2ο Γυμνάσιο Γέρακα

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
2024
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2018-2019
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2019-2020
Απορρίμματα
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
Κλιματική Αλλαγή
2021-2022
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

17.7.2018

Μέχρι τώρα έχουν ανακυκλωθεί (σχ. έτος 2017-2018):

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: 1307 κιλά

Καπάκια: 80 κιλά

Κουτάκια Αλουμινίου: 10 κιλά

Τηγανέλαιο: 30 lt

17.7.2018

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την παρουσίαση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, με διοργανωτή τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης κ. Μπαλιούση. Πολλά και ενδιαφέροντα όλα τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν με ποικίλες δράσεις από καθηγητές και μαθητές.
Το σχολείο μας παρουσίασε τα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα:
«Σκέψου οικολογικά, ανακύκλωσε, απόλαυσε βιολογικά»
«Γεωμυθολογικά μονοπάτια: Η αλήθεια πίσω από τους μύθους»

17.7.2018

Τη Τρίτη 29 Μαΐου 2018, το σχολείο μας είχε τη χαρά να υποδεχτεί τους μαθητές της Στ’ τάξης του 4ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, ενώ την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, φιλοξενήσαμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.

16.7.2018

Ο Οικοκώδικας που δημιουργήθηκε από την  ομάδα είναι ένα σύνολο κανόνων καλής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και αναρτήθηκε στις τάξεις του σχολείου αλλά και στο κεντρικό ταμπλό με τις περιβαλλοντικές μας δράσεις.

16.7.2018

Δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο σχετικά με την σπατάλη τροφής το οποίο απευθυνόταν στις οικογένειες των μαθητών της Α΄ τάξης. Λάβαμε 62 απαντήσεις των οποίων η επεξεργασία έδειξε τα εξής:

16.7.2018

Αισιόδοξα τα αποτελέσματα από το ερωτηματολόγιο που απαντήθηκε από 72 γονείς των μαθητών της Α’ τάξης σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας. Το 73,6% αυτών που απάντησαν ήταν γυναίκες. Το 61,1% ήταν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 41-50 ετών. Μόνο το 13,9% θεωρεί απαράδεκτη την επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους, ενώ το 62,5% τη θεωρεί πολύ σωστή. Το 55,5% χρησιμοποιεί τις περισσότερες φορές επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα ενώ το 37,5% τη χρησιμοποιεί πάντα.
Ευχαριστούμε τους γονείς που συνέβαλαν στην έρευνά μας.

Το ερωτηματολόγιο:

13.7.2018

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Σκέψου οικολογικά, ανακύκλωσε, απόλαυσε βιολογικά» , «γεωμυθολογικά Μονοπάτια. Η αλήθεια πίσω από τους μύθους» και το πολιτιστικό πρόγραμμα «Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη έχεις όλα όσα σου χρεάζονται», δημιουργήσαμε την πάνινη επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για την ευαισθητοποίηση της σχολικής μας κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας στη μείωση της πλαστικής σακούλας.

Το σποτάκι μας:

13.7.2018

Το παρακάτω είναι το βίντεο για τον σχολικό κήπο, την ανακύκλωση και την επαναξιοποίηση τροφής

13.7.2018

Με μεγάλη χαρά οι μαθητές της Α’ συμμετείχαν, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στην 22η εθελοντική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS καθαρίζοντας την παραλία της Αρτέμιδας.

13.7.2018

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, σε εορταστικό κλίμα η εκδήλωση του Δήμου Παλλήνης, «Σχολεία εν Δράσει», που αποτελούσε και τον 2ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης και τη συναυλία Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη.

Σελίδες

2ο Γυμνάσιο Γέρακα

Το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα  ιδρύθηκε το 1992. Στο  σημερινό κτίριο  στεγάζεται από το 1994. Διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια (Πληροφορικής, Φυσικοχημείας, Βιολογίας, Τεχνολογίας), αίθουσα εκδηλώσεων, σχολική βιβλιοθήκη, αίθουσα σχολικής διαμεσολάβησης και  γραφεία.

Από το 1996 το σχολείο υλοποιεί, το πρωτοποριακό για τα Ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα  πρόγραμμα «Αναδιάταξη Σχολικού Χώρου», στα πλαίσια  του έργου ΣΕΠΠΕ, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.Οι αίθουσες τμημάτων έχουν αντικατασταθεί από αίθουσες μαθημάτων στις οποίες προσέρχονται οι μαθητές/τριες, ενώ έχουν τον δικό τους προσωπικό χώρο για τις τσάντες και τα βιβλία τους. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με  σύγχρονα  εκπαιδευτικά εποπτικά  μέσα τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης. Επιπλέον πέντε από τις αίθουσες διαθέτουν διαδραστικούς πίνακες. Εκτός από τα εργαστήρια και τις αίθουσες μαθημάτων η σχολική μας μονάδα διαθέτει  Σχολική Βιβλιοθήκη, υψηλού επιπέδου.

Με  στόχο την πολύπλευρη καλλιέργεια, που συμβάλλει στην  οικοδόμηση  σωστής, ολοκληρωμένης προσωπικότητας, με το  ήθος και  την αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζουν κάθε πολιτισμένο άτομο  δίνουμε κάθε χρόνο  τη δυνατότητα-ευκαιρία  στους  μαθητές/τριες μας, παράλληλα με τις εγκύκλιες γνώσεις να παρακολουθήσουν αξιόλογα θεατρικά έργα, εκπαιδευτικά προγράμματα, να επισκεφθούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και χώρους πολιτισμού, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και σε διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες καλλιέργειας.

Επιδιώκουμε το σχολείο μας να είναι ενταγμένο σε δίκτυα,  σε εθνικό επίπεδο αλλά και διεθνές επίπεδο. Ενισχύουμε τα υπάρχοντα μορφωτικά ενδιαφέροντα των μαθητών  μας και δημιουργούμε άλλα αξιόλογα, όπως επίσης  ενισχύουμε την κριτική σκέψη και την επιστημονική έρευνα σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες που τη διέπουν. Δίνουμε έμφαση στην αξία και στη σημασία της ανθρώπινης επαφής και των σχέσεων, θέτοντας όμως κανόνες τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σε επίπεδο σχολείου.

Επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας αισθήματα σεβασμού προς το περιβάλλον και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας,  να τους μυήσουμε στην ευρωπαϊκή διάσταση της παιδείας, ενώ ταυτόχρονα να τους καλλιεργήσουμε δεξιότητες στις νέες τεχνολογίες, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργούς πολίτες.

Επιθυμούμε  ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία σε μια σχέση αλληλεπίδρασης μαζί της,  όπου οι ενέργειές του να έχουν αντίκτυπο στην τοπική και ευρύτερη  κοινωνία μέσω της διάχυσης των καλών πρακτικών.

Ως απόρροια των παραπάνω, τη σχολική χρονιά 2017-2018 το σχολείο μας υλοποιεί τρία (3) περιβαλλοντικά προγράμματα, πέντε (5) πολιτιστικά προγράμματα, τρία (3) προγράμματα αγωγής υγείας και τη δράση Teachers4Europe.

Διεύθυνση: 
Ανακρέοντα & Αριστογείτονα 8
15344 Γέρακας