AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
Διατροφή
2019-2020
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2021-2022
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2022-2023
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

18.3.2023

Οι επικονιαστές μπήκαν μέσα στο σχολείο μας αλλά και στην μας! Εμείς παρέα με τους γονείς συγκεντρώσαμε πληροφορίες και αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους. Μάλιστα ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το πιο χρωματιστό και διαφορετικό Bazaar Ανθοφορίας! Με τη μέθοδο της υδροπονίας (στην απλή της μορφή) δημιουργούμε μοσχεύματα βάζοντας στο παιχνίδι και τους γονείς κι έτσι αναπαράγουμε φυτά με τον πιο βιώσιμο τρόπο.

18.3.2023

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας που τόσο μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει ως φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αλληλοβοήθειας και του σεβασμού είναι αξίες που χρειάζεται να διέπουν κάθε στάδιο αγωγής των παιδιών ώστε σε βάθος χρόνου να μετουσιωθούν σε στάσεις ζωής. Τα βιβλία συχνά αποτελούν σπουδαία αφορμή για να θιγούν τέτοια φαινόμενα, όπως το βιβλίο "Πες κάτι" του Peter H Reynolds.

18.3.2023

Mια αλλιώτικη κυρά Σαρακοστή δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου μας. Μια κυρά Σαρακοστή που νηστεύει για πάντα από όλα τα δεινά των ημερών... τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις φωτιές, τα δυστυχήματα, τις αρρώστιες.... Αντί για τα πόδια της εμείς θα κόβουμε τις τούφες των μαλλιών της σε ένδειξη στήριξης στους καρκινοπαθείς και θα ευχόμαστε μόνο υγεία, αγάπη και αλήθεια... 

11.2.2023

Η κοπή της βασιλόπιτας στο σχολείο μας δεν είναι ποτέ μια απλή κοπή αλλά πάντα συνοδεύεται με κάποια δρώμενα καθώς ακόμα και αυτή το έθιμο της βασιλόπιτας μπορεί να είναι ευκαιρία για δημιουργικές παιδαγωγικές συναντήσεις. Έτσι και φέτος η κοπή της βασιλόπιτας οργανώθηκε με γνώμονα τη λήξη του εργαστηρίου δεξιοτήτων στη θεματική Σκέφτομαι και ενεργώ και την υποενότητα της συμπερίληψης με τίτλο: "Το βιβλίο αλλιώς". Σύντομα θα αναρτηθεί όλο το περιεχόμενο του εργαστηρίου που αποτελεί μια δημιουργική σύμπραξη 8 νηπιαγωγείων ανά την Ελλάδα.

5.2.2023

Εβδομάδα πυρετωδών εργασιών για τη λήξη του εργαστηρίου μας "Το βιβλίο αλλιώς" και η γραφή braille είχε την τιμητική της. Την αποτυπώσαμε, παίξαμε με τους συνδυασμούς των γραμμάτων, δεχτήκαμε επισκέψεις και αντλήσαμε χρήσιμες πληροφορίες και τις χρησιμοποιήσαμε δημιουργικά. 

Αρχικά οι αγαπημένες κυρίες μας, κυρία Βένη και κυρία Βαλεντίνα που γνωρίζουν την γραφή braille μας μίλησαν για τον λόγο ύπαρξής της και αποφασίσαμε να την αποτυπώσουμε με καπάκια, ώστε να υπάρχει στο σχολείο μας ως πίνακας αναφοράς.

23.12.2022

Χριστουγεννιάτικη γιορτή μετά από ένα μεγάλο διάστημα εγκλεισμού και απαγορεύσεων! Ανυπομονούσαμε τόοοοσο πολύ και τελικά έφτασε η πολυπόθητη μέρα... Ας δούμε όμως πώς φτάσαμε ως εδώ.

16.12.2022

Πέρσι τέτοια εποχή ξεκίνησε μια όμορφη συνεργασία με το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Κ.Α.Π.Ν.Κ.) και υποσχεθήκαμε ότι θα την εξελίξουμε με την πρώτη ευκαιρία και όταν οι υγειονομικές συνθήκες θα μας το επιτρέπουν... Η σημερινή παγκόσμια ημέρα αγάπης ήταν η καλύτερη ευκαιρία!

26.11.2022

Το πρώτο μας εργαστήρι δεξιοτήτων σχετικά με το Ευ ζην και ειδικότερα τις πρώτες βοήθειες σε έκτακτες συνθήκες, έφτασε στο τέλος του ως προς το περιεχόμενο γιατί ως προς τον στόχο παραμένει ενεργό έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ένας στόχος ζωής που σκοπό έχει να προμηθεύσει την ευρύτερη κοινότητα του χωριού μας με το μηχάνημα που σώζει ζωές, τον απινιδωτή. Στο παρακάτω padlet μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες που το συνέθεσαν.

21.11.2022

Το εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο "Στόχος Ζωής" φτάνει στο τέλος του και η επιμόρφωση σε γονείς και μαθητές από τον Ερυθρό Σταυρό αποτελεί την καλύτερη επισφράγισή του. 
Φυσικά πριν από αυτή τη δράση εμείς οργανωθήκαμε φτιάχνοντας μπλουζάκια με το λογότυπο της προσπάθειάς μας. Δεν παραλείψαμε τα δωράκια για τους καλεσμένους μας, φτιαγμένα από τα χεράκια μας!
Η υποδοχή των Σαμαρειτών-Διασωστών του τμήματος Κισσάμου ήταν θερμότατη! Χαμόγελα, καλοσωρίσματα και ένα γλυκό κέρασμα με στόχο πάντα την καρδιά... 

20.11.2022

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ζωντάνεψαν φέτος στο σχολείο μας μέσα από ένα αυτοσχέδιο light box και την θαυματουργή άμμο που πάνω της αποτυπώσαμε όσα μάθαμε. Ακολούθησε πορεία στην αυλή μας και κατάθεση λουλουδιών ως φόρος τιμής στους ήρωες που πάλεψαν για τη δημοκρατία!
Ας δούμε όμως σιγά σιγά τα γεγονότα. Τί έγινε τότε;;; Οι κυρίες αφηγούνται κι εμείς αναπαριστούμε στην άμμο. 

Ακολουθεί η διαδήλωση στην αυλή του σχολείου μας....και η κατάθεση λουλουδιών στις πύλες του Πολυτεχνείου ως φόρος τιμής σε όσους πάλεψαν για τη δημοκρατία...

Σελίδες

Το Νηπιαγωγείο μας που είναι κατασκευασμένο με βιοκλιματική αρχιτεκτονική λειτουργεί σε αυτό το κτίριο από το 2012. Το σχολικό έτος 2016-17 πιστοποιήθηκε ως Αειφόρο και εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα της Αειφορίας. Η εμπλοκή των γονέων, των τοπικών φορέων και της ευρύτερης κοινωνίας στα δρώμενα του σχολείου είναι από τους βασικούς στόχους του σχολείου. 

Διεύθυνση: 
ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ
73006 ΧΑΝΙΑ