2/θέσιο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου Πέτα

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό

Τα νέα του Σχολείου μας

2.7.2023

Επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο για να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα που απευθυνόταν στους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου με τίτλο: “Στα χρόνια που το νερό λεγόταν…ΥΔΩΡ”, ως συνέχεια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο υλοποίησε το Νηπιαγωγείο μας για την σχολική χρονιά 2022-2023.

Ενημερωθήκαμε για τις χρήσεις του νερού τα αρχαία χρόνια και περιηγηθήκαμε στο χώρο του μουσείου εντοπίζοντας αντικείμενα που είχαν σχέση με το νερό κάνοντας συγκρίσεις του χθες...με το σήμερα, κατασκευάσαμε αμφορείς.

27.5.2023

Υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους

6.5.2023

Δημιουργούμε φύλλα εργασίας και τα δίνουμε στους μαθητές/τριες να τα συμπληρώσουν με τη βοήθεια των γονιών τους στο σπίτι.

6.5.2023
Φωτογραφίες με ανοιχτή τη βρύση

Πραγματοποιούμε ένα πείραμα για να διαπιστώσουμε τη σπατάλη του νερού και πως μπορούμε να την αποφύγουμε.

Πλένουμε τα χέρια με ανοιχτή τη βρύση συνεχώς και επαναλαμβάνουμε το ίδιο, κλείνοντας τη βρύση όποτε χρειάζεται. Συνεχίζουμε με τη μέτρηση του νερού που καταναλώσαμε και στις δυο περιπτώσεις, την οποία καταγράφουμε σε φύλλα εργασίας.

6.5.2023

Παρακολουθούμε σχετικά βίντεο, ακολουθεί συζήτηση και συμπληρώνουμε φύλλα εργασίας.

Δεν μπορούν να καταχωρηθούν τα URL των βίντεο

6.5.2023

Παρατηρούμε πίνακες αναφοράς και συμπληρώνουμε φύλλα εργασίας

6.5.2023

Τα παιδιά προβληματίζονται γιατί παρατηρούν ότι σε κάποιες εγκαταστάσεις του μπάνιου υπάρχουν διαρροές, τί πρέπει να κάνουμε και γιατί;

Συμπληρώνουμε σχετικά φύλλα εργασίας

6.5.2023
Φύλλο εργασίας για το νερό στο σώμα μας

Πόσο σημαντικό είναι το νερό στον οργανισμό μας;

4.2.2023

Πού βρίσκουμε το νερό στη φύση;

Αναζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε εικόνες από το διαδίκτυο.

4.2.2023
Υγρό

Κατανοήσαμε τις τρεις φυσικές καταστάσεις του νερού: Υγρό, Στερεό, Αέριο

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε και άλλα πειράματα στην τάξη μας που μας ενθουσίασαν όλους και γίναμε σαν μικροί……………… μάγοι !!! αφού οι μικροί μας μαθητές τα θεώρησαν όλα μαγικά!!!

Σελίδες

Το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου-Πέτα βρίσκεται κοντά στην πόλη της Άρτας, σε οικιστικά αναπτυσσόμενη περιοχή, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ημιαστική.

Το Νηπιαγωγείο στεγάζεται στο ισόγειο κτιρίου στο οποίο συστεγάζεται και το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου-Πέτα και καταλαμβάνει δύο αίθουσες του διδακτηρίου. Η κατάσταση των χώρων του Νηπιαγωγείου είναι σε γενικές γραμμές καλή, Οι αίθουσές του είναι ευήλιες και ευάερες, αλλά δεν έχουν την ευρυχωρία που απαιτείται για τον αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών.

 

Διεύθυνση: 
Άγιος Δημήτριος Πέτα
47150 Άρτα