5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2016
Έτος Εγγραφής: 
2014
Θέματα: 
2014-2015
Ενέργεια

Τα νέα του Σχολείου μας

18.2.2015

Η  συμμετοχή μας  στην εκστρατεία litter less του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» (Eco-Schools) ήταν μια μοναδική ευκαιρία να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας την οικολογική συνείδηση. Μέσα από το πρόγραμμα στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση και στην αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών μας στο τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα των σκουπιδιών. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται δράσεις παρέμβασης και ενημέρωσης με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών. Συγκεκριμένα:

9.12.2014

Η εκστρατεία της φετινής χρονιάς, 2014-2015, στην οποία  συμμετέχουμε  έχει τίτλο «Litter Less» που σημαίνει «Λιγότερα Απορρίμματα» και διοργανώνεται σε περισσότερες από 35 χώρες. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τα απορρίμματα και να εξοικονομήσουμε ενέργεια.

Γνωρίζετε ότι στη χώρα μας παράγονται κάθε χρόνο 4,8 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων; Και για να καταλάβετε πόση ενέργεια χρειάζεται για να γίνει 1 μόνο κουτί από αλουμίνιο, σκεφτείτε ότι είναι τόση, όση για να ακούσετε ραδιόφωνο για 4 ώρες, να ανάβει μια λάμπα για 5 ώρες και για να λειτουργεί ένα ψυγείο για 4 ώρες.

9.12.2014

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης πραγματοποιήσαμε στο Σχολείο διάφορες δράσεις.  Αφόρμηση για την ενασχόλησή  μας στάθηκε το κεφάλαιο του μαθήματος των Φυσικών με θέμα την ΕΝΕΡΓΕΙΑ και τις διάφορες μορφές της, καθώς και τις ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Μιλήσαμε για την «κακοποίηση» του πλανήτη και τις οδυνηρές συνέπειές της.

Διεύθυνση: 
Μαυσώλου 105
71601 Ηράκλειο