21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη"

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2019-2020
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
2021-2022
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2022-2023
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

12.3.2022

Για τρεις ημέρες είχαμε την ευκαιρία, μαθητές και δάσκαλοι, να συνεργαστούμε με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Ρουμανία, τη Φινλανδία, την Κύπρο, την Ισπανία και το Βέλγιο. Βρήκαμε τρόπους να αξιοποιήσουμε άχρηστα υλικά αλλά και υλικά της φύσης και να δημιουργήσουμε αριστουργήματα!! Η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών μας αστείρευτη. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους από τη Ρουμανία για την εξαιρετική οργάνωση της εικονικής κινητικότητας!!

Στο τέλος της κινητικότητας οι μαθητές δημιούργησαν έκθεση με τα έργα τους στην αυλή του σχολείου

 

12.3.2022

Στα πλαίσια της σχολικής σύμπραξης Erasmus+ «Take care!! Sustainable children – sustainable eart» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/12/2021 εικονική κινητικότητα στην οποία συμμετείχαν 47 τμήματα και 900 μαθητές από τα σχολεία που συμμετέχουν στη σύμπραξης. Την συνάντηση συντόνιζε σχολείο της Ρουμανίας και όλοι οι μαθητές έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

12.3.2022

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικο παζάρι με κατασκευές των παιδιών από ανακυκλωσιμα υλικά και τρισδιάστατες εκτυπώσεις. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε και χαριστικό παζάρι!!

Μπράβο στα παιδιά και στους δασκάλους. Μπράβο και στο νεοσύστατο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που ξεκινά τη θητεία του με όμορφες ιδέες και προτάσεις για δράση!!

https://blogs.sch.gr/21dimath/2021/12/16/christoygenniatiko-pazari/

30.11.2021

Την 6η δημοτική κοινότητα επισκέφτηκαν οι μαθητές της Στ τάξης. Παρέδωσαν για ανακύκλωση πάνω από 200 λάμπες και συγχρόνως τοιχοκόλλησαν αφίσες σχετικές με την ανακύκλωση. Συναντήθηκαν με την πρόεδρο κα Πρεζεράκου, συνομίλησαν μαζί της και την ενημέρωσαν για τις δράσεις του σχολείου μας. Η κα Πρεζεράκου δεσμεύτηκε να τοποθετήσει έξω από το σχολείο ειδικό καφέ κάδο για την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων. Εμείς από την πλευρά μας θα αναλάβουμε την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας. Ευχόμαστε καλή συνεργασία!!

30.11.2021

Συνεχίζεται για έβδομη χρονιά η ανακύκλωση τηγανέλαιου στο σχολείο μας. Οι οικογένειες των μαθητών μας συγκεντρώνουν το τηγανέλαιο, το φέρνουν στο σχολείο μας κι εμείς το αδειάζουμε σε βαρέλια. Όσα περισσότερα λίτρα μαζέψουμε, τόσο καλύτερα για το περιβάλλον!!

 

6.6.2021

Στα  πλαίσια της συμμετοχής μας σε σχολική σύμπραξη Erasmus+ KA229 με τίτλο "Take care!! Sustainable children - sustainable earth" το σχολείο μας διοργάνωσε εικονική κινητικότητα από 26/5/2021 έως 28/5/2021. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας μαθητές από Ελλάδα, Φινλανδία, Κύπρο, Ρουμανία, Βέλγιο και Ισπανία , χωρισμένοι σε 5 μεικτές ομάδαες συμμετείχαν σε εργαστήρια. Την πρώτη ημέρα έπαιξαν το παιχνίδι Climate adaptation game https://www.smhi.se/en/climate/education/adaptation-game-1.153788

6.6.2021

Με την ελληνική φύση και βιοποικιλότητα επέλεξαν να ασχοληθούν τα περισσότερα τμήματα του σχολείου μας. Ζώα του δάσους, της λίμνης και της Μεσογίου.αλλά και απειλούμενα είδη της χώρας μας έγιναν αντικείμενο μελέτης. 

6.6.2021

Το σχολείο μας συμμετείχε δύο φορές στο πρόγραμμα του WWF το καλάθι του πικ νικ (η πρώτη φορά αφορούσε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος). Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του προγράμματος στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, το σχολείο μας έφτιαξε το δικό του καλάθι του πικ νικ ώστε το πρόγραμμα να πραγματοποιείται κάθε χρόνο από όλα τα τμήματα του σχολείου μας.

 

3.6.2021

Οι μαθητές της Στ΄τάξης ετοίμασαν ένα όμορφο βίντεο προκειμένου οι εταίροι μας από Φινλανδία, Κύπρο, Ρουμανία, Βέλγιο και Ισπανία να γνωρίσουν τη γειτονιά μας  Οι μαθητές παρουσίασαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη γειτονιά.

 

3.6.2021

Η βιοποικιλότητα —η εξαιρετική ποικιλία οικοσυστημάτων, ειδών και γονιδίων που μας περιβάλλουν- αποτέλεσε θέμα έρευνας και έκφρασης για πολλά τμήματα του σχολείου μας. Ζώα του δάσους, της λίμνης, της θάλασσας, απειλούμενα είδη ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που απασχόλησαν τους μαθητές μας

 

Σελίδες

Το σχολείο μας βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Αθήνας σε μια περιοχή που το μεγαλύτερο

ποσοστό των κατοίκων είναι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες. Ανάλογη είναι και η

δημογραφία του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας. Το 60% των μαθητών μας είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών 2ης γενιάς κυρίως από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και το 10% είναι παιδιά προσφύγων και αιτούντων άσυλο, κυρίως από τη Συρία.

 Το όραμά μας είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ψηφιακό, αειφόρο και ενταξιακό, όπου οι μαθητές βιώνουν την αναγνώριση και την αποδοχή και συμμετέχουν ενεργά στη διαχείριση της μάθησής τους. 

Διεύθυνση: 
ΚΥΠΡΟΥ 43
11253 ΑΘΗΝΑ