Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
2018-2019
Σχολική Αυλή
2019-2020
Σχολική Αυλή
2020-2021
Σχολική Αυλή
2021-2022
Σχολική Αυλή
2022-2023
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

26.1.2023

@@ Νέος κύκλος φυτεύσεων στην αυλή του. Μαθητές και μαθήτριες με την επίβλεψη των δασκάλων τους Ελένης Βαμβακά και Δημήτρη Βενέτα έπιασαν κασμάδες και φτυάρια και φύτεψαν λουλούδια, θάμνους, αλλά και δενδρύλλια.

.................................................................

@@ Ήταν μια διαδικασία, που την χάρηκαν όλοι, γυμνάζοντας εκτός από το νου και το σώμα τους. Σώμα που τα τελευταία χρόνια αδρανεί συνεχώς με μόνη εξαίρεση τους ...αντίχειρες που οργώνουν με διαβολική μαεστρία την .... οθόνη του κινητού.

26.1.2023

@@ Στην περιοχή της Θερμής Λέσβου, στον τόπο μας, υπάρχουν πολλά σπήλαια. Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν εξερευνηθεί ακόμη. Τα πιο γνωστά σ΄ εμάς είναι του Αγίου Θυμιανού, του Αγίου Φιλίππου και του ‘Αγιου Γιάννη του Καταφύγη.

@@ Το σπήλαιο του Αγίου Θυμιανού, που γιορτάζει σήμερα 20 Ιανουαρίου  βρίσκεται απέναντι από τον “Παλαμά” ,την βουνοσειρά , που δεσπόζει στο φαράγγι της Θερμής και είναι το πιο αξιόλογο από τα 3 σπήλαια-ασκητήρια της περιοχής.

19.1.2023

 

@@ Ένα διαφορετικό μάθημα έκαναν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας. Δάσκαλοί τους δυο διασώστες του ΕΚΑΒ, που ήρθαν στην αυλή μας με το ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τους έμαθαν ένα σωρό χρήσιμα πράγματα.

………………………………………………

@@ Από το πώς να κάνουν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)μέχρι το πώς να δίνουν το φιλί της ζωής , να εφαρμόζουν στον ασθενή Αμπού και να χρησιμοποιούν τον Αυτοματοποιημένο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ).

………………………………………………

12.1.2023

@@ Με τα ρίχτερ να «χορεύουν» γύρω μας, τι πιο φυσικό να κάνουμε σήμερα, Δευτέρα- πρώτη μέρα της επιστροφής μας στο σχολείο (μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές) - άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό.

………………………………

@@Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα και για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό.

…………………………………

12.1.2023

# Αρχίσαμε σήμερα - που καλυτέρεψε ο καιρός  - το μάζεμα των εσπεριδοειδών από τη σχολική μας αυλή. Οι μαθητές  της Στ΄ τάξης με την επίβλεψη της δασκάλας των Αγγλικών Ελένης Βαμβακά και την βοήθεια της καθαρίστριας Ζήνας Καραμανώλη  μέσα σε λίγη ώρα είχαν μαζέψει 4  τελάρα πορτοκάλια .

…………………………………………….

# Όταν ολοκληρώσουμε την συγκομιδή θα φτιάξουμε όπως και πέρυσι γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, χυμούς και λικέρ με τη βοήθεια  κάποιων μαμάδων μαθητών μας. Θα τα τυποποιήσουμε σε βαζάκια και θα τα προσφέρουμε σαν δώρο στους επισκέπτες μας.

……………………………………

26.12.2022

@@  Δευτέρα σήμερα 26/12/2022  με χειμωνιάτικη λιακάδα και   αρκετά υψηλές- για την εποχή -θερμοκρασίες. Η μέρα ήταν ότι έπρεπε για «αποδράσεις» στην ύπαιθρο. Πολλές οικογένειες το έπραξαν και δεν το μετάνιωσαν.  Ανάμεσά τους και η οικογένεια της μαθήτριάς μας Β. Μ. που εκτός από την επαφή με φύση, μάζεψε και νοστιμότατα μανιτάρια. Καλοφάγωτα!

19.12.2022

@@ Επτά μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Θερμής βραβεύτηκαν διαδικτυακά χθες Παρασκευή για ισάριθμα διηγήματά τους, που διακρίθηκαν στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης ) με θέμα «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού».

@@ Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό με ταινίες μικρού μήκους, διηγήματα, βίντεο, φωτοϊστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις μέσω των οποίων οι μαθητές αφηγήθηκαν το δράμα Μικρασιατικής Καταστροφής.

19.12.2022

@@ Την άγρια ομορφιά του καστανιώνα της Αγιάσου γνώρισαν σήμερα οι μαθητές μας. Σε μια εκπαιδευτική επίσκεψη οργανωμένη από το ΚΠΕ Ευεργέτουλα, περπάτησαν χωρισμένοι σε τρεις ομάδες μονοπάτια του καστανόδασους, άκουσαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα προϊόντα της καστανιάς και μάζεψαν κάστανα σπάζοντας αχινούς.

@@ Η καστανιά καρποφορεί σε υψόμετρο από 300 έως 1.100 μέτρα. Ανθίζει την άνοιξη και τα κάστανα ωριμάζουν Οκτώβριο και Νοέμβριο. Eίναι αιωνόβιο δέντρο και δίνει παραγωγή για περισσότερο από 100 χρόνια. Η παραγωγή στην Ελλάδα αγγίζει τους 15.000 τόνους το χρόνο.

15.12.2022

 

@@ Παγκόσμια ημέρα του παιδιού σήμερα 11 Δεκεμβρίου, με πολλές αφιερώσεις και αναφορές στα δικαιώματα που έχει κάθε παιδί ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, θρησκεία, εθνική καταγωγή, κοινωνική τάξη και γλώσσα. Τα δικαιώματα αυτά αρκετά συχνά καταπατούνται με την παιδική εργασία, την πορνεία, την έλλειψη εκπαίδευσης, νερού, φαγητού, ρούχων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

………………………………..

@@ Σήμερα στις χώρες της Ευρώπης τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα έχουν εκλείψει. Ωστόσο στα μέσα του περασμένου αιώνα η κατάσταση για τα παιδιά στη χώρα μας δεν ήταν καθόλου καλή.

15.12.2022

Γνωριμία με το «σήμα κατατεθέν» της Θερμής

# Σήμερα Πέμπτη 15/12/2022  στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και της ενότητας «Γνωρίζω τον τόπο μου» μίλησε στους  μαθητές δύο τάξεων ο Θερμιώτης παραγωγός και πολύτιμος φίλος του σχολείου Στρατής Κόμβος.

# Ξεκίνησε με τις χώρες καταγωγής  των εσπεριδοειδών  (Ινδία, Κίνα και Ιαπωνία), το υψόμετρο που μπορούν να ευδοκιμήσουν, τις αρρώστιες που τα απειλούν.

Σελίδες

Το 6/θέσιο  Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, που τηφετινή σχολική χρονιά αριθμεί 60 μαθητές  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτήριο και περιβάλλεται από μια ευρύχωρη αυλή με νερατζιές,λεμονές,πορτοκαλιές,πεύκα,μουριές και ακακίες. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Θερμής (πρώην καποδιστριακού Δήμου). Ο οικισμός περιβάλλεται από τα ερείπια της προϊστορικής Θερμής (σύγχρονης πόλης της Τροίας και της Πολιόχνης Λήμνου), από την (πανελλαδικής φήμης ) Μονή του Αγίου Ραφαήλ, τη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Τρουλωτής, και από τα μοναδικά  αρχιτεκτονήματα των Πυργόσπιτων της περιοχής . Η  περιοχή της Θερμής έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν που αγγίζει τα 5.500 χρόνια. Το όνομά της το οφείλει στις πολύτιμες θερμοπηγές της που αναβλύζουν καθάριες επί αιώνες.Στις αρχές του 20ού αι., στη θέση των θερμοπηγών ανεγέρθηκε τοπολυτελές ξενοδοχείο, το «Σάρλιτζα», το οποίο μετέτρεψε τη Θερμή σε σύγχρονη λουτρόπολη και φημισμένο κέντρο ιαματικού τουρισμού.

Διεύθυνση: 
Λουτρόπολη Θερμής- Λέσβος
81110 Λουτρόπολη Θερμής