Μάρτη μου ,καλέ μου μήνα !

Τα παιδιά κουβαλούν τα ανακυκλώσιμα χαρτιά από τις τάξεις του Σχολείου.
Καλό άδειασμα του κάδου από τα χαρτιά!
Εκλογές εν δράση!
Κείμενο μαθητή της Γ' τάξης για τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του .
Κείμενο μαθήτριας της Δ' τάξης του Σχολείου μας.
Τα παιδιά με τους Εκπαιδευτικούς τους ,μετά το πέρας της συμμετοχής τους στη γιορτή !!
Η πράσινη σημαία του Σχολείου μας, μόλις έφτασε!
Αισιοδοξία! Τα δένδρα ανθίζουν και φέτος στο Σχολείο μας.
Εικαστική δημιουργία παιδιού του Σχολείου μας για τον διαγωνισμό του Δήμου Παλλήνης!

Ο Μάρτης μας έδωσε για άλλη μια φορά την αίσθηση της άνοιξης ! Η μέρα μεγάλωσε , τα δένδρα άρχισαν σταδιακά να ανθίζουν και τα παιδιά μας να ... <ψηλώνουν> στο μπόι και στην αγάπη  τους  για  το περιβάλλον!!!

 Σχολείο Οικολογικό καθώς είμαστε , φέραμε μέσω της Περιφέρειας Αττικής ,ειδικό κάδο για συγκέντρωση του ανακυκλωμένου χαρτιού , τον γεμίσαμε σε 3 μήνες κι έτσι ήρθε η μέρα (4/3/22)  για το πρώτο άδειασμά του .100 κιλά χαρτί συνολικά παρέλαβε το ειδικό φορτηγό της Περιφέρειας προς ανακύκλωση σε συνεργαζόμενη εταιρία στα Λιόσια Αττικής.

 Έχουμε τη μεγάλη χαρά να  παραλάβουμε την πράσινη  σημαία των Οικολογικών Σχολείων μετά την άριστη ,κατά γενική ομολογία , παρουσίαση παιδιών του Σχολείου μας στη διαδικτυακή  γιορτή βράβευσης  στις 26/2/22. Ο συντονισμός του Μουσικού και της Θεατρολόγου έδωσαν στα παιδιά μας υψηλή ώθηση!!! Οι Δασκάλες όμως δούλεψαν τα παιδιά ,από μικρά , για να νοιαστούν για το περιβάλλον.Ο φάρος της πράσινης σημαίας να δίνει το στίγμα της συνεχούς προσπάθειάς μας για την προστασία του περιβάλλοντος!

 Σήμερα ,14/3/22 , έγινε η απολογιστική συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχολείου μας για το 2ο τρίμηνο. Οι δημοκρατικά εκλεγμένοι/ες  μαθητές και μαθήτριες κάθε τμήματος κατάθεσαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στην ομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν οι εκλογές ανάδειξης των νέων μελών της εν λόγω Ομάδας ανά τμήμα. Όσο περισσότερα παιδιά παίρνουν μέρος στην Ομάδα , τόσο περισσότερα γίνονται <πράκτορες και σωτήρες > του περιβάλλοντος!

 Ως επίλογο , σας στέλνω την ανθισμένη αμυγδαλιά του προαυλίου του Σχολείου μας και την νέα δράση των παιδιών μας ,με τη βοήθεια του εξαιρετικού Εικαστικού μας , δημιουργούν εικαστικά έργα με κομματάκια ανακυκλωμένων χαρτιών συμμετέχοντας στο διαγωνισμό του Δήμου Παλλήνης με τίτλο : <Πλαστικό. Πες όχι στη χρήση. Δώσε λύση>  ! 

Συγγραφέας: 
Παπαγγελοπουλος...