4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

3.2.2024
Περπατώντας στο μονοπάτι Νο11 του Υμηττού με παιδιά της Α' τάξης και γονείς ! .

 Φτάσαμε αισίως στα μέσα του φετινού χειμώνα! Τα παιδιά του Σχολείου μας στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνεχίζουν να προσέχουν το περιβάλλον του Σχολείου μας στους παρακάτω τομείς : ρίχνοντας τα χαρτιά για ανακύκλωση στους αντίστοιχους κάδους της κάθε σχολικής τάξης, ρίχνοντας τα σακουλάκια ή μεταλλικά κουτάκια στον κατάλληλο κάδο που βρίσκεται στο προαύλιο , προσέχοντας την καθαριότητα στις τάξεις ,στο προαύλιο , στις βρύσες και στα μπάνια. Καλή πρακτική και συνάμα υγιεινή είναι η βρώση φρούτων μέσα στις  τάξεις με την παρότρυνση Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας ! 

7.10.2023
Ο Δάσκαλος του Ε'2 δημιούργησε πλαστικοποιημένη αφίσα οικολογικού προσανατολισμού για την Τάξη του!

 Μέσα στη χαρά του νέου ξεκινήματος  της νέας σχολικής χρονιάς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας, συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης όλων των παιδιών και των γονέων τους για τα Οικολογικά Σχολεία, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης κι όλων των συναδέλφων του Σχολείου μας. Το καλοκαίρι στην Παιανία ήταν ιδιαίτερα ζεστό αλλά τα περισσότερα φυτά που φυτέψαμε το χειμώνα άντεξαν, μια και ανήκουν στη Μεσογειακή βλάστηση. 

1.6.2023
Περπατώντας στο μονοπάτι Νο5 του Υμηττού.

 Το Σχολείο  μας "πλούτισε" από στολίδια, που είναι τα παιδιά μας ,από τα μικρότερα ως τα μεγαλύτερα. Η αειφορία στην πράξη προχωράει με την σχεδόν 100% προσοχή των παιδιών μας, όσο αφορά την συγκέντρωση του ανακυκλωμένου χαρτιού σε κάθε αίθουσα , την προσοχή στην κατανάλωση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος , το ενδιαφέρον για την καθαριότητα του προαυλίου μας, καθώς και τη συντήρηση των νέων μας φυτών μέσω εθελοντικού ποτίσματος .Οι εκλεγμένοι/ες μαθητές/τριες  ,με χαρά συμμετέχουν στα προγράμματα των Οικολογικών Σχολείων .

8.4.2023
Οι μαθητές μεταφέρουν τις σακούλες με τα χαρτιά προς ανακύκλωση.

Ο χρόνος τρέχει κι αφήνει πίσω βιώματα με  θετική οικολογική συνείδηση στο Σχολείο μας .

  Στα μέσα του Μάρτη παραδώσαμε 6 τσουβάλια ανακυκλωμένα χαρτιά στο απορριμματοφόρο φορτηγό της Περιφέρειας Αττικής , ακολούθως καθαρίσαμε τον μπλε κάδο από μερικά περιττά υλικά, ανηφορίσαμε ως τη Σπηλιά της Νυχτερίδας στον Υμηττό με παιδιά από την Παιανία και το Γέρακα, έλαβε χώρα η 2η συνάντηση της Περιβαλλοντικής Ομάδας μας και είχαμε την 2η επίσκεψη της ΜΚΟ we4all. 

6.3.2023
Ο νέος μπλε κάδος για το ανακυκλωμένο χαρτί στην αυλή του Σχολείου μας!

 Ο χρόνος γρήγορα κυλά  στο Σχολείο μας ,κι εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας για την προστασία του Περιβάλλοντός μας. 

13.1.2023
Στολισμένη τάξη για τα Χριστούγεννα  της Γ'2 με πολύ μεράκι!

Καλή ,ευλογημένη και δημιουργική χρονιά για όλες και όλους μας!

