ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ξεχωριστή διαλογή και  διαχείρηση των απορριμμάτων του σχολείου μας.
Συλλογή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων του σχολείου από την περιβαλλοντική ομάδα των μαθητών
Συλλογή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων του σχολείου από την περιβαλλοντική ομάδα των μαθητών

Συγκροτήθηκε επιτροπή και ομάδα περιβάλλοντος από μαθητές και εκπαιδευτικούς, που επεξεργάστηκαν τα θέματα προώθησης και υλοποίησης ενός  σχεδίου δράσης για την  ανακύκλωση, την ξεχωριστή διαλογή και  διαχείρηση των απορριμμάτων του σχολείου μας.

Αναλάβαμε τον τακτικό καθαρισμό των  είδη υπαρχόντων κάδων ανακύκλωσης του σχολείου μας καθώς ο Δήμος της πόλης μας δεν το έκανε για πολλά χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάδοι να ειναι πολύ βρώμικοι και να πετάγονταν κάθε λογής σκουπίδια μαζί με τα ανακυκλώσιμα υλικά. 

Δημιουργήσαμε αυτοσχέδιους κάδους ανακύκλωσης από πλαστική σωλήνα κήπου και  πλέγμα περίφραξης, όπου στον καθένα οι μαθητές έφτιαξαν ταμπέλες που προσδιόριζαν  το είδος των απορριμμάτων που θα επιρρίπτονταν σε αυτούς. Αυτοί οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε διάφορες γωνιές του σχολείου και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γέμιζαν από πλαστικό, μέταλο, πλαστικά καπάκια και χαρτί.

Συνεργαστήκαμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς για την προώθηση  και υλοποίηση των δράσεων μας. Πραγματοποιήθηκε συλλογή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων του σχολείου από την περιβαλλοντική ομάδα των μαθητών και  συνεργαστήκαμε με το ΧΥΤΑ του δήμου και εταιρείες ΚΥΝΣΕΠ, για την απευθείας ανάθεση της διαχείρισής τους.

Συγγραφέας: 
ΜΠΑΦΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΟΥΛΑ