AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2018
Θέματα: 
2018-2019
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
Διατροφή
2019-2020
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2021-2022
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2022-2023
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

9.1.2024

Έφτασε μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου και αδράξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για συναισθήματα, αξίες και μηνύματα... 

Ξεκινήσαμε λοιπόν τις ετοιμασίες, στολισμός, παιχνίδια εμπιστοσύνης, αντίστροφη μέτρηση και αρκετή χρυσόσκονη! 

2.12.2023

Ένα εργαστήριο δεξιοτήτων ξεκίνησε με αφορμή τις περσινές μας γνώσεις και δεξιότητες στις Πρώτες Βοήθειες. Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το εργαστήριο δεξιοτήτων καθώς επίσης και την έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του Οδηγού μας που είναι διαθέσιμος (στην έντυπη μορφή του) προς δανεισμό στα σχολεία του Ν. Χανίων. Φέτος  ο περσινός Στόχος Ζωής (δηλαδή ο εφοδιασμός απινιδωτή για την κοινότητα του Ταυρωνίτη που τελικά πετύχαμε) έγινε Εκστρατεία Ζωής με σκοπό την δημιουργία ενός Οδηγού Πρώτων Βοηθειών.

26.11.2023

Η εβδομάδα μας αφιερώθηκε στα δικαιώματα των παιδιών και στην καλλιτεχνική τους απόδοση. Μέσα από εικόνες street art, παραμύθια, συζητήσεις και ανάκληση εμπειριών καταφέραμε να τα υποθέσουμε και να τα καταγράψουμε. Στις 20/11 γιορτάζεται η χρονική στιγμή που η σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών υιοθετήθηκε το 1989 από τον ΟΗΕ. 

19.11.2023

Γιορτή της δημοκρατίας σήμερα και φυσικά της αφιερώσαμε όλη την εβδομάδα. Η προσέγγισή μας υπό το πρίσμα των καλλιτεχνών που αποτύπωσαν τη φρίκη της δικτατορίας και το υπέρτατο αγαθό της δημοκρατίας... Όλα οδήγησαν σε μια υπαίθρια έκθεση, μια έκθεση που υπενθυμίζει την αλήθεια και εμπνέει για την αδιάκοπη διεκδίκηση ενός καλύτερου κόσμου.

2.11.2023

Τα τελευταία χρόνια η ημέρα υπαίθριας εκπαίδευσης είναι από τις αγαπημένες μας καθώς όλο το ημερήσιο πρόγραμμά μας μεταφέρεται εκτός κτιρίου, εκμεταλλευόμενοι τη φύση και τα μυστικά της. Φέτος αποφασίσαμε να κοιτάξουμε ψηλά και να κάνουμε καμβά μας τον ουρανό... Ο Thomas Lamadieu μας βοήθησε με την Sky Art.

Το σκηνικό στήθηκε και ο ενθουσιασμός μας εκτοξεύτηκε! Ρουτίνες κάτω από τον ουρανό για όοοολο το σχολείο!

31.10.2023

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης η σημερινή και η ενασχόληση με τον εαυτό μας, μας οδήγησε σε μια διαφορετική και εναλλακτική αποταμίευση. Μια αποταμίευση που δεν χρειάζεται τίποτα χειροπιαστό αλλά αυτό είναι που την κάνει ιδιαίτερη...

28.10.2023

Επέτειος της εθνικής μας επετείου και μια ολόκληρη αληθινή ιστορία ξετυλίγεται μπροστά μας. Μια ιστορία που μας διασυνδέει με την παγκόσμια και τοπική ιστορία. Κάθε όμως ιστορία που συντελείται στο ανθρώπινο περιβάλλον έχει πάντα και πολλές κοινωνικοπολιτισμικές εκφάνσεις που αξίζει να διερευνηθούν. Μία από αυτές είναι και η δράση των καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Είναι εντυπωσιακή η συμβολή τους στην ανύψωση του ηθικού και στον αγώνα για ελευθερία!

28.10.2023

Τα βιβλία σε ρόδες ήρθαν και οι κυρίες Μαρία και Μαριλένα, ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός αντίστοιχα ήταν οι κατάλληλες να ασχοληθούν με την ευαίσθητη θεματική των συναισθημάτων... Από εκεί βέβαια που ξεκινάνε όλα είναι η προετοιμασία των εκπαιδευτικών, η μελέτη του θέματος, η επιλογή διδακτικής προσέγγισης, η δομή της δραστηριότητας, οι στόχοι και τελικά ο ενθουσιασμός που μπορεί ο εκπαιδευτικός να γεννήσει στους μαθητές του.. Οι κυρίες μας, τα έχουν καταφέρει και με το παραπάνω!!!

14.10.2023

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.

Οι φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και δυσβάστακτες ζημιές, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, αλλά και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, τσουνάμι, κατολισθήσεις και ξηρασία).

12.10.2023

Η τέχνη μας ενέπνευσε για να χτίσουμε όλοι μαζί τις ρουτίνες στις τάξεις μας. Οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες και απολύτως αναγκαίες πράξεις (ρουτίνες) αποτελούν μια σημαντική διαδικασία για την αυτορρύθμιση των μαθητών και την κατανόηση του εαυτού μας σε σχέση με τον χωροχρόνο. Επομένως δίνουμε πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία αυτών αλλά και την συστηματική τους εφαρμογή. Φέτος η τέχνη και ειδικότερα η street art μας βοήθησαν να τις καταστήσουμε ιδιαιτέρως ελκυστικές για τους μαθητές μας. 

Σελίδες

Το Νηπιαγωγείο μας που είναι κατασκευασμένο με βιοκλιματική αρχιτεκτονική λειτουργεί σε αυτό το κτίριο από το 2012. Το σχολικό έτος 2016-17 πιστοποιήθηκε ως Αειφόρο και εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα της Αειφορίας. Η εμπλοκή των γονέων, των τοπικών φορέων και της ευρύτερης κοινωνίας στα δρώμενα του σχολείου είναι από τους βασικούς στόχους του σχολείου. 

Διεύθυνση: 
ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ
73006 ΧΑΝΙΑ