1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καμένων Βούρλων

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Απορρίμματα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

24.6.2017

Φτιάξαμε  με χαρτόκουτο κάδο ανακύκλωσης, στον οποίο θα μαζέυουμε καπάκια μπουκαλιών , τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων.

24.6.2017

Η τουριστική περίοδος πλησιάζει στα Καμένα Βούρλα, ωρα να βάλουμε και εμεις ένα χεράκι βοηθείας.

2.4.2017

Καθαρίσαμε τα σκουπίδια που υπήρχαν στους κοινόχρηστους χώρους του Νηπιαγωγείου καθώς και την περιόχη που περιβάλλει  το Νηπιαγωγείο. Στη συνέχεια κάναμε διαχωρισμό των σκουπιδιών σε αυτά που ανακυκλώνονται και σε αυτά που δεν ανακυκλώνονται και τα ρίξαμε στους ανάλογους κάδους

2.4.2017

Στον κήπο του Νηπιαγωγείου  φυτέψαμε λούλούδια και φράουλες .

2.4.2017

Δημιουργήσαμε μια αφίσα ,την οποία  αναρτήσαμε στον πίνακα ανακοινώσεων που βρίσκεται στον προάυλιο χώρο του Νηπιαγωγείου , προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου με το οποίο συστεγαζόμαστε, για την αξία της ανακύκλωσης και τα υλικά που μπορούμε να ανακυκλώσουμε .

2.4.2017

Στο Νηπιαγωγείο ξεκινάμε τη διαδικασία να φτιάξουμε το δικό μας κομπόστ στους ειδικούς κάδους που μας έχει προμηθεύσει ο Δήμος της  περιόχης . Το φυσικό αυτό λίπασμα θα το χρησιμοποιήσουμε για τα λουλούδια και τα λαχανικά που έχουμε φυτέψει στον κήπο του Σχολείου.

27.11.2016
κάδος ανακύκλωσης από χαρτόκουτο

Δημιουργήσαμε με χαρτόκουτο κάδο ανακύκλωσης προκειμένου να ανακυκλώνουμε συσκευασίες που χρησιμοποιούμε  καθημερινά μέσα στην τάξη.  

27.11.2016

Συγκεντρώσαμε  συσκευασίες προϊόντων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Στη συνέχεια αναζητήσαμε πάνω στις συσκευασίες το σήμα της ανακύκλωσης, μιλήσαμε για το υλίκο κατασκεύης της κάθε μιας. Έπειτα δημιουργήσαμε με αυτές ,τέσσερις ομάδες, με βάση το υλίκο κατασκεύης. Συγκεκρίμενα οι όμαδες ήταν οι ακόλουθες : "χαρτί","αλουμίνιο"," γυαλί", "πλαστίκο".

Διεύθυνση: 
350 08 Καμένα Βούρλα