Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

12.11.2020

# Την ευκαιρία να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στις περιπέτειες των λέξεων από γλώσσα σε γλώσσα είχαν αυτό το διάστημα οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης στα πλαίσια του προγράμματος « Η συντήρηση των τροφίμων άλλοτε και τώρα».
…………………………………………………………………………
# Πιο συγκεκριμένα έμαθαν ότι η λέξη salary (=μισθός στα αγγλικά), προέρχεται από το άλας, αφού οι στρατιώτες πληρώνονταν σε ….αλάτι που ήταν είδος πολυτελείας τότε.
…………………………………………………………………………

12.11.2020

# Συνεχίζεται με κατασκευές το πρόγραμμα «Άσπρα δόντια ξέξασπρα …», που το υλοποιούν οι τρεις μικρές τάξεις στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.
........................................................
# Στόχος του είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την σημασία των γερών δοντιών και να εμπεδώσουν την αξία της στοματικής υγιεινής, που πρέπει να τους γίνει καθημερινή συνήθεια.
......................................................................

4.11.2020

# Ξεκίνησαν τα προγράμματα του σχολείου για τη φετινή χρονιά. Ένα από αυτά λέγεται «Άσπρα δόντια ξέξασπρα …» και το υλοποιούν οι τρεις μικρές τάξεις.

# Στόχος του είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την σημασία των γερών δοντιών και να εμπεδώσουν  την αξία της στοματικής υγιεινής, που πρέπει να τους γίνει καθημερινή συνήθεια.

# Στις φωτογραφίες οι πραγματικά πρωτότυπες μασέλες που έφτιαξαν τα πρωτάκια από πολύχρωμες πλαστελίνες.Δεν είναι υπέροχες;

3.11.2020

# Πέρυσι τέτοιο καιρό στο σχολείο ξεκίναγε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα . Ο τίτλος του ήταν «Χαρτοπολτοδημιουργίες στη Θερμή» και ψυχή του ήταν το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Πολύτροπον» της ακούραστης Φερενίκης Τσαμπαρλή, παλιάς μαθήτριας του σχολείου.
......................................
# Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού 22 παιδιά χωρισμένα σε δύο τμήματα μαζεύονταν κάθε Κυριακή από τις 10πμ ως τις 2μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου και έκαναν κάτι αφάνταστα δημιουργικό.
......................................

3.11.2020

# Mπήκε ο Νοέμβριος, σε λίγο θα έρθουν τα κρύα και άρχισαν φυσιολογικά σε όλα τα σπίτια οι προετοιμασίες για το χειμώνα. Βγαίνουν τα χοντρά ρούχα από τις ντουλάπες, στρώνονται τα χαλιά, γίνονται οι απαραίτητες προμήθειες σε καύσιμη ύλη.

# Στα χωριά μαζεύονται τα ξύλα από τα χωράφια, που κλαδεύτηκαν και μεταφέρονται στα σπίτια για το τζάκια, τις σόμπες ή τα καλοριφέρ. Στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν και τα παιδιά και έτσι έχουν την ευκαιρία να βιώνουν πιο ενεργά (απ’ ότι στις πόλεις) την εναλλαγή των εποχών.

3.11.2020

# Πολλά παιδιά του σχολείου έχουν μεγάλη αγάπη για τα άλογα και αρκετά από αυτά (η Βιβή, ο Δημήτρης κ.ά.) έχουν δικά τους, που τα περιποιούνται με μεγάλη φροντίδα.
# Δύο απ’ αυτά η Στέλλα και Σαράντος (που είναι αδέλφια) απέκτησαν πριν λίγες μέρες ένα νέο άλογο -τον Μπρούνο και ανέβηκαν πάνω του με μεγάλη χαρά....
 

1.11.2020

# Oι ώρες της Ευέλικτης Ζώνης χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους από τους εκπαιδευτικούς. Άλλοι ξεκλέβουν χρόνο για να επαναλάβουν κάτι που δεν έγινε κατανοητό ή για να συμπληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην κανονική ώρα.
..............................
# Άλλοι αφήνουν τους μαθητές να χαλαρώσουν από την ένταση των άλλων μαθημάτων. Και άλλοι - γεμάτοι δημιουργικό οίστρο - σπρώχνουν τους μαθητές να φτιάχνουν καταπληκτικά δημιουργήματα.
..............................

11.10.2020

# Τα κατοικίδια ζώα έχουν την πρώτη θέση στη ζωή και στη ζωγραφική των περισότερων παιδιών. Την Κυριακή Οκτωβρίου  ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που καθιερώθηκε να γιορτάζεται από το 1931, την 4η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος, Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.Με την ευκαιρία αυτή όλοι οι μαθητές του έφεραν φωτογραφίες με  το αγαπημένο τους κατοικίδιο ή  ζωγράφισαν το ζώο που τους αρέσει. Παρουσιάζουμε μερικές από αυτές τις φωτογραφίες και ζωγραφιές ..... 

3.10.2020

Mεγάλη η ανταπόκριση .....

............................................................

- 48 χαρτόκουτες με είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν

μέχρι στιγμής  για τους πλημμυροπαθείς  της Καρδίτσας

- Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η συγκέντρωση της βοήθειας ...

# Mεγάλη ανταπόκριση συνάντησε η πρωτοβουλία του νεοσύστατου Συλλόγου της Θερμής «Η ΕΛΠΙΣ», του Δημοτικού Σχολείου και της Εκκλησίας του χωριού  για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους πλημμυροπαθείς  της Καρδίτσας.

3.10.2020

 

# Oι περισσότεροι μαθητές των μικρών κυρίως τάξεων αντιμετωπίζουν το φόβο του «άσπρου χαρτιού» στα ζωγραφικά τους σχεδιάσματα. Συνήθως οι ζωγραφιές τους καταλαμβάνουν το κάτω μέρος της σελίδας, που στο μεγαλύτερο μέρος της μένει λευκή εκτός από  την κορυφή της ,που έχει μια λωρίδα μπλε –τον ουρανό.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής