Το Πρόγραμμα ανακύκλωσης σε εξέλιξη , εν όψει της λήξης εργασιών της 1ης Περιβαλλοντικής Ομάδας .

Τα παιδιά μας δημιουργούν αυτοσχέδια πανό με   τις περιβαλλοντικές εμπειρίες τους!
Αυτοσχέδιο πανό για την προστασία του περιβάλλοντος.
Παρουσίαση στον πίνακα της τάξης στοιχεία από το μηχανισμό φωτιάς και αναγέννησης- δενδροφύτευσης στα δάση.
Οι μικροί μαθητές του Γ'1 ενημερώνουν όλες τις άλλες τάξεις για την έναρξη συστηματικής ανακύκλωσης μέσω του Δήμου Γέρακα.
Πλάνο από την τελική συνεδρίαση των εκπροσώπων παιδιών όλων των τάξεων στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχολείου μας και καταγραφή των εντυπώσεών τους.
Τα φρούτα του δάσους μας ,στον Υμηττό ,μας περιμένουν να τα γευτούμε !!!

 Το 1ο τρίμηνο λειτουργίας των Σχολείων ,δια ζώσης εκπαίδευσης, πλησιάζει προς το τέλος του μαζί με τη λήξη της θητείας των δημοκρατικά εκλεγμένων μαθητών/τριών ανά τάξη. 

 Με την επικαιρότητα, σχετικά με την Προστασία του Περιβάλλοντος , να μας <ενεργοποιεί > και να μας προβληματίζει, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μείωση του Οικολογικού αποτυπώματος της σχολικής μας μονάδας . Τόσο στην επανάχρηση ( παγούρι , δοχείο φαγητού) , όσο στην ανακύκλωση των συσκευασιών μας και του χαρτιού... οι υπεύθυνοι/ες  μαθητές/τρίες  ενημερώνουν, παρακολουθούν και κατευθύνουν όσα παιδιά χρειάζονται ακόμη βοήθεια.

 Μικροί < πράκτορες > του Σχολείου, παρακολουθούν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού ,κλείνοντας αντίστοιχα φώτα,  συσκευές προβολής , βρύσες . Με υπομονή κι επιμονή τα μικρά παιδιά μαθαίνουν από την Α' Τάξη το σεβασμό του περιβάλλοντος !

 Όσο αφορά τη συμπεριφορά μας , μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτικών , προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν, 2 χρόνια , με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο χρόνος τώρα είναι μαζί μας!

Από την 3η χρονιά εφαρμογής του Προγράμματος : Οικολογικά Σχολεία , παιδιά του Γ'2 δημιούργησαν με δική τους πρωτοβουλία  αυτοσχέδια πανό για την ανακύκλωση και την επανάχρηση και τα παραχώρησαν στα παιδιά του Γ'1 για ενημέρωση όλων των υπολοίπων παιδιών! Ήταν μια πολύ συμβολική πράξη!!

 Στο τέλος του Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η 1η συνάντηση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Σχολείου μας. Καλή δύναμη στα μαθήματά μας με ευαισθησία για το περιβάλλον μας .

  

Συγγραφέας: 
Παπαγγελοπουλος...