"Καθαρίστε τη Μεσόγειο"

Με μεγάλη χαρά οι μαθητές της Α’ συμμετείχαν, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στην 22η εθελοντική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS καθαρίζοντας την παραλία της Αρτέμιδας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Σκέψου οικολογικά, ανακύκλωσε, απόλαυσε βιολογικά» και της δράσης Teacher4Europe. και την Ημέρα της Ευρώπης, όπου σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπςή, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο. Μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγεται για ανακύκλωση, ενώ το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες των 5 και έχοντας σε κάθε ομάδα μία σακούλα για τα ανακυκλώσιμα, μία σακούλα για τα μη ανακυκλώσιμα υλικά και ένα φύλλο καταγραφής των υλικών ξεκίνησαν τον καθαρισμό σε μήκος ακτογραμμής 500 μ. Το αποτέλεσμα καταπληκτικό! Μαζεύτηκαν σε λιγότερο από μία ώρα αρκετές σακούλες και από τα δύο είδη των υλικών. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι τα ανακυκλώσιμα είναι περισσότερα από τα μη. Συγχαρητήρια στους μαθητές που σφυρηλατούν ισχυρή οικολογική συνείδηση!

Ευχαριστούμε την κα Στελίνα Κουλουζάκη από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για την καθοδήγηση και την προμήθεια των φύλλων καταγραφής και των σακούλων.

Συγγραφέας: 
corinna.pertsinidou