Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 27/03/2024 - 15:37

Με τους μαθητές φτιάξαμε ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια,  το μπόουλινγκ.  Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να μαζέψουμε μπουκάλια από γάλα. Τα στολίσαμε, παίξαμε και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας.

1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, 27/03/2024 - 15:37

Οι μαθητές/τριες του Δ'1 τμήματος πραγματοποίησαν μια εβδομαδιαία έρευνα στο προαύλιο του σχολείου μας με σκοπό να καταγράψουν όλα τα απορρίμματα που ρίχνουν τα παιδιά του σχολείου μας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και στη συνέχεια μόνο με τα ανακυκλώσιμα να δημιουργήσουν ένα εικαστικό έργο.

1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, 27/03/2024 - 15:34

Με αφορμή τον εορτασμό των Αποκρεών, οι μαθητές/ τριες του Δ'1 τμήματος κλήθηκαν να κατασκευάσουν αποκριάτικους χαμογελαστούς κλόουν με ανακυκλώσιμα υλικά. Αρχικά, πήραν το εσωτερικό από ένα χαρτί υγείας και το χρωμάτισαν, στη συνέχεια έκοψαν και κόλλησαν τα πόδια τους, το καπέλο όπου στην κορυφή του κόλλησαν ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλι. Στη συνέχεια, έκοψαν και κόλλησαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ στο τέλος κόλλησαν λίγα κομμάτια σερπαντίνας για μαλλιά. 

Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ", 27/03/2024 - 15:29

Απελευθερώσαμε τη γερακίνα που είχανε υιοθετήσει σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ , στο δάσος της Καισαριανής και στη συνέχεια φτιάξαμε ταιστρες για τα πουλιά με πορτοκάλια. Μοναδική και σπάνια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 27/03/2024 - 15:29

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης συνεχίζει την προσπάθεια να γίνει ένα πραγματικό οικολογικό σχολείο με βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων του. Αυτή τη φορά αξιοποιήσαμε τα οργανικά μας απορρίμματα για τη δημιουργία κομπόστ. Το λίπασμα αυτό θα χρησιμοποιηθεί στον κήπο και στις γλάστρες μας για να ομορφύνουν κι άλλο το σχολείο μας!

Μπορείτε να δείτε την όλη διαδικασία στο blog του νηπιαγωγείου μας:

https://blogs.sch.gr/3niptr/2024/03/24/kompostopoiisi-sto-nipiagogeio/

2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, 27/03/2024 - 15:28

 Η περιβαλλοντική μας ομάδα πραγματοποίησε πολυήμερη επίσκεψη στο ΚΠΕ Καρπενησίου όπου και παρακολούθησε τις δράσεις του. Η πεζοπορία μέσα στο δάσος  και η  γνωριμία με την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής , οι φυσικοί ήχοι , τα ιδιαίτερα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, οι  μύθοι και οι παραδόσεις, καθώς και τα  υπαίθρια παιχνίδια και οι  φυσικές παρατηρήσεις του οικοσυστήματος σαγήνευσαν τους μαθητές και τους έδωσαν μοναδικές εμπειρίες .

3ο Νηπιαγωγείο Ανατολής, 27/03/2024 - 15:28

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου,  με αφορφή την παγκόσμια ημέρα δασών, την αρωγή της δασικής υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τη συνδρομή των γονέων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στο χώρο του σχολείου μας. Μικροί μεγάλοι σηκώσαμε τα μανίκια, πιάσαμε τσάπες, αξίνες και φτυάρια και τέσσερα νέα δέντρα φυτεύτηκαν στην αυλή μας. Στο σχολείο μας στάλθηκε επίσης ενημερωτικό υλικό και αφίσες για την ενημέρωση μαθητών/ τριών και γονέων. 

4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, 27/03/2024 - 15:25

Η συγκομιδή των χειμερινών κηπευτικών του περιβολιού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης άρχισε! Στις 12 Μαρτίου οι Καλλιεργητές της Ε΄ τάξης μάζεψαν αρακάδες και κρεμμυδάκια που καλλιεργούσαμε από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Διαπιστώσαμε ότι τα παντζάρια δεν είναι ακόμη έτοιμα για συγκομιδή.

Την επόμενη μέρα, με ιδιαίτερη χαρά, οι μαθητές συζητούσαν για την νόστιμη σαλάτα με αρακά και το κρεμμυδάκι που πρόσθεσε η μητέρα τους στο φαγητό τους! 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 27/03/2024 - 15:28

@@ Με μια όμορφη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Παρασκευή το πρωί τιμήσαμε την φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου . Η εκδήλωση περιλάμβανε απαγγελίες, ποιημάτων και ένα θεατρικό σκετς.

 @@ Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα με την δοξολογία, την παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν. Χρόνια πολλά και του χρόνου.  

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 27/03/2024 - 15:21

 Στοχεύοντας στην αναβάθμιση και αξιοποίηση της σχολικής αυλής, οι μαθητές/τριες της Γ' τάξης  στις αρχές Φεβρουαρίου - φύτεψαν αρωματικά φυτά, καλλωπιστικά φυτά και βότανα  σε γλάστρες και στα παρτέρια του σχολείου . Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και χαρά στη δράση και ανέλαβαν τη φροντίδα των λουλουδιών. Η προσπάθεια υποστηρίχτηκε ενεργά   από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (προμήθεια φυτών-λουλουδιών-γλάστρες ).

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!!!

