Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 09/03/2021 - 12:44

 > Ήταν τέτοιες μέρες πριν από δύο χρόνια, όταν οι κάτοικοι του χωριού βγήκαν έκπληκτοι στα παράθυρα να δουν από πού έρχονται τα κουδουνίσματα στους δρόμους της Θερμής. Τότε, αντίκρισαν την πομπή των κουδουνάτων, που ήρθαν καλεσμένοι από το σχολείο μας και έφερναν γύρα το χωριό.
.......................................................................................................
> Το ντύσιμο των κουδουνάτων έγινε στο Δημοτικό Σχολείο και ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία . Κράτησε ... μιάμιση ώρα και Το παρακολουθήσαμε όλοι μας με μεγάλο ενδιαφέρον !

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 09/03/2021 - 12:44

Για μια ακόμη φορά, οι μαθητές του σχολείου μας με τη βοήθεια των δασκάλων τους οπλίστηκαν με φτυάρια, τσάπες και ποτιστήρια και γέμισαν με βότανα και φυτά τα παρτέρια της αυλής. Έτσι λοιπόν με πολλή αγάπη συνεχίζουμε και φέτος τη φροντίδα των παρτεριών μας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Υποσχεθήκαμε αν όλα πάνε καλά να φυτέψουμε σε λίγο καιρό και λαχανικά ή εποχιακά άνθη  πέρα από τα βότανα. Η δημιουργία και καλλιέργεια του λαχανόκηπου αποτελεί δράση στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος για την Αειφορία και τη Βιοποικιλότητα της Αυλής του Σχολείου.

Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Λέρου, 09/03/2021 - 12:43

Είχαμε μια ουρανοκατέβατη ιδέα καθώς συζητούσαμε για τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Αποφασίσαμε , με τη βοήθεια του βιβλίου της Μελέτης Περιβάλλοντος, να βγούμε έξω από το σχολείο, στον κεντρικό δρόμο και να μετρήσουμε τα οχήματα που διέσχιζαν το δρόμο.

13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 09/03/2021 - 12:42

Το κρύο δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή των ανθρώπων αλλά και των πουλιών. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουν  είναι μέσω της τροφής, η οποία τις κρύες μέρες του χειμώνα σπανίζει μιας και τα έντομα είναι λιγοστά. Οπότε οποιαδήποτε προσφορά τροφής από την πλευρά των ανθρώπων, σίγουρα είναι ευπρόσδεκτη από τα πουλιά, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ ΣΥΡΟΣ, 09/03/2021 - 12:42

Στο πλαίσιο της δράσης μας για ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση οι αποκριάτικες στολές μας δημιουργήθηκαν με κέφι και μεράκι από τους γονείς, από άχρηστο υλικό

Παιδικός Σταθμός Νεου Μοναστηρίου , 09/03/2021 - 12:42

Η γωνιά της ανακύκλωσης εμπλουτίζεται με  βαρέλι για ανακύκλωση τηγανέλαιου.Η παιδαγωγός έχει μοιράσει στα παιδιά μπουκάλια συλλογής λαδιού και τα παιδιά κερδίζουν πόντους επιβράβευσης κάθε φορά που γεμίζουν το βαρέλι!
 

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 04/03/2021 - 08:31

H ξεχασμένη χαρά της χειρωνακτικής εργασίας   

#Η χειρωνακτική εργασία και άσκηση λείπει ολοένα και περισσότερο σήμερα στους μαθητές ιδίως σε αυτούς που κατοικούν στα αστικά κέντρα. Προσπαθώντας να υπερβούμε αυτό το σκόπελο, πιστοί στο «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία, που μπορεί να προσφέρει χειρωνακτική άσκηση στους μαθητές μας.

………………………………

1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου, 03/03/2021 - 11:47

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1.Ποιο μέρος της αυλής του σχολείου σας αρέσει περισσότερο ;

2.Ποιο σημείο της σχολικής αυλής , νομίζετε ότι χρειάζεται βελτίωση;

3.Έχετε σκεφτεί τι σας είναι απαραίτητο και λείπει από την σχολική αυλή μας ;

 4.Πιστεύετε ότι αρκούν οι χώροι ανάπαυσης

        (παγκάκια)  για τα διαλείμματα ;

   

5.Είναι καθαρή ή με σκουπίδια συνήθως η αυλή;

6. Επαρκούν οι κάδοι για τα σκουπίδια ;

 7. Είναι αρκετά τα σκιερά μέρη της αυλής ;

 

1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου, 03/03/2021 - 11:47

ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ  ΑΥΛΗ

Η σχολική αυλή είναι χώρος μαθήματος (και λόγω COVID-19) , χώρος γύμνασης, ψυχαγωγίας, αλληλεπίδρασης με τους φίλους και συμμαθητές μας και  κολατσιού, για αυτό πρέπει να τον φροντίζω.

Διατηρώ καθαρή την αυλή του σχολείου μου. Μαζεύω τα σκουπίδια και (στα πλαίσια της ανακύκλωσης με την οποία είχαμε ασχοληθεί  σε προηγούμενο πρόγραμμά μας ) τα τοποθετώ στους κατάλληλους κάδους ανακύκλωσης. Ενώ  παράλληλα κάνω και επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Νηπιαγωγείο Αγίων Παρασκιών, 03/03/2021 - 11:47

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ για τον Κανόνα των Εσωρούχων

Το σχολείο μας με αφορμή την ετήσια καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό του Χαμόγελου του Παιδιού «ΜΙΛΑ ΤΩΡA» επέλεξε σαν θέμα την ενημέρωση των μαθητών για τον Κανόνα των Εσωρούχων. Η Ιστορία μας ξεκινά με την Κίκο και το Χέρι. Πρόκειται για μία δράση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.  Διαβάσαμε το παραμύθι και καταλάβαμε πώς το Χέρι προσπαθεί να μάθει στην Κίκο τον Κανόνα.

