5ο Νηπιαγωγείο Λαμίας

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

19.1.2023

Με την επιστροφή στο Νηπιαγωγείο -μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων-παρατηρήσαμε ότι κάποια λαχανικά είχαν μεγαλώσει αρκετά και ήταν έτοιμα για συγκομιδή.

Μαζέψαμε λοιπόν μαρούλια και κρεμμυδάκια κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μαρουλοσαλάτα η οποία θα συνόδευε το μεσημεριανό μας φαγητό.

Φτιάξαμε τη σαλάτα σ΄ένα μεγάλο μπωλ και στη συνέχεια την μοιράσαμε σε πιατάκια, ένα για το κάθε τραπέζι.

Αχ τη νόστιμη σαλάτα και με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα!

29.11.2022

Με αφορμή το παραμύθι «Ένα κίτρινο φύλλο» του Μιχάλη Μουλάκη βγήκαμε στην αυλή μας για να εντοπίσουμε και να παρατηρήσουμε τα φυλλοβόλα δέντρα του Νηπιαγωγείου μας. Τα παιδιά παρατηρούν ότι η αυλή μας γέμισε φύλλα και εντοπίζουν τα φυλλοβόλα δέντρα. Σχολιάζουν τις αλλαγές στα φύλλα τους ,παίζουν με τα φύλλα  και στη συνέχεια μαζεύουν φύλλα και τα πάνε στη τάξη. Συζητάμε για τα χρώματα, το σχήμα και το μέγεθος των φύλλων καθώς και για την αίσθηση που μας προκάλεσε το άγγιγμα των φύλλων.

29.11.2022
Το Νηπιαγωγείο μας!

Η συστηματική διερεύνηση του σχολείου από τις εκπαιδευτικούς κατέληξε πως οι χώροι του σχολείου -μεταξύ αυτών και η αυλή-χρειάζονται αναβάθμιση.Κι αυτό γιατί το σχολικό περιβάλλον θα πρέπει να ενθαρρύνει τη μάθηση και την ανάπτυξη των παιδιών και να είναι είναι ευχάριστο και φιλικό για όλα τα παιδιά.

Ξεκινήσαμε λοιπόν από τη Άνοιξη και καταφέραμε μέχρι τώρα, να αλλάξουμε όψη στο Νηπιαγωγείο μας και είμαστε όλοι, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς πολύ χαρούμενοι γι αυτό.

20.11.2022

Διαβάσαμε το παραμύθι του Eric Clare «Το σποράκι ταξιδεύει» κι αποφασίσαμε να φυτέψουμε τα δικά μας σποράκια και να παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξή τους. Χρησιμοποιήσαμε πλαστικά κεσεδάκια από γιαουρτάκια για γλαστράκια κι αφού τα παιδιά τα χρωμάτισαν με πινέλα ,ξεκινήσαμε με κέφι το φύτεμα. Φτυαράκια, χώμα, ποτιστήρια και σπόροι και οι μικροί κηπουροί πιάνουν δουλειά .Όταν ολοκληρώσανε τη διαδικασία τοποθετήσανε τα κεσεδάκια στο περβάζι του παραθύρου γιατί εκεί είχε πολύ φως.

23.10.2022

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σχολικό κήπο προκειμένου να ομορφύνουμε την αυλή μας.

Ο Κος Ματθαίος ο γεωπόνος -γονέας νηπίου-μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές και μας υπέδειξε το σημείο της αυλής που θα γινόταν ο κήπος.

Χάρη στο Κο Βαγγέλη αποκτήσαμε ξύλινες παλέτες και παλιά ελαστικά αυτοκινήτων.

Ο Δήμος Λαμιέων μας πρόσφερε το χώμα, το γεωύφασμα,τους σπόρους και τα λαχανικά.

Η Σχολική Επιτροπή Π.Ε. τους βολβούς και τα αρωματικά φυτά.

Η Κα Δήμητρα  μας έφερε τα λουλούδια και η Κα Λένα την κοπριά.

22.10.2022

Προτείνουμε στα παιδιά να γίνουν μικροί εξερευνητές και να ανακαλύψουν τους «θησαυρούς» της αυλής μας. Τα εξοπλίζουμε με μεγεθυντικούς φακούς και το κυνήγι των θησαυρών ξεκινάει με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ερχόμενοι στην τάξη μας, τα νήπια περιγράφουν και συζητούν την εμπειρία τους και τις ανακαλύψεις τους. 

Το 5ο Νηπιαγωγείο Λαμίας βρίσκεται στον συνοικισμό της Νέας Μαγνησίας. Το νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στην άκρη της συνοικίας μακριά από σπίτια και αυτοκίνητα. Περιβάλλεται από μεγάλη έκταση γεμάτη με δέντρα. Μέσα σε αυτό το ευχάριστο περιβάλλον τα παιδιά χαίρονται το παιχνίδι και την επαφή με την φύση.

Διεύθυνση: 
Πιστόλη 10
35133 Λαμία