοί και φίλες ,μικροί και μεγάλοι , μαθητές και εκπαιδευτικοί !

  Μια ακόμη σχολική χρονιά φθάνει στο τέλος της . Όμως η δράση για την ενημέρωση και τη δημιουργία  συνείδησης - Οικολογικής συνείδησης ,από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας ,στο φυσικό χώρο του Σχολείου, συνεχίζεται.

Σελίδες

Το σχολείο μας βρίσκεται δίπλα σε πάρκο, είναι ισόγειο κτήριο και περιμετρικά του υπάρχουν μουριές, κυπαρίσσια, ελιές ως και πλάτανος!

Διεύθυνση: 
Ναυαρίνου 44
15344 Γέρακας