Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Σχολική Αυλή
2021-2022
Σχολική Αυλή
2022-2023
Σχολική Αυλή
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

22.2.2024

@@ Ο καλός καιρός μας έδωσε σήμερα την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την καθαριότητα της σχολικής αυλής. Μαθητές και μαθήτριες πήραν τις τσάπες και τις τσουγκράνες και άρχισαν να μαζεύουν πευκοβελόνες και να βγάζουν τα αγριόχορτα, που με τις τελευταίες βροχές είχαν θεριέψει. 

@@ Μαζέψανε 4 μεγάλες σακούλες, ενώ τα αγριόχορτα τα ρίχνανε στον κάδο που μας παραχώρησε η Διεύθυνση Πράσινου του Δήμου Μυτιλήνης, ώστε να γίνουν σιγά-σιγά κομπόστ. Ένα μέρος της αυλής καθαρίστηκε, ενώ οι εργασίες αποψίλωσης θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

16.2.2024

@@ Στους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης ξεναγήθηκαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας, στα πλαίσια μια εκπαιδευτικής επίσκεψης , που έγινε επιτέλους αφού αναβλήθηκε δύο φορές.

@@ Η ξενάγηση περιλάμβανε τα περίφημα ψηφιδωτά δάπεδα από τις πολυτελείς επαύλεις στο λόφο της Αγ. Κυριακής, τον τάφο της αρχόντισσας από το Ίππειος (που ήταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν έχασε τη ζωή της) καθώς και αγάλματα σημαντικών προσώπων της Ρωμαϊκής κυρίως εποχής.

13.2.2024

@@ Ολοκληρώθηκε σήμερα η τοποθέτηση τριών καινούριων προθηκών για βιβλία στο σχολείο. Στόχος της πρωτοβουλίας να φέρει ακόμα πιο κοντά το βιβλίο στα παιδιά και να τα κάνει να το αγαπήσουν, αφού στις προθήκες θα βλέπει τα εξώφυλλα των βιβλίων και όχι μόνο τις ράχες τους και θα μπορεί να τα ξεφυλλίζει . Μάλιστα η μία από τις προθήκες τοποθετήθηκε στη Β΄ τάξη.

8.2.2024

 

# Στη γεύση του εθνικού γλυκού της Γαλλίας ταξίδεψαν χθες οι μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης με τη δασκάλα των Γαλλικών κ. Μυρσίνη Αχειλαρά. .

# Γάλλοι αγρότες έφτιαχναν αυτές τις τραγανιστές πίτες από σιτάρι, που ήταν προσφορά στο θεό ήλιο, για να κάνει καλό καιρό και να μην καταστραφεί η σοδειά που περίμεναν το καλοκαίρι.

# Το παγανιστικό αυτό έθιμο (όπως και πολλά άλλα), το εκχριστιάνισε ένας Πάπας συνδέοντάς το με την παρουσία τού Χριστού στο Ναό 40, ημέρες μετά τη γέννησή Του. Έτσι οι κρέπες παρασκευάζονται την ημέρα της Υπαπαντής του Χριστού στις 2 Φεβρουαρίου.

5.2.2024

# Αρχίσαμε σήμερα Δευτέρα, που καλυτέρεψε ο καιρός, το μάζεμα των εσπεριδοειδών από τη σχολική μας αυλή. Οι μαθητές της Ε΄ τάξης με την επίβλεψη του Διευθυντή Αντ. Βάλεση  και την βοήθεια της καθαρίστριας Ζίνας Καραμανώλη  μάζεψαν  2 τελάρα πορτοκάλια και νεράτζια.

# Όταν ολοκληρώσουμε την συγκομιδή θα φτιάξουμε όπως και πέρυσι γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, χυμούς και λικέρ με τη βοήθεια κάποιων μαμάδων μαθητών μας. Θα τα τυποποιήσουμε σε βαζάκια και θα τα προσφέρουμε σαν δώρο στους επισκέπτες μας.

4.2.2024

>  Στα τέλη του Φλεβάρη του 2020 έφυγε από τη ζωή  η «πρύτανις» του ελληνικού παιδικού μυθιστορήματος  Άλκη Ζέη. Την Άλκη  την τιμήσαμε δίνοντας το όνομά της στη σχολική μας βιβλιοθήκη και προβάλλοντάς την στο ημερολόγιο του σχολείου το 2023.

>  Η Άλκη πρωτογνώρισε το νησί σαν φιλοξενούμενη της Φωτεινής Φραγκούλη της αείμνηστης δασκάλας και συγγραφέα από το Μόλυβο.. Τα τελευταία  24 χρόνια της  ζωής της  παραθέριζε  στα «Βότσαλα» της  Θερμή.

31.1.2024

@@ Τη δεύτερη γευσιγνωσία της φετινής χρονιάς κάναμε χθες το σχολείο. Οι μαθητές γεύτηκαν φρουτοσαλάτες εσπεριδοειδών, τις οποίες τους σέρβιραν συμμαθητές και συμμαθήτριές τους. .................................................

@@ Προηγήθηκε μια εμπεριστατωμένη ομιλία-παρουσίαση για το πορτοκάλι και τα οφέλη του (που είναι το σήμα -κατατεθέν της Θερμής ) από τον παραγωγό κ. Στρατή Κόμβο.

..............................................

28.1.2024

@@ «Μάθε κι εσύ πρώτες βοήθειες, για να είσαι έτοιμος” ήταν ο τίτλος του διαδικτυακού σεμιναρίου το οποίο έγινε την Τετάρτη, που μας πέρασε Το σεμινάριο παρακολούθησαν 30 μαθητές του σχολείου από τις τάξεις Δ΄, Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄. Το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης ,που γιορτάζεται στις 24 Ιανουαρίου κάθε χρόνο.

@@ Υπεύθυνος του προγράμματος από το σχολείο μας είναι ο γυμναστής Σταμάτης Χ#σταματίου με αναπληρώτριά του την σχολική νοσηλεύτρια Ι.Χρονοπούλου. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με στόχο την πιστοποίηση ατόμων στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή.

24.1.2024

@@ Τα οφέλη της ανακύκλωσης γνώρισαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας μέσα  από μια μοναδική παρουσίαση, που περιλάμβανε προβολή,  παρουσίαση, βιωματικές δράσεις και πρωτότυπα παιχνίδια. Η δράση αναπτύχθηκε σε ένα τρίωρο και είχε δύο μέρη: Το πρώτο αφορούσε τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ και το δεύτερο τις τάξεις Δ’ , Ε΄ και Στ΄.

23.1.2024

@@ Τις πίτες της νέας χρονιάς έκοψαν σήμερα οι δάσκαλοι των τάξεων στο σχολείο μας . Όλοι μαθητές πήραν τα κομμάτια τους τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο και θα το ξεψαχνίσουν στο σπίτι μήπως βρουν το τυχερό φλουρί. Τα δώρα για τους 6 τυχερούς θα δοθούν αύριο.

@@ Οι 6 πίτες (μια για κάθε τάξη ) + ( μία για τους εκπαιδευτικούς ) ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων καθώς και τα δώρα των 6 τυχερών . Θερμές ευχαριστίες για την διπλή προσφορά.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής