Νηπιαγωγείο Ροδόπολης Αττικής

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2015
Θέματα: 
2015-2016
Σχολική Αυλή
2016-2017
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2017-2018
Νερό
Φύση και βιοποικιλότητα
Μετακινήσεις - μεταφορές
2018-2019
Νερό
Σχολική Αυλή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2019-2020
Νερό
Ενέργεια
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2021-2022
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2023-2024
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

30.7.2023

Σε συνεργασία με την Ελληνική ένωση προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος Helmepa μελετήσαμε τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Θαλάσσιων θηλαστικών της Μεσογείου  και γνωρίσαμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιοι οργανισμοί απο τη  θαλάσσια ρύπανση και ηχορύπανση .

30.7.2023

Γνωρίσαμε το Ριζάρι  ένα φυτό και συγκεκριμένα έναν αυτοφυής θάμνο που φύεται στη νότια Ευρώπη και τη νοτιοδυτική Ασία. Μπορεί να φτάσει μέχρι και 1½ μέτρο ύψος και προτιμά τα αργιλώδη και υγρά εδάφη. Η ρίζα του ξεπερνά το μέτρο, είναι αρκετά παχιά και είναι η πηγή της ουσίας αλιζαρίνης, που της δίνει το διακριτικό κόκκινο χρώμα. Τα άνθη του είναι κιτρινωπά, κατά μασχαλιαίους ή επακρίους βότρεις, τα οποία σχηματίζουν εμφύλους βότρεις.

30.7.2023

Με αφόρμηση τον σχολικό μας κήπο οποίος  αποτελείται απο αρκετά βότανα πραγματοποιήσαμε πολλές δραστηριότητες που αφορούσαν : 

25.6.2022

Μιλήσαμε για τη σημασία , την αναγκαιότητα την ανακύκλωσης και πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες και διαδικτυακά  δραδραστικά παιχνίδια προκειμένου να κατανοήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες ποια υλικά ανακυκλώνονται και με ποιούς τρόπους .

25.6.2022

Χρησιμοποιώντας απλά υλικά ,νερό , λάδι , βαμβάκι προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε την ''πετρελαιοκηλίδα'' απο τη ''θάλασσα'' . Διαπιστώσαμε τις δυσκολίες και μιλήσαμε για τις επιπτώσεις στη θάλασσα και τους θαλάσσιους οργανισμούς.

25.6.2022

Πραγματοποιήσαμε καταγραφή πλαστικών αντικειμένων στο σχολείο και στο σπίτι , παρατηρήσαμε τον μεγαλό αριθμό αυτών και μιλήσαμε για την αποφυγή αγοράς και την δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων ή  τη χρήση αντικειμένων - υλικών , τα οποία είναι φιλικά  προς στο περιβάλλον.

25.6.2022

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων Θαλαsos και σε συνεργασία με την helmepa την  Ελληνική  ένωση  προστασίας θαλάσσιου  περιβάλλοντος φτιάξαμε αφίσα με σκοπό να αποτρέψουμε τη ρίψη σκουπίδιών, πλαστικών σε θάλασσες και ακτές. Η αφίσα τοποθετήθηκε μεταξύ δύο σχολείων της Ροδόπολης σε εμφανές σημείο προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης .

25.6.2022

Φυτέψαμε λουλούδια , βότανα και μυρωδικά όλοι μαζί ( γονείς , μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί ) στον κήπο του σχολείου μας , όπως κάναμε κάθε χρόνο με εξαίρεση τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

25.6.2022

Σε συνεργασία με το τμήμα διαβούλευσης και εθελοντισμού του Δήμου Διονύσου και μετά απο απόφαση των μαθητικών συμβουλίων  πραγματοποιήσαμε δεντροφύτευση με μαθητές/τριες και  γονείς στην κοινότητα της Ροδόπολης , κοντά στις πυρόπληκτες περιοχές.

23.6.2022

Μετα απο απόφαση των μαθητικών συμβουλίων, μαθητές /τριες , γονείς και εκπαιδευτικοί φυτέψαμε λουλούδια στης πλατεία της Ροδόπολης . Η πλατεία της Ροδόπολης είναι το μέρος οπου τα παιδιά παίζουν εκτός σχολείου. Ωστόσο τα παιδιά και οι γονείς στην έρευνα πεδίου που έκαναν πρίν απο την φύτευση των λουλουδιών παρατήρησαν προβλήματα πχ . σκουπίδια , χαλασμένη βρύση κα. Ζητήσαμε τη βοήθεια της κοινότητας και της Υπηρεσίας Πρασίνου για την απομάκρυνση των  σκουπίδιών και την επισκευή κάποιων αντικειμένων της πλατείας.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Καραϊσκάκη 2
14574 Διόνυσος