Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Νηπιαγωγείο Θερμησίας, 03/06/2024 - 15:32

Ενώσαμε κι εμείς τις δυνάμεις μας  και  συμμετείχαμε   στη δράση του “Let’s do it Greece 2024”  για ένα καθαρότερο περιβάλλον την Κυριακή 14 Απριλίου  2024,  καθαρίζοντας την παραλία του χωριού μας.  Συγκεκριμένα, κάναμε τα εξής:

Δημιουργήσαμε μια αφίσα για να επικοινωνήσουμε τη δράση μας.

Στείλαμε email στον Πρόεδρο της Κοινότητάς μας και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για να τους ενημερώσουμε για τη δράση μας και να ζητήσουμε τη συνδρομή τους.

Προσθέσαμε τη δράση μας στον χάρτη της παγκόσμιας καμπάνιας “Let’s do it 2024”.

1ο Νηπιαγωγείο Λάρυμνας, 03/06/2024 - 15:32

Our school participated at the Global Action days 2024!

Νηπιαγωγείο Θερμησίας, 03/06/2024 - 14:53

    Με την άψογη συνεργασία του σχολείου μας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και με την εθελοντική προσφορά των γονέων μαθητών του νηπιαγωγείου μας, καταφέραμε να αλλάξουμε την όψη του σχολείου μας και να το ομορφύνουμε. Οι μικροί μαθητές μας είναι ενθουσιασμένοι και περήφανοι για το αποτέλεσμα!

Η συνεργασία μας αποτελεί παράδειγμα για τους μαθητές μας, δείχνοντάς τους πώς η ομαδική προσπάθεια μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές.

 

Νηπιαγωγείο Θερμησίας, 03/06/2024 - 14:50

   Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να προωθήσουμε την ανακύκλωση, δημιουργήσαμε μια καταγραφή απορριμμάτων στην τάξη μας. Ο στόχος ήταν  να διαχωρίσουμε τα απορρίμματα με βάση τα υλικά κατασκευής τους και να προωθήσουμε την ανακύκλωση.   Αρχικά, ζητήσαμε από τους μαθητές να ερευνήσουν την τάξη και να βρουν πού υπάρχουν απορρίμματα. Καταγράψαμε τα σημεία όπου βρέθηκαν απορρίμματα.   Στη  συνέχεια με βάση τα υλικά κατασκευής τους, διαχωρίσαμε τα απορρίμματα σε διάφορες κατηγορίες  και τα τοποθετήσαμε στα αντίστοιχα  στεφάνια.

Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - Γυμνάσιο, 03/06/2024 - 14:49

Οι μαθητές του κύκλου περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον κύκλο επιχειρηματικότητας συμμετείχαν σε ένα ενδιαφέρον project. Κλήθηκαν να δημιουργήσουν εικονικές επιχειρήσεις, φιλικές προς το περιβάλλον, τις οποίες παρουσίασαν στην τελετή λήξης του σχολικού έτους. Οι μαθητές έλαβαν υπόψην τους το οικολογικό αποτύπωμα των εταιριών, δίνοντας έμφαση στην επιλογή των παραγωγών, τις μεταφορές προϊόντων, την ενεργειακή κάλυψη της εταιρίας και δημιούργησαν ένα business plan για ένα οικολογικό ξενοδοχείο και μία επιχείρηση εστίασης.

Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - Γυμνάσιο, 03/06/2024 - 14:48

Η Φύση, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και δρούμε, για πόσο άραγε ακόμα θα ανέχεται την ανεύθυνη συμπεριφορά του ανθρώπου, την αλόγιστη σπατάλη φυσικών πόρων, τη ρύπανση των θαλασσών και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας; Πόσο στ’ αλήθεια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η συμπεριφορά μας προς το περιβάλλον είναι μια συμπεριφορά αυτοκαταστροφική για μας τους ίδιους που απειλεί ακόμα και την ύπαρξή μας στον πλανήτη; Ποια είναι τα σημάδια και τα μηνύματα που μας στέλνει το περιβάλλον για τους επικείμενους κινδύνους που διατρέχει και πόσο διατεθειμένοι είμαστε, εμείς οι κάτοικοι του πλανήτη Γη, να

Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - Γυμνάσιο, 03/06/2024 - 14:47

Με αφορμή τη συμπερίληψη όλων των μαθητών στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, γνωρίσαμε τη γραφή braille
και παίξαμε ένα παιχνίδι ανάγνωσης άγνωστου κειμένου με τη βοήθεια του κώδικά. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης, διαδικασία που ενδυναμώνει την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης.

Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - Γυμνάσιο, 03/06/2024 - 14:47

Ο Δεκέμβριος αφιερώθηκε στην αφύπνιση των μαθητών γύρω από το πολύ σημαντικό θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και τους κανόνες ευζωίας τους. Μάθαμε για τους νόμους που υπάρχουν στη χώρα μας, για την αναγκαιότητα της στείρωσης και για το ηλεκτρονικό τσιπ. Ξεκίνησε ένας καταιγισμός από τους μαθητές, για δράσεις ενημέρωσης και βοήθειας των ζώων. Με αφορμή τη συμμετοχή μας στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου, ετοιμάσαμε βραχιολάκια και γλυκίσματα, τα οποία πουλήσαμε και συλλέξαμε χρήματα. Επίσης έγινε συλλογή τροφών (ξηρά τροφή και κονσέρβες).

Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - Γυμνάσιο, 03/06/2024 - 14:47

Το γυμνάσιο μας συμμετέχει στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» του σχολικού έτους 2023-2024, που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen. Οι μαθητές του κύκλου περιβάλλοντος, επιθεώρησαν τους χώρους του σχολείου και πρότειναν τρόπους για να αυξηθεί η συμμετοχή των συμμαθητών τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Επίσης, σε συνεργασία με τον κύκλο φυσικών επιστημών συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήριο ανακύκλωσης χαρτιού στο εργαστήριο του σχολείου μας.

9o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 03/06/2024 - 14:47

20 Μαΐου σήμερα και τίμησε η Γ τάξη την παγκόσμια ημέρα της μέλισσας με το αντίστοιχο πρόγραμμα,σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ευεργέτουλα ,στους Αγ. Αναργύρους. Άκρως ενδιαφέρουσα κ βιωματική η σημερινή εμπειρία.

 

9o Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 03/06/2024 - 14:46

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ειρήνη Βαρελτζή ΠΕ 70

https://blogs.sch.gr/eivareltzi/category/%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b1/scholikes-draseis/

1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, 03/06/2024 - 14:46

Επισκεφτήκαμε με τους μαθητές μας το Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό στην Αγυιά Χανίων.

Ο Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) Αγυιά μαρτυρά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα μετεξελίσσεται από την εποχή του λύχνου και της Γερμανικής κατοχής, μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από το σχέδιο Μάρσαλ και των απαιτήσεων του 21ου αιώνα, μέχρι τη εποχή της ενεργειακής μετάβασης του πλανήτη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε).

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 03/06/2024 - 14:46

Την Τρίτη 14/5/2024  διεξήχθη φιλανθρωπικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Τζάμπολ Αγάπης και του ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής στα πλαίσια της δράσης Ειδικής Καλαθοσφαιρικης Αγωγής.

Το Τζάμπολ Αγάπης είναι ΑΜΚΕ με έδρα τον Πειραιά. Αναγνωρισμένο Πρόγραμμα «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής», από την Ελληνική Δημοκρατία για Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας.

Σκοπός του η ανάπτυξη της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» του «Τζάμπολ Αγάπης» σε όλη την Ελλάδα.

Υπεύθυνος - Γυμναστής:  Γρηγορίου Βασίλειος, ο Διευθυντής του ΕΝΕΕΓΥΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, 03/06/2024 - 14:45

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο των οικολογικών σχολείων, ξεκινώντας το ταξίδι του προς την αειφορία, συνέστησε περιβαλλοντική επιτροπή αποτελούμενη από το Δ/ντή του σχολείου την Υποδ/ντρια, την συντονίστρια – υπεύθυνη του  προγράμματος, τους υπεύθυνους εκπ/κούς του σχολείου,  τις υπεύθυνες καθαριότητας του σχολείου, την εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και τον εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και από αντιπροσώπους των μαθητών των  τάξεων…Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στις δράσεις που οργανώθηκαν, συμβάλλοντας στη επιτυχή διεκπεραίωση όλων των

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, 03/06/2024 - 14:42

Μία από τις βασικές δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας αποτελεί και η στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» ή όπως το έχουμε παραφράσει, από  «την παραγωγή στην κατανάλωση» Η δράση αυτή αποσκοπεί στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας με κύριο στόχο τη στροφή του σημερινού συστήματος τροφίμων  προς ένα βιώσιμο πρότυπο.

Με βάση τα παραπάνω οι μαθητές της Δ΄ τάξης φύτεψαν εποχιακά  φυτά  σε γλάστρες από ανακυκλώσιμα υλικά…

Φρόντισαν τα φυτά σε καθημερινή βάση και μετά από αρκετές μέρες έδρεψαν τους «καρπούς» τους…

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου, 03/06/2024 - 14:42

Οι μαθητές των τάξεων με τη βοήθεια των δασκάλων τους συνέταξαν ένα κείμενο με κανόνες σχετικά με θέματα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στη σχολική μας κοινότητα. Οι κανόνες αυτοί αποτέλεσαν τον οδικό χάρτη που ακολουθήσαμε προκειμένου να βελτιωθούν  οι καθημερινές μας συνήθειες που πιθανότατα  μέχρι πρόσφατα να ήταν επιβαρυντικές  για το περιβάλλον μας.

Κύριος στόχος μας η υιοθέτηση μέτρων, στάσεων και νοοτροπίας φιλικής προς το περιβάλλον και εξοικονόμησης ενέργειας βάσει των αξιών της αειφορίας…

1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, 03/06/2024 - 14:41

Στο πλαίσιο της  28ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28)  που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2023 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  (UNFCCC), οι μαθητές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κλιματική αλλαγή.

1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, 03/06/2024 - 14:40

Στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας Μείωσης των φυσικών καταστροφών και έχοντας στο μυαλό μας την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία μιλήσαμε για τις φυσικές καταστροφές , το πώς επηρεάζουν τη ζωή μας και συζητήσαμε τρόπους προστασίας. Εκείνη την ημέρα επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κισάμου που μίλησε στους μαθητές για το πώς μπορούν να προστατευτούν από μια πλημμύρα, μια πυρκαγιά ή ένα σεισμό στο χώρο του σχολείου και εκτός..

Νηπιαγωγείο Περιγιαλίου, 03/06/2024 - 14:40

Δημιουργία οικοκώδικα

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 03/06/2024 - 14:39

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ο κος. Βασίλης Χατζηστρατής, εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επισκέφτηκε το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, για να πραγματοποιηθεί επιμόρφωση στους μαθητές του τμήματος Δ’ Λυκείου του τομέα «Τεχνικός Δικτύων και Δικτύων Η/Υ» στα πλαίσια του μαθήματος «Εγκατάσταση, διαχείριση και συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων».

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων