Νηπιαγωγείο Ανατολικού Εορδαίας
Τα νέα του Σχολείου μας

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει με ενθουσιασμό στη δράση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και του WWF Ελλάς, ενόψει της COP30 (30ης διεθνούς συνάντησης για την κλιματική κρίση) που θα γίνει στη Βραζιλία τον Νοέμβριο του 2025.
Οι μικροί μας μαθητές/τριες, ενημερωμένοι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δημιούργησαν τις δικές τους ξεχωριστές επιστολές/κάρτες με ζωγραφιές και απλά λόγια.

Φορώντας τα γάντια μας και πιάνοντας δουλειά, η σχολική μας κοινότητα πραγματοποίησε μια μεγάλη δράση καθαρισμού και περιποίησης του αύλειου χώρου του σχολείου, μετατρέποντάς τον σε ένα μεγάλο, φωτεινό φθινοπωρινό εργαστήρι!
Με μεράκι και ομαδικό πνεύμα, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, συνεργαστήκαμε για να ομορφύνουμε κάθε γωνιά. Κλαδέψαμε τους θάμνους για να ανανεωθούν, καθαρίσαμε σχολαστικά τα παρτέρια από τα ξερά φύλλα και τα ζιζάνια και γενικά, νοικοκυρέψαμε τον χώρο μας!

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια ανακοινώνουμε την ενεργό συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας. Η εκδήλωση, συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Εορδαίας, τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., το CluBΕ, τη ΔΕΗ, και τις Διευθύνσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, συγκεντρώνοντας πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών σε ένα άκρως ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα.
Την Πέμπτη 12/12/2024 και ώρα 15.00 – 17.15, μέσω zoom παρακολουθήσαμε την 1η διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση Εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2024-2025 στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, οι “Μικροί Κυνηγοί Πλαστικών”, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Plastic Clever Schools!
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε μια συναρπαστική σχολική συνέλευση όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σοβαρό πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις και βίντεο, όλοι κατανοήσαμε τη σημασία της ανακύκλωσης και της μείωσης της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης.

Στο σχολείο μας, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση της αυλής μας σε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον χώρο. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μαθητών γύρω από τη σημασία της φύσης και της αειφόρου ανάπτυξης.
Η αυλή του σχολείου μας θα μετατραπεί σε έναν πολύχρωμο κήπο με φυτά, λουλούδια και δέντρα, τα οποία θα επιλεχθούν με γνώμονα την τοπική χλωρίδα και την εποχικότητα.