Γυμνάσιο Πρίνου Τρικάλων

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Ενέργεια
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

12.3.2018

Η επιτροπή εδώ και καιρό ετοίμασε και διένειμε στους μαθητές όλου του σχολείου ερωτηματολόγια που αφορούσαν στη διερεύνηση της πιθανότητας  επιστροφής κάποιων σχολικών εγχειριδίων που δεν χρησιμοποιιήθηκαν καθόλου στη διάρκεια της φετεινής σχολικής χρονιάς προεκιμένου να δημιουργηθεί ένα απόθεμα που θα δοθεί στους μαθητές της επόμενης χρονιάς. Αυτή η δράση ανήκει στο σχέδιο της επαναχρησιμοποίησης με σκοπό τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της σχολικής μονάδας.

12.3.2018
Ενημερωτική δράση για την κομποστοποίηση

Την Παρασκευή 9/03/2018 πραγματοποιήθηκε από τις μαθήτριες της Γ΄ Τάξης που μετέχουν στην περιβαλλοντική επιτροπή, ενημερωτική δράση σε σχέση με την κομποστοποίηση και τα οφέλη της.

Οι μαθήτριες παρουσίασαν τα υλικά που βάζουμε στον κομποστοποιητή, τη διαδικασία καθώς και τα τεράστα οφέλη της. Επιπλέον παρότρυναν τους συμμαθητές τους να σκεφτούν το ενδεχόμενο δημιουργίας του δικού τους, οικιακού κομποστοποιητή καθώς η περιοχή στην οποία κατοικούν τα παιδιά είναι αγροτική και ο τόπος τους προσφέρεται για μία τόσο απλή και χωρίς κόστος κίνηση.

21.1.2018

Η δράση αυτή αφορά στην κομποστοποίηση πρωτίστως των χόρτων που προκύπτουν από την κοπή αυτών στον αύλειο χώρο(που είναι μεγάλος), αλλά και των υλικών που ευελπιστούμε ότι θα φέρνουν ή θα καταναλώνουν οι μαθητές στο σχολείο και μπορούν να αποτελέσουν πρώτη ύλη για το κομποστ.

Το σχολείο μας έχει ήδη προμηθευτεί από τη δημοτική αρχή ειδικό κάδο συλλογής και δημιουργίας κομπόστ, αλλά πρέπει να γίνει ενημέρωση από την πλευρά της επιτροπής για το τι μπορεί και δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτόν τον κάδο.

21.1.2018

Η επιτροπή που αποτελείται από μαθητές και των 3 τάξεων αποφάσισε την καταγραφή μιας λίστας βιβλίων που δεν χρησιμοποιήθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα από τους μαθητές και καθηγητές με σκοπό την επιστροφή τους στο σχολείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς ούτως ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν από τους επόμενους μαθητές. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα απόθεμα βιβλίων και η παραγγελία μέσω του συστήματος προμήθειάς τους(cti.publicatios) θα είναι σαφώς μειωμένη σε αριθμό.

Γυμνάσιο Πρίνου Τρικάλων

Το Γυμνάσιο Πρίνου βρίσκεται στα ριζά του Κόζιακα και συγκεκριμένα στο χωριό Πρίνος Τρικάλων σε απόσταση 18 χλμ από την πόλη των Τρικάλων. Ανήκει στο Δήμο Τρικκαίων και φιλοξενεί περίπου 70 μαθητές απο τα γύρω χωριά της περιοχής. Συγκεκριμένα, τα παιδιά προέρχονται από τα χωριά Πρίνο, Μεγάρχη, Πρόδρομο, Ανταλλάξιμα, Γενέσι, Ξυλοπάροικο και Διαλεχτό. 

 

 

Διεύθυνση: 
Πρίνος
42100 Τρίκαλα