1η πεζοπορία στο κοντινό βουνό μας ,τον Υμηττό!

Η ομάδα πριν το ξεκίνημα της πεζοπορίας.
Ανεβαίνοντας το μονοπάτι.
Η συνάντηση με τη χελώνα.
Λίγο πριν το τέλος της ανηφόρας ,μέσα στο δάσος!
Η στάση για φαγητό  και ξεκούραση στο ψηλότερο σημείο της πεζοπορίας.
Τα πλούσια φθινοπωρινά χρώματα της πανίδας του βουνού.

 Έφτασε ο καιρός για την φυσιολατρική μας εξόρμηση στο φυσικό περιβάλλον του κοντινού μας βουνού ,του Υμηττού. Το φθινόπωρο μας έφερε δροσιά, κιτρινισμένα φύλλα και πολλά κυκλάμινα! Γονείς των μικρών μας παιδιών παρότρυναν τον Υπεύθυνο Εκπ/κό - οδηγό των μονοπατιών, προκειμένου να επισπεύσει την 1η αυτή πεζοπορία για τη νέα σχολική χρονιά. Έτσι ,κατόπιν της παρατήρησης του δελτίου καιρού, προγραμματίστηκε για το Σάββατο 9 Οκτώβρη 2021 συνάντηση με παιδιά όλων των τάξεων του Σχολείου μας στο Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Κυνηγού. Η μέρα ξεκίνησε με λιακάδα και στη συνάντηση παραβρέθηκαν 30 παιδιά με 20 γονείς - συνοδούς. Πολύ σημαντικό ,οικολογικά αλλά και κοινωνικά ,ήταν το γεγονός πως κάποια παιδιά συνοδεύτηκαν ως τον τόπο συνάντησης με ένα αυτοκίνητο κι ένα συνοδό. 

  Περπατήσαμε συζητώντας και παρατηρώντας τη χλωρίδα και την πανίδα του βουνού με κατεύθυνση ΝΑ .Κάναμε 2 στάσεις για μικρή ξεκούραση και φαγητό , ανεβήκαμε ως τα 400μ υψόμετρο και στη συνέχεια πήραμε τον κατήφορο προς ΒΔ για να φτάσουμε στο τέλος του κυκλικού μονοπατιού με αριθμό 11. Η παρέα ενημερώθηκε για τις καταστροφές που προκάλεσε η φετινή  χιονόπτωση στα πεύκα του Υμηττού ,οι οποίες όμως έχουν εκκαθαριστεί από συνεργεία του ΣΠΑΥ . 

  Πριν αποχαιρετιστούμε ,σε επικλινές σημείο του βουνού τα παιδιά , με την παρότρυνση του Εκπ/κού περιέγραψαν την σημερινή εμπειρία τους με τις παρακάτω λέξεις : όμορφη θέα, πλούσια χρώματα , χαριτωμένα λουλούδια , μεγάλη χελώνα ,  κουραστική ανηφόρα , καλή συντροφιά, πολυποίκιλες μυρωδιές, ευχάριστα διαλείμματα για φαγητό!!! Όλα τα προαναφερόμενα λόγια των παιδιών αποτέλεσαν την πρώτη αυτή πεζοπορία μας και σε ένα μήνα θα προχωρήσουμε στη 2η πεζοπορία ως τη Σπηλιά της Νυχτερίδας με ακόμη περισσότερες εμπειρίες!!!

  Τα χαμόγελα των παιδιών είναι η καλύτερη ανταμοιβή και <αξιολόγηση >της όλης προσπάθειας για όλους τους γονείς / συνοδούς και τον Εκπ/κό.

Συγγραφέας: 
Παπαγγελοπουλος...