Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Σχολική Αυλή
2021-2022
Σχολική Αυλή
2022-2023
Σχολική Αυλή
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

16.9.2023

@@ Τον Νοέμβριο, που μας πέρασε, μας μίλησε στο σχολείο ένας κύριος στην επέτειο του Πολυτεχνείου Ένα από αυτά, που μας είπε και μου έκαναν εντύπωση, ήταν ότι τα τραγούδια του Θεοδωράκη ήταν απαγορευμένα στην περίοδο της δικτατορίας.

Όταν ξαναπήγαμε λοιπόν στο χωριό ρώτησα τον παππού μου.

-Παππού όταν έγινε η δικτατορία τους δίσκους του Θεοδωράκη τους έβαζες στο πικάπ;

-Όχι βέβαια. Αυτοί απαγορευτήκανε από την πρώτη μέρα. Τους κρύψαμε σε ένα ντουλάπι και τέρμα.

- Κι ο παπά- Θυμής που του άρεσαν; ;

14.9.2023

@@ Τα έργα που ζωγράφισαν για τις μέλισσες την περυσινή  χρονιά θα έχουν τη χαρά να θαυμάσουν  οι μαθητές του σχολείου μας από την  Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ως τις 19 Νοεμβρίου 2023 στο κτήριο της ΦΕΜ στο  Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, όπου  θα παρουσιαστεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» .

@@ Στην έκθεση θα εκτεθούν 278 έργα, που κρίθηκαν αξιολογότερα, από τα 3100 συνολικά έργα, που διαγωνίσθηκαν Στον Διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου από συνολικά 305 σχολεία όλης της χώρας.

11.9.2023

@@ Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο εφημέριος της κωμόπολης π. Γεώργιος Καλέλλης σήμερα στις 9 το πρωΐ άρχισε η νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής. Στην τελετή έδωσαν το παρόν πολλοί γονείς μαθητών του σχολείου.

@@ Μετά το τέλος της τελετής ο Διευθυντής παρουσίασε τους εκπαιδευτικούς των τάξεων καθώς και τις νέες ειδικότητες που ήρθαν στο σχολείο (δασκάλα εικαστικών και θεατρολογίας ).

6.9.2023

@@ Ο Αριστείδης Κελεπερτζής, ο Θερμιώτης τ.προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, ολοκλήρωσε το χειμώνα που μας πέρασε την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία και βγήκε στη σύνταξη, Δεν σταμάτησε όμως ούτε στιγμή το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο και μέσα στο καλοκαίρι παρουσίασε ένα δίτομο έργο για τα Καρδάμυλα της Χίου.

27.8.2023

@@ Οι αυλές των Δημοτικών σχολείων είναι στα περισσότερα χωριά οι μόνοι αδόμητοι χώροι, που μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις και είναι κρίμα να μένουν αναξιοποίητοι τις περιόδους που δεν λειτουργούν τα σχολεία

@@ Στην αυλή του Δ.Σ. Θερμής φιλοξενούνται κάθε χρόνο αρκετές εκδηλώσεις : Λειτουργείται το προσκυνητάρι της Αγίας Παρασκευής και γίνεται αποκριάτικη και Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

27.8.2023

@@ Στους Πύργους Θερμής Λέσβου βρίσκεται η οργανωμένη παραλία «Κανόνι», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Πολλοί την επιλέγουν για μπάνιο και χαλάρωση, λίγοι όμως γνωρίζουν, γιατί ονομάζεται έτσι .

@@ Το όνομά της το πήρε από την εγκατάσταση αντιαεροπορικών πυροβόλων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918). Τα πυροβόλα είχαν εγκατασταθεί για να προστατεύουν τον κάμπο των Πύργων Θερμής, που τον χρησιμοποιούσαν ως αεροδρόμιο οι Εγγλέζοι.

..........................................................

4.8.2023

@@ Τα πόνυ όλοι τα ξέρουμε. Είναι τα πανέμορφα μικρά αλογάκια, που ξετρελαίνονται τα παιδιά να τα ιππεύουν. Πόσο γνωρίζουν όμως ότι παρόμοια αλογάκια (στο μέγεθος) είχε παλιά και η Λέσβος, τους περίφημους Μυντιλήδες;

@@ Στη σχολική μας εφημερίδα το «ΘΗΤΑ της Θερμής» είχαμε κάνει παλιότερα ένα αφιέρωμα σε αυτή τη σπάνια φυλή των μικρόσωμων αλόγων του νησιού. Στο αφιέρωμα μιλούσε ο Κώστας Φραγκόπουλος, δάσκαλος και πρώην Δήμαρχος Θερμής, για τη φάρμα αλόγων, που διατηρεί στην Κώμη, όπου εκτρέφει και τρεις Μυντιλήδες.

3.8.2023

- Τη μέρα που κηρύχτηκε ο πόλεμος του 1940,  απολυόμουνα. Βρισκόμουν στο νησί. Μας επιστράτευσαν και μπαρκάραμε από Μυτιλήνη για Θεσσαλονίκη παραμονή των Ταξιαρχών. Στις 8 Νοεμβρίου ήμασταν εκεί. Στις 12 Νοεμβρίου μπήκαμε στο τραίνο και πήγαμε στη Φλώρινα. Εκεί μας διάβασε ο παπάς ευχή και το ίδιο βράδυ ξεκινήσαμε για την Αλβανία.

-  Κάθε μέρα χιόνιζε. Όμως εμείς προχωρούσαμε.  Κάθε μέρα κατακτούσαμε καινούριο έδαφος της  Αλβανίας.  Στις 31 Δεκεμβρίου  τραγουδήσαμε τα στρατιωτικά κάλαντα κι αμέσως εξορμήσαμε. Καταλάβαμε το Πόγραδετς και μετά το ύψωμα Τραπεζοειδές .

28.7.2023

@@ Μια από τις πρωτοβουλίες της σχολικής χρονιάς, που πέρασε,  ήταν το διατροφικό πρόγραμμα με ομιλίες για τα τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες κ.λ.π. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2019 και ήταν πρόταση του Συλλόγου Γονέων προκειμένου οι μαθητές να μάθουν τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου τους και ταυτόχρονα να συνηθίσουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

............................................................

24.7.2023

@@ Το Δημοτικό Σχολείο της Θερμής έχει μια ιδιαιτερότητα. Χτίστηκε στο χώρο, όπου πριν ήταν χτισμένο το μουσουλμανικό τέμενος του χωριού. Όταν γκρεμίστηκε το τζαμί, για να χτιστεί το σχολείο, ήρθαν στο φως τα θεμέλια του ναού της Αγίας Παρασκευής, που τον γκρέμισαν οι Τούρκοι για να χτίσουν το δικό τους τέμενος.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής