Ξεκίνημα του Προγράμματος "Οικολογικά Σχολεία" για τη σχολική χρονιά 2023-2024!

Ο Δάσκαλος του Ε'2 δημιούργησε πλαστικοποιημένη αφίσα οικολογικού προσανατολισμού για την Τάξη του!
Εθελόντρια μαθήτρια ποτίζει τα φυτά μας μετά την καλοκαιρινή απουσία μας.
Δύο μαθήτριες του Στ'1 ενημερώνουν την Γ' Τάξη για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Σχολείου μας.
Κάδος με σήμανση για ανακυκλωμένο χαρτί .... αλλά στο Δήμο μας λειτουργεί για σκουπίδια...
Κυκλάμινα του Οκτώβρη στον Υμηττό!
Στην πινακίδα του μονοπατιού 13 προσθέσανε συμβουλές για πεζοπόρους...
Κρινάκια δροσερά μέσα στα βράχια στου Υμηττού!!
Τα παιδιά βρήκαν χελωνάκι μωρό δίπλα σε μονοπάτι!

 Μέσα στη χαρά του νέου ξεκινήματος  της νέας σχολικής χρονιάς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας, συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης όλων των παιδιών και των γονέων τους για τα Οικολογικά Σχολεία, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης κι όλων των συναδέλφων του Σχολείου μας. Το καλοκαίρι στην Παιανία ήταν ιδιαίτερα ζεστό αλλά τα περισσότερα φυτά που φυτέψαμε το χειμώνα άντεξαν, μια και ανήκουν στη Μεσογειακή βλάστηση. 

 Τα παιδιά ,ανά τμήμα, υπό την καθοδήγηση του Υπεύθυνου Εκπ/κου για το εν λόγω Προγράμματος , επέλεξαν δημοκρατικά τους δύο εκπροσώπους τους προκειμένου να συμμετέχουν στην φετινή Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας. Στη συνέχεια οι δύο εκπρόσωποι του Στ' 1 ενημέρωσαν όλα τα τμήματα για τις δράσεις μας για την προστασία του Περιβάλλοντος. Πολύ ενθαρρυντικό είναι το ότι ο Υμηττός ,στην πλευρά την ανατολική που βρισκόμαστε, παρέμεινε αλώβητος  και καταπράσινος ,σε αντίθεση με την πολύ δύσκολη κατάσταση πολλών  περιοχών της πατρίδας μας ως προς τις δασικές πυρκαγιές. 

 Τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη ,αν και ιδιαίτερα έντονα σε ποσότητες νερού σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας , δρόσισαν την πλάση κι έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία για την πρώτη πεζοπορία μας στα μονοπάτια του βουνού μας. Γονείς και παιδιά βρήκαμε την φύση σαν νυφούλα στολισμένη, με τα κυκλάμινα σε αφθονία ,τα ρείκια ολάνθιστα ,τα κρινάκια σε πολλά χρώματα! 

 Μια αλλαγή μας προέκυψε απρόσμενα  στο πρόγραμμα παραλαβής του όγκου χαρτιού για ανα- κύκλωση από την Περιφέρεια Αττικής ,οπότε τώρα είμαστε στη διερεύνηση νέου παραλήπτη για τις μεγάλες ποσότητες χαρτιών που συγκεντρώνονται στο Σχολείο μας . Ευελπιστούμε να λύσουμε σύντομα αυτό το πρόβλημα. Ήδη υπάρχει συνεννόηση με το διπλανό Οικολογικό Σχολείο , το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας ,όπου διορίστηκε Δντρια η κυρία Βορίλα Βέρα ,η οποία ήταν Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων στην Δνση Ανατολικής Αττικής πολλά προηγούμενα χρόνια!

Συγγραφέας: 
axarlis