Ο χειμώνας μας αφήνει σταδιακά κι έρχεται η άνοιξη!

Ο νέος μπλε κάδος για το ανακυκλωμένο χαρτί στην αυλή του Σχολείου μας!
Ο υπάλληλος της εταιρίας ΑΦΗΣ μας "άδειασε" τον κάδο !
Χειμωνιάτικο τοπίο από το Σχολείο μας ως τις χιονισμένες πλαγιές του Υμηττού.
Δεντροφύτευση στην παλιά χωματερή του Δήμου Παιανίας.
Η δάφνη στο χώμα έτοιμη να μεγαλώσει!
Οι εθελοντές /ντριες φυτεύουν την πλαγιά .
Χαρταετοί στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού!
Μαθητές της Β' Τάξης κοπιάζουν κουβαλώντας σακούλες ανακυκλωμένου χαρτιού.
Τα " στολίδια " της φύσης στην αυλή του Σχολείου μας!

 Ο χρόνος γρήγορα κυλά  στο Σχολείο μας ,κι εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας για την προστασία του Περιβάλλοντός μας. 

 Από τα μέσα του Γενάρη αποκτήσαμε τον μπλε κάδο του Σχολείου μας από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Παιανίας , προκειμένου να αποθηκεύουμε τις σακούλες του ανακυκλωμένου χαρτιού . Ο κάδος τοποθετήθηκε στην αυλή μας ώστε όταν φτάνει το απορριμματοφόρο της Περιφέρειας Αττικής να παραλαμβάνει το χαρτί δίχως καθυστέρηση. Τα παιδιά του Σχολείου μας προσπαθούν να εξοικιωθούν με το νέο κάδο όσο αφορά την συγκεκριμένη χρήση του ,η οποία είναι μόνο για ανακυκλωμένο χαρτί.

 Την 1η Φλεβάρη έφτασε ο υπάλληλος της εταιρίας ΑΦΗΣ ,παρέλαβε τις πολλές μπαταρίες που είχαμε μαζέψει ως τότε κι έτσι τώρα ο κάδος ,άδειος , περιμένει το επόμενο γέμισμα . Στα μέσα του  Φλεβάρη ξεκίνησε νέος διαγωνισμός συλλογής ανακυκλωμένων μπαταριών από την εταιρία κι υπεύθυνος του Περιβαλλοντικού  Προγράμματος του Σχολείου μας, δήλωσε συμμετοχή!

Ο χειμώνας μας έδειξε τα "δόντια" του για 2 εβδομάδες από τις 5/2/23 με χιόνια ακόμα και στο προαύλιο του Σχολείου μας . Κάποιες μέρες μείναμε σπίτι  , δυο μέρες ξεκινήσαμε τα μαθήματα στις 9πμ, παγώσαμε κι εμείς στην αυλή μαζί με το  γύρω φυσικό περιβάλλον. Όμως δεν κράτησε πολύ η παγωνιά. Κι αυτό δεν είναι καλό για τη φύση... Θα περιμένουμε τον Μάρτη να μας φέρει πάλι κρύο ώστε να 'ξεκουραστεί' λίγο ακόμα το φυσικό περιβάλλον και να έχει δύναμη για καλούς καρπούς!

 Το Σάββατο 18/2/2023 ,ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με το Επαγγελματικό  Επιμελητήριο Αθήνας και την ΜΚΟ "WE4ALL" οργάνωσαν δεντροφύτευση στο χώρο της παλιάς χωματερής του Δήμου. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως σχεδιάζει τη φύτευση 40.000 δέντρων ώστε να μετατραπεί η συγκεκριμένη έκταση σε υπερτοπικό πνεύμονα πρασίνου  για την Ανατολική Αττική κι όχι μόνο. Στην πρόσκληση για τη συγκεκριμένη μέρα παραβρέθηκε και το Σχολείο μας ,μια και συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα : ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ. Φυτέψαμε μια δάφνη και μια βελανιδιά! Την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε πάλι!

 Τώρα πια, με το Μάρτη στο ημερολόγιο ,την άνοιξη να μας χαμογελά ,τα κρινάκια μας να ανοίγουν τα άνθη τους, τα κηπευτικά μας να μεγαλώνουν , προσπαθούμε ακόμα περισσότερο να μειώσουμε τα απορρίμματα και να χαρούμε τη φύση γύρω από το Σχολείο μας! 

Συγγραφέας: 
axarlis