ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ ΣΥΡΟΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

19.4.2021

Οι μαθητές μας , νήπια και προνήπια, κατασκεύασαν από άχρηστο υλικό που υπάρχει στο σπίτι (ρολά χαρτιού υγείας, καπάκια, μπατονέτεσ, καραμελόχαρτα, φίλτρα καφέ και άλλα) έναν ανοιξιάτικο κήπο

1.4.2021

Το δάσος πηγή ζωής. Οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν και κατανόησαν την σημασία του δάσους για τη ζωή των ανθρώπων, "ταξίδεψαν διαδικτυακά " στα μεγάλα δάση του πλανήτη μας, εντόπισαν τα δάση της πατρίδας μας και μίλησαν για τις εμπειρίες τους . Με πολλή χαρά συγκέντρωσαν το υλικό τους φυσικό και άχρηστο υλικό για να ετοιμάσει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους από τα παράθυρα της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης το δικό του δάσος.

31.3.2021

Οι μικροί μαθητές μας , συνεχίζουν με τη τηλεκπαίδευση. Εξ'αποστάσεως μαθαίνουν για το δέντρο και τα μέρη του μαι μας δείχνουν περήφανα τις δημιουργίες τους μέσα από τα διαδικτυακά παράθυρα

31.3.2021

Αξιοποίηση του παραμυθιού "Ήταν ένα μικρό χαρτάκι" της Αντιγόνης Παρούση και του Αλέξη Κυριτσόπουλου.Οι μικροί μαθητές μας μέσα από την τηλεκπαίδευση, γνώρισαν το μικρό χαρτάκι που σκεφτόταν τι θα ήθελε να γίνει σαν μεγαλώσει: χαρτοπετσέτα, χαρτόκουτο, χαρτοσακούλα, χαρτοφάκελος, φάκελος αλληλογραφίας, στυπόχαρτο, γυαλόχαρτο, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτονόμισμα, χαρτομάντηλο...........ή χαρταετός. Πόσα πράγματα της καθημερινής μας χρήσης είναι φτιαγμένα από χαρτί!!!

17.3.2021

Τα μικρά μας δενδράκια με τη βοήθεα των γονιών θα "κατοικούν " πλέον κοντά μας , στην αυλή του σχολείου μας για να μας δίνουν χαρά, σκιά, οξυγόνο και όλοι εμείς δώσαμε την υπόσχεση να τα φροντίζουμε και να τα αγαπάμε. Η αυλή μας έγινε πιο χρωματιστή και φωτεινή . 

Η έξαρση του COVID  και το κλείσιμο των σχολείων μας κρατούν μακριά προς το παρόν , όμως οι μικροί μαθητές μας ανυπομονούν να ανοίξει το σχολείο για να τα συναντήσουν, να τα φροντίσουν , να το ποτίσουν και να τους τραγουδήσουν. 

10.3.2021

Αγαπώ τον πλανήτη το μεγάλο μου το σπίτι

Με συνθήματα και υποσχέσεις αγάπης, οι μαθητές ζωγράφισαν τον πλανήτη και έγραψαν  οικολογικά  μηνύματα: Πλανήτη Γη θα σε φροντίζουμε, θα κάνουμε αναδάσωση, θα ανακυκλώνουμε,  εξοικονομούμε ενέργεια, δεν θα σε μολύνουμε , δε θα σπαταλάμε το νερό και τόσα άλλα….

5.3.2021

Στο πλαίσιο της δράσης μας για ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση οι αποκριάτικες στολές μας δημιουργήθηκαν με κέφι και μεράκι από τους γονείς, από άχρηστο υλικό

15.2.2021

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας για  τη φύση και το φυσικό περιβάλλον, τα παιδιά αφού εργάστηκαν σε ομάδες δημιούργησαν ένα δέντρο από χαρτόνια συσκευασίας και έδιναν υποσχέσεις για παντοτινή αγάπη .

Σελίδες

Το Νηπιαγωγείο Βάρης Σύρου, αποτελείται από 2 πρωινά τμήματα και ένα ολοήμερο. Έχει δυναμικότητα 30 μαθητών. Βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία της Βάρης, πάνω σε λόφο με όμορφη θέα στη θάλασσα.

Τη σχολική χρονιά 2020-21 ασχολούμαστε με την κλιματική αλλαγή, καθώς "τρέχει πρόγραμμα ERASMUS+" με θέμα:"Children in action against climate change.Let children open to the world"

Διεύθυνση: 
ΣΤΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
πλατεια Παναχράντου Βάρη
84100 ΒΑΡΗ ΣΥΡΟΣ