Νηπιαγωγείο Κουνάβων

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή
Φύση και βιοποικιλότητα
2019-2020
Απορρίμματα
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

4.3.2018

Μετά τη δεντροφύτευση, ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε το "φαγητό" των φυτών μας, για να τα βοηθήσουμε να αναπτυχθούν. Με τη συνεργασία του εσδακ (ενιαίος σύνδεσμος διαχείρισης απορριμμάτων Κρήτης), ο οποίος μας παραχώρησε τον κομποστοποιητή και μας ενημέρωσε για τη διαδικασία, καθώς  και την ενεργητική  συμμετοχή των μαθητών και των οικογενειών τους ξεκινήσαμε να κάνουμε κομποστοποίηση στο σχολείο μας. Τοποθετήσαμε τον κομποστοποιητή μας σε μια γωνιά της αυλής μας και τον τροφοδοτούμε με υλικά - απορρίμματα που φέρνουμε από το σπίτι και περιμένουμε το αποτέλεσμα...

8.1.2018

Θέλοντας να πρασινίσουμε περισσότερο την αυλή μας ζητήσαμε από το φυτώριο Φοινικιάς / διεύθυνση Δασών Ηρακλείου να μας χορηγήσει δέντρα και άλλα φυτά για να φυτέψουμε. Όταν τα πήραμε οργανώσαμε δράση δεντροφύτευσης στο σχολείο μας, όπου συμμετείχαν γονείς και παιδιά μαζί. Η δράση περιλάμβανε:

-Αφήγηση  ιστορίας με τίτλο " Ο κάμπος με το μοναδικό δέντρο" από τη συλλογή "Τα δέντρα μας" της Θέτη Χορτιάτη, 

6.1.2018

Παρατηρούμε την αυλή μας και καταγράφουμε τι υπάρχει σε αυτή. Στη συνέχεια  ακολουθεί καταιγισμός ιδεών για το πως θα θέλαμε να είναι , τι θα θέλαμε να έχει (π.χ. περισσότερα παιχνίδια, δέντρα για σκιά κτλ.) και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό (π.χ. να φυτέψουμε κι άλλα δέντρα, να φροντίσουμε αυτά που ήδη υπάρχουν).

 

Διεύθυνση: 
Κουνάβοι
70100 Ηράκλειο