 Ο χειμώνας μας ήρθε ομαλά ως τώρα, λίγες βροχές αλλά αρκετή υγρασία ,η οποία βοήθησε τα φυτά μας να μεγαλώσουν στην ησυχία της ανατολικής πλαγιάς του Υμηττού.

 Το βουνό μας γέμισε κούμαρα και ανεμώνες ,κι όσες οικογένειες κατάφεραν να περπατήσουν στα μονοπάτια του απόλαυσαν πλούσια χρώματα κι αρώματα!

2.12.2022
Η μαθήτρια φυτεύει το σγουρό μαρούλι  της.

 Καλό χειμώνα ! Ο Νοέμβριος ,την τελευταία μέρα του ,μας έφερε την πολυπόθητη ,πλούσια  βροχή που τόσο περίμενε όλη η φύση! Έτσι κι σχολική μας κοινότητα ,με την καθοδήγηση και την παρότρυνση  του εκπ/κού των Οικολογικών Σχολείων φύτεψε από ένα κηπευτικό στα παρτέρια μας. Η Ε' τάξη με την βοήθεια του εκλεγμένου  υπεύθυνου μαθητή της φύτεψαν από ένα κρεμμυδάκι και ένα μαρουλάκι. Την επόμενη ώρα η Δ'1 τάξη φύτεψαν από ένα σγουρό μαρούλι και την τελευταία ώρα η Γ'2 τάξη φύτεψαν κόκκινα λάχανα, άσπρα λάχανα, σέλινα και πράσα.

21.11.2022
Η μαθήτρια φυτεύει το κρεμμύδι της.

Προχωρώντας γοργά η σχολική χρονιά και φτάνοντας στα μέσα του Νοέμβρη ήρθε η ώρα για το σχολικό μας κήπο . Αν και οι βροχές μας λείπουν από την Παιανία , στις 15/11/22  τα πρώτα τμήματα κατά σειρά Γ'1,Δ'2 και Β' φύτεψαν υπό την καθοδήγηση του Υπευθύνου του Προγράμματος  των Οικολογικών  Σχολείων ,από ένα κρεμμυδάκι  κάθε παιδί και ένα πράσο  κάθε τμήμα. Στο τέλος της φύτευσης τα παιδιά πότισαν τα αυλάκια τους.

3.11.2022
Οι Υπεύθυνοι μαθητές του Δ'2 παραλαμβάνουν και ελέγχουν τις ποσότητες  ανακυκυκλώσιμου χαρτιού λωσιμου

Μεγάλη και σημαντική μέρα για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας αλλά και για όλο τον κόσμο.

 Προγραμματισμένη δράση ευαισθητοποίησης ,για άλλη μια φορά , των παιδιών του Σχολείου μας όπως και των Εκπαιδευτικών μας . Πρωί πρωί έφτασε στη Σχολική μας μονάδα το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής ,κατόπιν συνεννόησης με τον Υπεύθυνο  του Προγράμματος Οικολογικά Σχολεία. Οι Υπεύθυνοι μαθητές /τριες των τμημάτων Δ'1 και Δ'2 βοήθησαν στην μεταφορά των σακούλων  ανακυκλωμένου χαρτιού ως το φορτηγό. Ακολούθως πήραν συγχαρητήρια από την Δ/ντρια του Σχολείου μας.

20.10.2022
Τα παιδιά μας ενημερώνονται για τους κινδύνους των δασών.

Αργά αργά ,αλλά σταθερά το Σχολείο μας εξελίσσεται σε Οικολογικό Σχολείο!

Σελίδες

 Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας βρίσκεται στην ανατολική πλαγιά του Υμηττού ,στην περιοχή Προσήλιο Παιανίας . Λειτουργεί από το 1993 , διαθέτει ισόγειο ενιαίο κτίριο και 2 αίθουσες προκάτ .Ο γύρω χώρος του Σχολείου είναι γεμάτος ελαιόδεντρα. Την σχολική χρονιά 2022-2023 λειτουργούν 9 τμήματα στο Σχολείο μας με 192 μαθητές και μαθήτριες .

Διεύθυνση: 
Οδός Κύπρου 'Αγιος Ανδρέας Παιανία
19002 Παιανία