5ο Νηπιαγωγείο Λαμίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

3.6.2023

Στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς πολλές ήταν οι φορές, που βγήκαμε στην αυλή με τα παιδιά και παίξαμε ομαδικά παιχνίδια.

Με φωνές και γέλια γέμιζε η αυλή! Χαρά και ενθουσιασμός ,τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν κάθε φορά.

3.6.2023

 Σήμερα στην συνοικία μας είχε λαϊκή αγορά. Αποφασίσαμε με τα παιδιά να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία και να την επισκεφθούμε.

  Αλήθεια πόσα όμορφα φρούτα και λαχανικά είδαμε στους πάγκους! Πόσο ευγενικοί και ομιλητικοί ήταν οι παραγωγοί !

Η επισκεψή μας εξελίχθηκε σε μία ουσιαστική εκπαιδευτική δραστηριότητα, καθώς συνέβαλε ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την διαδικασία φροντίδας και πώλησης των φρούτων και των λαχανικών αλλά και με το επάγγελμα του παραγωγού και του πωλητή.

29.5.2023

Μετά από τόσες συζητήσεις και προβληματισμούς- εργασίες και δράσεις, καταλήξαμε σε συγκεκριμένες γνώσεις-συμπεράσματα. Με συνθήματα και ζωγραφιές, αποτυπώσαμε τα όσα μάθαμε πάνω στο χαρτί, φτιάχνοντας τον δικό μας οικοκώδικα. Η δεσμευσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον δεδομένη συνθήκη κοινής αποδοχής και σεβασμού.

29.5.2023

  Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε ότι στην αυλή του σχολείου μας υπάρχουν σκουπίδια .κυρίως από εξωσχολικούς επισκέπτες ,κατά τις απογευματινές ώρες.Γεγονός που μας προβληματίζει και μας θλίβει ταυτόχρονα. Μετά από σχετική συζήτηση με τα παιδιά, αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Βάλαμε τα γάντια μας και με όρεξη και διάθεση πολύ, μαζέψαμε τα σκουπίδια. Είδαμε το αποτέλεσμα και μας άρεσε. Τι ωραία που είναι να παίζουμε σε καθαρή αυλή!!! Είπαμε όλοι με μία φωνή.

2.5.2023

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας για τον εξωραϊσμό και τη διαμόρφωση της αυλής μας, σκεφτήκαμε να μεταφέρουμε την δραστηριότητα της φιλαναγνωσίας στην αυλή. Όλοι μαζί λοιπόν με κέφι και μεράκι φτιάξαμε την υπαίθρια βιβλιοθήκη μας. Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε όλους!

13.2.2023

Το Νηπιαγωγείο μας επισκέπτονται καθημερινά αρκετά πουλιά ,μιας και η αυλή μας έχει πολλά δέντρα. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μικρούς μας επισκέπτες κι έτσι αποφασίσαμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Τα παιδιά ανέλαβαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό με τη βοήθεια των γονιών τους .Στη συνέχεια θελήσαμε να παρατηρήσουμε τα πουλιά που επισκέπτονται την αυλή μας, γι αυτό πολύ ήσυχα βγήκαμε στην αυλή και χρησιμοποιήσαμε μια «λαλίτσα» για να τα καλέσουμε.

19.1.2023

Με την επιστροφή στο Νηπιαγωγείο -μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων-παρατηρήσαμε ότι κάποια λαχανικά είχαν μεγαλώσει αρκετά και ήταν έτοιμα για συγκομιδή.

Μαζέψαμε λοιπόν μαρούλια και κρεμμυδάκια κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μαρουλοσαλάτα η οποία θα συνόδευε το μεσημεριανό μας φαγητό.

Φτιάξαμε τη σαλάτα σ΄ένα μεγάλο μπωλ και στη συνέχεια την μοιράσαμε σε πιατάκια, ένα για το κάθε τραπέζι.

Αχ τη νόστιμη σαλάτα και με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα!

29.11.2022

Με αφορμή το παραμύθι «Ένα κίτρινο φύλλο» του Μιχάλη Μουλάκη βγήκαμε στην αυλή μας για να εντοπίσουμε και να παρατηρήσουμε τα φυλλοβόλα δέντρα του Νηπιαγωγείου μας. Τα παιδιά παρατηρούν ότι η αυλή μας γέμισε φύλλα και εντοπίζουν τα φυλλοβόλα δέντρα. Σχολιάζουν τις αλλαγές στα φύλλα τους ,παίζουν με τα φύλλα  και στη συνέχεια μαζεύουν φύλλα και τα πάνε στη τάξη. Συζητάμε για τα χρώματα, το σχήμα και το μέγεθος των φύλλων καθώς και για την αίσθηση που μας προκάλεσε το άγγιγμα των φύλλων.

29.11.2022
Το Νηπιαγωγείο μας!

Η συστηματική διερεύνηση του σχολείου από τις εκπαιδευτικούς κατέληξε πως οι χώροι του σχολείου -μεταξύ αυτών και η αυλή-χρειάζονται αναβάθμιση.Κι αυτό γιατί το σχολικό περιβάλλον θα πρέπει να ενθαρρύνει τη μάθηση και την ανάπτυξη των παιδιών και να είναι είναι ευχάριστο και φιλικό για όλα τα παιδιά.

Ξεκινήσαμε λοιπόν από τη Άνοιξη και καταφέραμε μέχρι τώρα, να αλλάξουμε όψη στο Νηπιαγωγείο μας και είμαστε όλοι, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς πολύ χαρούμενοι γι αυτό.

20.11.2022

Διαβάσαμε το παραμύθι του Eric Clare «Το σποράκι ταξιδεύει» κι αποφασίσαμε να φυτέψουμε τα δικά μας σποράκια και να παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξή τους. Χρησιμοποιήσαμε πλαστικά κεσεδάκια από γιαουρτάκια για γλαστράκια κι αφού τα παιδιά τα χρωμάτισαν με πινέλα ,ξεκινήσαμε με κέφι το φύτεμα. Φτυαράκια, χώμα, ποτιστήρια και σπόροι και οι μικροί κηπουροί πιάνουν δουλειά .Όταν ολοκληρώσανε τη διαδικασία τοποθετήσανε τα κεσεδάκια στο περβάζι του παραθύρου γιατί εκεί είχε πολύ φως.

Σελίδες

Το 5ο Νηπιαγωγείο Λαμίας βρίσκεται στον συνοικισμό της Νέας Μαγνησίας. Το νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στην άκρη της συνοικίας μακριά από σπίτια και αυτοκίνητα. Περιβάλλεται από μεγάλη έκταση γεμάτη με δέντρα. Μέσα σε αυτό το ευχάριστο περιβάλλον τα παιδιά χαίρονται το παιχνίδι και την επαφή με την φύση.

Διεύθυνση: 
Πιστόλη 10
35133 Λαμία