4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

13.1.2023
Στολισμένη τάξη για τα Χριστούγεννα  της Γ'2 με πολύ μεράκι!

Καλή ,ευλογημένη και δημιουργική χρονιά για όλες και όλους μας!

 Ο χειμώνας μας ήρθε ομαλά ως τώρα, λίγες βροχές αλλά αρκετή υγρασία ,η οποία βοήθησε τα φυτά μας να μεγαλώσουν στην ησυχία της ανατολικής πλαγιάς του Υμηττού.

 Το βουνό μας γέμισε κούμαρα και ανεμώνες ,κι όσες οικογένειες κατάφεραν να περπατήσουν στα μονοπάτια του απόλαυσαν πλούσια χρώματα κι αρώματα!

2.12.2022
Η μαθήτρια φυτεύει το σγουρό μαρούλι  της.

 Καλό χειμώνα ! Ο Νοέμβριος ,την τελευταία μέρα του ,μας έφερε την πολυπόθητη ,πλούσια  βροχή που τόσο περίμενε όλη η φύση! Έτσι κι σχολική μας κοινότητα ,με την καθοδήγηση και την παρότρυνση  του εκπ/κού των Οικολογικών Σχολείων φύτεψε από ένα κηπευτικό στα παρτέρια μας. Η Ε' τάξη με την βοήθεια του εκλεγμένου  υπεύθυνου μαθητή της φύτεψαν από ένα κρεμμυδάκι και ένα μαρουλάκι. Την επόμενη ώρα η Δ'1 τάξη φύτεψαν από ένα σγουρό μαρούλι και την τελευταία ώρα η Γ'2 τάξη φύτεψαν κόκκινα λάχανα, άσπρα λάχανα, σέλινα και πράσα.

21.11.2022
Η μαθήτρια φυτεύει το κρεμμύδι της.

Προχωρώντας γοργά η σχολική χρονιά και φτάνοντας στα μέσα του Νοέμβρη ήρθε η ώρα για το σχολικό μας κήπο . Αν και οι βροχές μας λείπουν από την Παιανία , στις 15/11/22  τα πρώτα τμήματα κατά σειρά Γ'1,Δ'2 και Β' φύτεψαν υπό την καθοδήγηση του Υπευθύνου του Προγράμματος  των Οικολογικών  Σχολείων ,από ένα κρεμμυδάκι  κάθε παιδί και ένα πράσο  κάθε τμήμα. Στο τέλος της φύτευσης τα παιδιά πότισαν τα αυλάκια τους.

3.11.2022
Οι Υπεύθυνοι μαθητές του Δ'2 παραλαμβάνουν και ελέγχουν τις ποσότητες  ανακυκυκλώσιμου χαρτιού λωσιμου

Μεγάλη και σημαντική μέρα για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας αλλά και για όλο τον κόσμο.

 Προγραμματισμένη δράση ευαισθητοποίησης ,για άλλη μια φορά , των παιδιών του Σχολείου μας όπως και των Εκπαιδευτικών μας . Πρωί πρωί έφτασε στη Σχολική μας μονάδα το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής ,κατόπιν συνεννόησης με τον Υπεύθυνο  του Προγράμματος Οικολογικά Σχολεία. Οι Υπεύθυνοι μαθητές /τριες των τμημάτων Δ'1 και Δ'2 βοήθησαν στην μεταφορά των σακούλων  ανακυκλωμένου χαρτιού ως το φορτηγό. Ακολούθως πήραν συγχαρητήρια από την Δ/ντρια του Σχολείου μας.

20.10.2022
Τα παιδιά μας ενημερώνονται για τους κινδύνους των δασών.

Αργά αργά ,αλλά σταθερά το Σχολείο μας εξελίσσεται σε Οικολογικό Σχολείο!

1.10.2022
Η ψηφοφορία σε εξέλιξη στη Β' τάξη του Σχολείου μας!

 Ο πρώτος μήνας της νέας σχολικής χρονιάς ήδη ολοκληρώθηκε! Το φθινόπωρο τρέχει με αργό ρυθμό στην Παιανία. Η ζέστη και η λιακάδα μας δίνουν θετική ενέργεια για τις δράσεις μας στο ολοκαίνουριο προαύλιο του Σχολείου. Η φύση προετοιμάζεται με τη μείωση της διάρκειας της ημέρας. Οι εναλλαγές του νοτιά με το βοριά μας κάνουν ευχάριστη διάθεση! 

5.11.2018
Το νέο προαύλιο του Σχολείου μας.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και όλες κι όλοι εκπαιδευτικοί , μαθητές βοηθητικό προσωπικό του Σχολείου θα προσπαθήσουν να ευαισθητοποιηθούν για το μεγάλο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

 Η πρώτη ενημέρωση των παιδιών μας από τον Υπεύθυνο εκπ. των Οικολογικών Σχολείων υπενθύμισε την ανάγκη για μείωση των απορριμμάτων και την επανάχρηση αγαθών όπως το παγούρι και το δοχείο φαγητού.

 Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας βρίσκεται στην ανατολική πλαγιά του Υμηττού ,στην περιοχή Προσήλιο Παιανίας . Λειτουργεί από το 1993 , διαθέτει ισόγειο ενιαίο κτίριο και 2 αίθουσες προκάτ .Ο γύρω χώρος του Σχολείου είναι γεμάτος ελαιόδεντρα. Την σχολική χρονιά 2022-2023 λειτουργούν 9 τμήματα στο Σχολείο μας με 192 μαθητές και μαθήτριες .

Διεύθυνση: 
Οδός Κύπρου 'Αγιος Ανδρέας Παιανία
19002 Παιανία