Παιδικός Σταθμός Νεου Μοναστηρίου , 03/03/2021 - 11:46

Τις ημέρες του Χειμώνα που όλα καλύπτονται από χιόνι και πάγο οι φτερωτοί μας φίλοι ψάχνουν απεγνωσμένα για φαγητό.Γι'αυτό οι μαθητές του σχολείου μας ετοιμάσαν ταίστρες από φλοιό πορτοκαλιών ,τις γεμίσαν με σπόρους και τις κρεμάσαν στα δέντρα της αυλής ,αναλαμβάνοντας την ευθύνη να ελέγχουν και να εφοδιάζουν με τροφή από το απόθεμα που βρίσκεται στην αποθήκη.

Παιδικός Σταθμός Νεου Μοναστηρίου , 03/03/2021 - 11:46

Δίνουμε άλλη διάσταση στο κεικ μας προσθέτοντας καρότα.Οι μικροί μαθητές οργανώνονται στην κουζίνα  αναλαμβάνουν ρόλους  μετρούν υλικά και δημιουργούν μια υγιεινή λιχουδιά.
 

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 03/03/2021 - 11:46

# Μια αναπάντεχη δωρεά μας περίμενε σήμερα το πρωί. Η νηπιαγωγός Μαρία Λέλεκα μας έφερε στο σχολείο μια κούτα με επιτραπέζια παιχνίδια. Τα 16 επιτραπέζια (σκάκι, πυργόλεξο, ντόμινο , τρίλιζα, παζλ και άλλα πολλά) είναι δωρεά του μουσικοπαιδαγωγού Βασίλη Τζάνου Αναγνώστου στο σχολείο μας.
………………………………………
# Τα επιτραπέζια τα χάρηκαν σήμερα τα παιδιά της Δ΄ τάξης και από αύριο που θα καταγραφούν θα μπορούν να τα παίζουν και οι μαθητές των υπόλοιπών τάξεων. Θερμές ευχαριστίες στο το φίλο Βασίλη και να είναι σίγουρος ότι η χειρονομία του θα «πιάσει τόπο».
………………………………………

1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών, 04/03/2021 - 08:30

Η ποιότητα της ζωής μας έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον γύρω μας. Η τρέχουσα πανδημία COVID19 δεν επέδρασε μόνο στον τομέα της υγείας, έχει προκαλέσει μεταβολές στην καθημερινότητά μας, στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση, στην ψυχολογία μας....

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 03/03/2021 - 11:46

# Οι σχολικές αυλές που έχουν πράσινο  είναι «χαρά θεού» για τους μαθητές, αλλά και μεγάλος πονοκέφαλος για τη σχολική μονάδα , που θα πρέπει να φροντίζει την αποψίλωση των χόρτων , το κλάδεμα των δένδρων, το καθάρισμα των φρεατίων για την ομαλή απορροή των  ομβρίων κ.λ.π.  

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 09/03/2021 - 12:44

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων

 «Άρωμα γης. Ένας κόσμος γεμάτος αρώματα. Εξερευνήστε τον!» ,

«Η Φύση και το Άρωμά της»

 «Η Μυθολογία της Φύσης»,  οι μαθητές του προγράμματος και κυρίως της Γ Λυκείου - πληροφορικής με αρωγό την καθηγήτρια πληροφορικής κα Καρανίκα Ειρήνη δημιούργησαν το ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ  της  επιχείρησής μας «ΑΡΩΜΑ  ΓΗΣ».

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 03/03/2021 - 11:44

Φρούτα και λαχανικά για να είμαστε γερά!! Είναι το σύνθημα των μαθητών του Γ2 για έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής, φρούτα της κάθε εποχής, παροιμίες και αινίγματα, ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες των μαθητών μας

https://www.slideshare.net/ichalkia/ss-243047253

 

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 03/03/2021 - 11:44

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα "Εργαστήρια Δεξιοτήτων" του ΙΕΠ οι μαθητές του Α2 ολοκλήρωσαν στο θεματικό κύκλο ΕΥ ΖΗΝ πρόγραμμα για τη διατροφή με τίτλο Οι φρουτοήρωες - "Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα"

Μουσικοκινητικά παιχνίδια, δρώμενα, εικαστικές δημιουργίες από τους μικρούς φρουτοήρωες

https://www.slideshare.net/ichalkia/ss-243046671
 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ ΣΥΡΟΣ, 03/03/2021 - 11:45

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας για  τη φύση και το φυσικό περιβάλλον, τα παιδιά αφού εργάστηκαν σε ομάδες δημιούργησαν ένα δέντρο από χαρτόνια συσκευασίας και έδιναν υποσχέσεις για παντοτινή αγάπη .

1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου, 18/02/2021 - 10:16

Δημιουργία περιβαλλοντικής επιτροπής

Η περιβαλλοντική επιτροπή μας δημιουργήθηκε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω του covid 19 . Για μεγάλα διαστήματα το σχολείο μας ήταν κλειστό , αλλά και όταν ήταν ανοιχτό απουσίαζαν πολλοί μαθητές. Επίσης ήταν δύσκολο να συναντηθούμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο. Τελικά τα καταφέραμε και δημιουργήσαμε την περιβαλλοντική μας επιτροπή που απαρτίζεται από μαθητές , τη διευθύντρια, εκπαιδευτικούς και εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Θάσου.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων