Ολοκλήρωση του προγράμματος ανακύκλωσης και παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου του ΚΠΕ Αργυρούπολης.

Τα παιδιά μας μεταφέρουν τους κάδους με τα ανακυκλωμένα καπάκια!
Η καρότσα του φορτηγού του Δήμου Παιανίας γεμίζει καπάκια.
Εικόνα από το σεμινάριο του ΚΠΕ  Αργυρούπολης σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 Με το τελείωμα της φετεινής σχολικής χρονιάς καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το στόχο της παράδοσης των ανακυκλώσιμων καπακιών στο Σωματείο ατόμων με κινητικά προβλήματα <Άγιος Χριστοφόρος> !

 Μετά την συντονισμένη προσπάθεια των 2 σχολικών μονάδων για την συγκέντρωση ανακυκλώσιμων καπακιών , του 8ου Δ.Σ. Γέρακα και του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης,και την βοήθεια του Δήμου Παιανίας (μεταφορά σε εταιρεία Ανακύκλωσης στον Ταύρο Αττικής )  καταφέραμε να παραδώσουμε συνολικά περισσότερα από 500 κιλά καπάκια .

 Η προσπάθεια ,η οποία διήρκησε δύο σχολικές χρονιές,  έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά του Σχολείου να κατανοήσουν σε βάθος την έννοια της κοινωνικής συνείδησης, ως προς την βοήθεια συνανθρώπων με κινητικά προβλήματα ,αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης !

 Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 παρακολούθησαν διαδραστικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης με θέμα : Ενέργεια / Κλιματική αλλαγή διάρκειας 3 διδακτικών ωρών, Τα παιδιά άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι χωριών γύρω από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Πτολεμαϊδα ως προς την υγεία τους αλλά και την επαγγελματική απασχόλιση .Είδαν αντίστοιχα προβλήματα κατοίκων στη μακρινή Αλάσκα και κατανόησαν το κομάτι ευθύνης του καθενός μας ,μέσω της κατανάλωσης , στο σπίτι τους και  στο Σχολείο . Ακολούθησαν ερωτήσεις ενσυναίσθησης και τελειώσαμε το σεμηνάριο με το τραγούδι που είχε δημιουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα στο τέλος της περινής σχολικής χρονιάς!

 Λαμπρό καλοκαίρι για όλες και όλους και καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη .

Συγγραφέας: 
Παπαγγελοπουλος...