ΙΔ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2021
Θέματα: 
2021-2022
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2022-2023
Νερό
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

4.7.2022

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας σε συνεργασία με τον εθελοντικό σύλλογο του σχολείου Συν-Δρω και τον Δήμο Παλλήνης δημιούργησε στις 9-5-21 βοτανικό κήπο σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος. Οι μαθητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη διαδικασία της φύτευσης και ένιωσαν πληρότητα για την προσφορά τους στην κοινότητα.

4.7.2022

Μαθαίνουμε καλύτερα όταν χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας για να δημιουργήσουμε. Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου απεικόνισαν τους εαυτούς τους με τη χρήση φιγούρων κόμικ για να μεταφέρουν μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μας παροτρύνουν να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, να υιοθετήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή και να ανακυκλώνουμε.

4.7.2022

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γης στις 22 Απριλίου οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας δημιούργησαν αφίσες, χρησιμοποιώντας συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

4.7.2022

Οι μαθητές της περιβαλλοντικής επιτροπής του σχολείου μας δημιούργησαν το δικό τους οικοκώδικα, στο πλαίσιο της ένταξης του σχολείου μας στο δίκτυο των οικολογικών σχολείων. Σύνθημά μας έγινε η φράση «Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο»

4.7.2022

Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας έφτιαξαν έναν ψηφιακό πίνακα μέσω της εφαρμογής padlet. Στον πίνακα αναρτήθηκε πλούσιο διαδραστικό υλικό το οποίο περιλαμβάνει τις ενότητες: Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, Κλιματική αλλαγή, Νερό, Απορρίμματα, Παγκόσμιος Πολίτης,  Ενέργεια, Αειφόρο σχολείο. Στον πίνακα δημοσιεύτηκαν βίντεο και πειράματα με σκοπό να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τους μαθητές.

Η  Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή πρωτολειτούργησε κατά το σχολικό έτος 1960-61, σε μια βίλα επί της οδού Αγίου Δημητρίου 39 στο Παλαιό Ψυχικό. Η πρόοδος της Σχολής, είχε ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση του αριθμού των μαθητών και την επέκταση της σε δύο ακόμα κοντινά κτίρια στο Π. Ψυχικό.

Σήμερα η Σχολή λειτουργεί σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις (36.000 m2) στην Κάντζα Παλλήνης.

Η Σχολή έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοπνευματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες και ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Διεύθυνση: 
Αριστείδου
15351 Παλλήνη