ΙΔ. ΛΥΚΕΙΟ -ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Απορρίμματα
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Απορρίμματα
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Ενέργεια
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

1.9.2022

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο "Κέντρο Γης" στο πάρκο Τρίτση όπου οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει η "Οργάνωση Γη", πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη δημιουργία και τη συντήρηση του δικού τους βιολογικού λαχανόκηπου.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη συμβολή της στη διασφάλιση της βιώσιμης γεωργίας.

1.9.2022

Η κατασκευή ξύλινου κομποστοποιητή πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών/τριων της Ομάδας Περιβάλλοντος του Λυκείου.

Οι μαθητές επέλεξαν η κατασκευή του κομποστοποιητή να γίνει απευθείας στο έδαφος με σκοπό τη μελλοντική χρήση του κομπόστ ως λίπασμα για τη φύτευση και τη φροντίδα διαφόρων κηπευτικών.

1.9.2022

Τίτλος σεμιναρίου

"Πως από φυσικά υλικά δημιουργώ βιολογικό λίπασμα, μειώνω τον όγκο των απορριμμάτων μου, βελτιώνω την ποιότητα και τη βιοποικιλότητα του εδάφους μου."

Οι μαθητές/τριες της ομάδας Περιβάλλοντος του Λυκείου παρακολούθησαν σεμινάριο για την κομποστοποίηση στο οποίο έμαθαν ποια είναι τα κατάλληλα υλικά για το κομπόστ, τα στάδια του κομπόστ (τον τρόπο που τα οργανικά υλικά μετατρέπονται σε μια πλούσια σκούρα ουσία που λέγεται κομπόστ, χούμους ή εδαφοβελτιωτικό) καθώς και τα οφέλη της κομποστοποίησης.

25.5.2022

Οι μαθητές/τριες της ομάδας Περιβάλλοντος σχεδίασαν το παρακάτω ερωτηματολόγιο και το μοίρασαν σε μαθητές διαφόρων ηλικιών (Α, Β και Γ Γυμνασίου καθώς και Α, Β και Γ Λυκείου).

Στη διανομή και συλλογή των ερωτηματολογίων στους μαθητές του Λυκείου συμμετείχαν και μαθητές του εκλεγμένου δεκαπενταμελούς του σχολείου μας με σκοπό την εμπλοκή της σχολικής κοινότητας στην προσπάθεια της Ομάδας Περιβάλλοντος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπολοίπων μαθητών/τριων σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Έχετε ξανακούσει τη λέξη κομποστοποίηση;

α) ναι

β) όχι

Η  Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή πρωτολειτούργησε κατά το σχολικό έτος 1960-61, σε μια βίλα επί της οδού Αγίου Δημητρίου 39 στο Παλαιό Ψυχικό. Η πρόοδος της Σχολής, είχε ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση του αριθμού των μαθητών και την επέκταση της σε δύο ακόμα κοντινά κτίρια στο Π. Ψυχικό.

Σήμερα η Σχολή λειτουργεί σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις (36.000 m2) στην Κάντζα Παλλήνης.

Η Σχολή έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοπνευματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες και ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Διεύθυνση: 
Τέρμα Αριστείδου
15351 Παλλήνη