1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

25.5.2023

Πραγματοποίηση από δύο τμήματα της Α’ τάξης του σχολείου μας εκπαιδευτικής επίσκεψης στην περιοδική έκθεση «Οικονομία και κλίμα: Handle with care» που φιλοξένησε το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος με κύριο θέμα το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις οικονομικές του συνέπειες. Μέσα από αυτή την επιμορφωτική δράση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα ζητήματα αυτά αλλά και τον εξαιρετικά σημαντικό αντίκτυπο που αναμένεται να έχουν αυτά τα φαινόμενα στην παγκόσμια οικονομία τις επόμενες δεκαετίες.

25.5.2023

Τακτικός καθαρισμός – περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου από σκουπίδια και αγριόχορτα με τη συμμετοχή εθελοντών μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας και τη συνδρομή υπαλλήλων του δήμου που διέθεταν τα κατάλληλα μηχανήματα. Επίσης, οι μαθητές έβαψαν τα παγκάκια του σχολείου σε μια προσπάθεια να περιποιηθούν και να ομορφύνουν τον χώρο.

25.5.2023

Εικαστική παρέμβαση (graffiti) στους τοίχους του προαύλιου χώρου του σχολείου από μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας,  με θεματολογία: Ανακύκλωση, κλιματική κρίση, ρύπανση, πόλεμος (καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον), αλλά και για το μείζον πρόβλημα του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία.

Επίσης, οι μαθητές έβαψαν τα παγκάκια του σχολείου σε μια προσπάθεια να περιποιηθούν και να ομορφύνουν τον χώρο.

25.5.2023

Αποκτήθηκε βιωματική γνώση γύρω από την ιστορία της πόλης και το περιβάλλον της λιμνοθάλασσας, μέσω της συνεργασίας με τον φορέα «by locals» που δραστηριοποιείται σε θέματα χαρτογράφησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος του Μεσολογγίου.

25.5.2023

Η έρευνα διεξήχθη με ερωτηματολόγιο ατομικής συμπλήρωσης που περιλαμβάνει 34 ερωτήσεις, 2 που αφορούν δημογραφικά στοιχεία και 32 που αφορούν τις γνώσεις και τις συνήθειές  μας σχετικά με την ανακύκλωση, καθώς και τη διασύνδεση αυτών με την κλιματική αλλαγή.

Επίσης διεξήχθη έρευνα με ένα ακόμη ερωτηματολόγιο, με σκοπό να αποτυπωθεί από τη σχολική κοινότητα και την περιβαλλοντική επιτροπή ο βαθμός αποτελεσματικότητας των περιβαλλοντικών δράσεων στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών της σχολικής κοινότητας, απέναντι στο περιβάλλον.

24.5.2023
Ξεχωριστή διαλογή και  διαχείρηση των απορριμμάτων του σχολείου μας.

Συγκροτήθηκε επιτροπή και ομάδα περιβάλλοντος από μαθητές και εκπαιδευτικούς, που επεξεργάστηκαν τα θέματα προώθησης και υλοποίησης ενός  σχεδίου δράσης για την  ανακύκλωση, την ξεχωριστή διαλογή και  διαχείρηση των απορριμμάτων του σχολείου μας.

Αναλάβαμε τον τακτικό καθαρισμό των  είδη υπαρχόντων κάδων ανακύκλωσης του σχολείου μας καθώς ο Δήμος της πόλης μας δεν το έκανε για πολλά χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάδοι να ειναι πολύ βρώμικοι και να πετάγονταν κάθε λογής σκουπίδια μαζί με τα ανακυκλώσιμα υλικά. 

8.2.2023
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

«Μία ανάσα… ζωής στην πόλη από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς»

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Δασαρχείο και τον Δήμο Λιβαδειάς πραγματοποίησαν δεντροφύτευση στην πόλη της Λιβαδειάς, σ’ έναν χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους λόγω της γεωμορφολογίας του και της ύπαρξης του μεσαιωνικού κάστρου (περιοχή Ζαγαράς).

31.1.2023

Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε στo πλαίσιo των  Σχολικών  Περιβαλλοντικών Δράσεων,  «Για ένα οικολογικό σχολείο». 

Σκοπός της έρευνας είναι να καταγράψουμε τις γνώσεις και τις συνήθειες της σχολικής κοινότητας, σχετικά με την ανακύκλωση, καθώς και τη διασύνδεση της με την κλιματική αλλαγή. Γι’ αυτό τον λόγο, παρακαλέσαμε οι απαντήσεις να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα, ώστε τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα να είναι πραγματικά και να μπορέσουμε να αναδείξουμε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

 

Στο σχολείο μας φοιτούν 437 μαθητές .

Έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις τόσο στους τομείς και στις ειδικότητες που διαθέτει, όσο και στον τομέα του  πολιτισμού, σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, Αθλητισμού, αλλά και σε  Εrasmus.

 Στη Β΄ και Γ΄ τάξη  λειτουργούν οι εξής Τομείς:

(Α) Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(Β) Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

(Γ) Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(Δ) Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

(Ε) Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(ΣΤ) Τομέας Μηχανολογίας

(Ζ) Τομέας Πληροφορικής

(Η) Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

Διεύθυνση: 
Δελφών 24-26 T.K 32131 Λιβαδειά
Γιαννουτσου 9
32131 Λιβαδειά