Η σχολική χρονιά τελειώνει ,οι καλές -οικολογικές συνήθειες μένουν στα παιδιά μας!

Περπατώντας στο μονοπάτι Νο5 του Υμηττού.
Το ανθισμένο φασκόμηλο , στολίδι του Υμηττού!
Μικροί και μεγάλοι βιώνοντας το δάσος του Υμηττού!
Ξεκούραση στο Διάσελο με πρόσληψη τροφής .
Τα παιδιά της Γ' Τάξης ενημερώνονται για την ιστορία της Ελευσίνας.
Ξενάγηση στο χώρο της Αρχαίας Ελευσίνας, ενημέρωση για τα Ελευσίνια Μυστήρια.
Στο χώρο του παλιού εργοστασίου Ελαιουργίας, μπροστά από το σύγχρονο θέατρο.
Αναμνηστική φωτογραφία με όλα τα παιδιά της Γ' τάξης μπροστά από ένα παράξενο όχημα.

 Το Σχολείο  μας "πλούτισε" από στολίδια, που είναι τα παιδιά μας ,από τα μικρότερα ως τα μεγαλύτερα. Η αειφορία στην πράξη προχωράει με την σχεδόν 100% προσοχή των παιδιών μας, όσο αφορά την συγκέντρωση του ανακυκλωμένου χαρτιού σε κάθε αίθουσα , την προσοχή στην κατανάλωση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος , το ενδιαφέρον για την καθαριότητα του προαυλίου μας, καθώς και τη συντήρηση των νέων μας φυτών μέσω εθελοντικού ποτίσματος .Οι εκλεγμένοι/ες μαθητές/τριες  ,με χαρά συμμετέχουν στα προγράμματα των Οικολογικών Σχολείων .

Στα πλαίσια της 4ης πεζοπορίας που κάναμε την Κυριακή 28/5/23 στο μονοπάτι Νο 5 του Υμηττού ήταν σημαντικά για όλους και όλες που περπάτησαν απολαμβάνοντας το Δάσος ,τα δέντρα ,τα άνθη, τα πουλιά, το ανάγλυφο του εδάφους , τον κατακάθαρο αέρα, και τη συντροφιά μικρών και μεγάλων ! Μετά τη στάση μας για φαγητό στο Διάσελο , δεν αφήσαμε "ίχνη" απορριμμάτων  στα τραπέζια , αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. Η γλυκιά κόπωση που μας έμεινε στο τέλος θα είναι η μαγιά για τις νέες μας εξορμήσεις στο κοντινό ,γνώριμο καθαρό και φιλικό περιβάλλον του Υμηττού!! 

 Η τελευταία Περιβαλλοντική επίσκεψη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς έγινε σήμερα ,1/6/23 στο ΚΕΠΕΑ Ελευσίνας ,με θέμα : Ελευσίνα , αστικό μονοπάτι για ... μύστες της αειφορίας! Τα δύο τμήματα της Γ' Τάξης του Σχολείου μας με τις Δασκάλες τους και τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων άκουσαν , από τις Εκπαιδευτικούς του Κέντρου, πρώτα στην αίθουσα για την τοπική ,αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελευσίνας αλλά και μικρά - μεγάλα μυστικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε τους πεζόδρομους γύρω από τον Αρχαιολογικό χώρο συμπληρώνοντας τα φύλλα εργασίας του ΚΕΠΕΑ , βιώσαμε τη σπουδαιότητα της αρχαίας Ελευσίνας και στο τέλος ζήσαμε την αλλαγή που συντελέστηκε στην πόλη στο πέρασμα των αιώνων με την εκβιομηχάνισή της από το 1875 ως τον 20ο αιώνα. Στις μέρες μας γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης του περιβάλλοντος από τα έντονα οικολογικά προβλήματα που δημιούργησαν  τα εργοστάσια της παραλίας της Ελευσίνας. Η αειφορία ,μέσω των αποφάσεων του σημερινού Δήμου , συντελείτε στο παλιό εργοστάσιο Ελαιουργίας /Σαπωνοποιίας ,όπου τα κτήρια αλλάζουν χρήση ,σε Πολιτιστικά Κέντρα και Υπαίθριο Θέατρο στο προαύλιο του εργοστασίου. Πριν αποχαιρετίσουμε την πόλη , δροσιστήκαμε δίπλα στη θάλασσα και τέλος στο σκιερό πάρκο με δροσερές ...γρανίτες!

 Παραδίδουμε, ως τις 6/6/23 τα τελευταία τσουβάλια ανακυκλωμένου χαρτιού των τάξεων στην Περι-φέρεια  Αττικής, παραδώσαμε το περιεχόμενο του κάδου μπαταριών στην εταιρία ΑΦΗΣ  και τα πλαστικά σακουλάκια των παιδιών μας στον μπλε κάδο έξω από το Σχολείο μας. Καθαρές δουλειές !

  Οι θερινές διακοπές έρχονται , οι Οικολογικές συνήθειες ας μένουν στη συνείδησή μας! 

 

Συγγραφέας: 
axarlis