5o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 27/03/2024 - 15:21

Στο σχολείο μας συλλέγουμε χρησιμοποιημένες ή άδειες μπαταρίες  σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών Α.Φ.Η.Σ. Όταν η μπαταρία αδειάσει και την πετάξουμε στα σκουπίδια τα βαρέα μέταλλα από τα στραγγίσματα, μολύνουν το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα με επικίνδυνες επιπτώσεις για το περιβάλλον και  την υγεία του ανθρώπου.Αντίθετα, αν ρίξουμε τις άδειες μπαταρίες στους κάδους ανακύκλωσης της Α.Φ.Η.Σ., ανακυκλώνονται, για να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων μπαταριών ή άλλων προϊόντων και έτσι προστατεύεται το περιβάλλον από ρυπογόνες ουσίες.

Νηπιαγωγείο Σταυρακίου, 27/03/2024 - 15:21

Για την αποκριάτικη εκδήλωσή μας συνεργαστήκαμε με τους γονείς για τη δημιουργία ενός μπουφέ με ως επί το πλείστον σπιτικά εδέσματα στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Στη συνέχεια στην αυλή του σχολείου μας μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με αποκριάτικα τραγούδια 

Νηπιαγωγείο Σταυρακίου, 27/03/2024 - 15:20

Μέσα από το εργαστήριο δεξιοτήτων "Οι μικροί μετεωρολόγοι" ασχοληθήκαμε μεταξύ άλλων με το θέμα των ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι,ξηρασία,τυφώνες) και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Παράλληλα δημιουργήσαμε τη δική μας αφίσα με το μήνυμα "Ας σώσουμε τον πλανήτη"

2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, 27/03/2024 - 15:23

Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας 2024

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Γ4 γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Γυμνάσιο Σουφλίου και στο Εθνικό πάρκο Δάσους Δαδιάς

Σκοπός της επίσκεψης: Γνωριμία με το μοναδικό οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, εστιάζοντας στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα, πριν και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023.

Με στόχο την:

1ο ΕΠΑ.Λ ΔΡΑΜΑΣ, 27/03/2024 - 15:20

Υλοποίηση βιωματικών δράσεων στο πλαίσιο της ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Αρχικά έγινε ένας καταιγισμός ιδεών για το τι πιστεύουν οι μαθητές ότι είναι  σχολικός εκφοβισμός. Μετά χωριστήκανε σε 2 ομάδες. Η ομάδα που θα έγραφε ένα γράμμα στο θύτη και η ομάδα που θα έγραφε ένα γράμμα στο θύμα.Οι συμβουλές των παιδιών μας εντυπωσίασαν. Στη συνέχεια έγινε προβολή από βίντεο σχετικό με το θέμα και τέλος οι μαθητές δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες με τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν.

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 27/03/2024 - 15:19

Μια διαφορετική προσέγγιση της ιστορικής γνώσης επιδιώξαμε φέτος μέσω του προγράμματος "Ιστορία-Μνήμη-Κοινότητα-Εκπαιδεύοντας το βλέμμα: Το ζωγραφικό έργο του Χ. Μποκόρου 1821, η γιορτή" που οργανώνει το Ίδρυμα Λαμπράκη. Κεντρικός άξονας της εκπαιδευτικής πρότασης είναι καλλιέργεια της σκέψης των παιδιών (συζήτηση, προβληματισμός, δημιουργία) πάνω σε έννοιες όπως μνήμη, συλλογική μνήμη, παρόν και παρελθόν, κοινότητα, ήρωες αφανείς κι επιφανείς σε συνδυασμό με στοιχεία της τοπικής ιστορίας και με όχημα την τέχνη.

1ο ΕΠΑ.Λ ΔΡΑΜΑΣ, 27/03/2024 - 15:19

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Δράμας  συμμετείχε στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια). Συγκεκριμένα οι μαθητές αποφάσισαν να τρέξουν για την ΕΥΤΥΧΙΑ.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 27/03/2024 - 15:17

Οι μαθητές της β τάξη στα παιδιά του μαθήματος Μελέτης Περιβάλλοντος μελέτησαν τα φυτά και τα είδη των φυτών. Στόχος ήταν να γνωρίσουν τα φυτά ,τη λειτουργία τους και τον ρόλο τους στο περιβάλλον και την καθημερινότητα. Να κατανοήσουν ότι οι αποφάσεις του ανθρώπου που επηρεάζουν τη βιοποικιλότητα, επηρεάζουν τη ευημερία του ίδιου και των άλλων οργανισμών.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 27/03/2024 - 15:12

Στις 22 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια ημέρα νερού. Με αφορμή την συγκεκριμένη μέρα, τα παιδιά της Δ’ τάξης, ακροάστηκαν, φαντάστηκαν, ταξίδεψαν, δημιούργησαν και βίωσαν το ταξίδι του νερού. Μέσα από συζητήσεις και βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για την πολυτιμότητα του νερού και την αναγκαιότητα να διατηρούμε καθαρή κάθε πηγή και μορφή νερού στον πλανήτη μας.

7ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, 27/03/2024 - 15:11

Οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας στο μάθημα της μουσικής υποδέχθηκαν την Άνοιξη με τις χελιδόνες. Η χελιδόνα είναι το αυτοσχέδιο μουσικό όργανο που έφτιαχναν τα παιδιά για να συνοδεύσουν τα κάλαντα της Άνοιξης τον Μάρτιο. Πάνω σε ένα ξύλο, κολλούσαν ένα ζωγραφιστό χελιδόνι και στην ασπρο-κόκκινη κλωστή του, κρεμούσαν κουδουνάκια. Την ώρα που έλεγαν τα κάλαντα, με το ένα χέρι κουνούσαν την χελιδόνα για να ακούγονται τα κουδουνάκια, και στο άλλο είχανε ένα καλάθι που μαζεύανε αυγά και άλλα. Έτσι, μέσα από αυτό το έθιμο τα παιδιά έμαθαν πληροφορίες για τα χελιδόνια και τη ζωή τους.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων