Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

13.11.2022

ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΤΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ

 Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ισάριθμες ομάδες και τους δίνουμε να διαβάσουν ένα κείμενο  - μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο -  με πληροφορίες σχετικές με την ανακύκλωση.

  Στη συνέχεια παρατάσσουμε τις ομάδες τη μία δίπλα στην άλλη. 
  Σε ίση απόσταση από τους παίκτες κάθε ομάδας, βάζουμε δύο στεφάνια, ένα μπλε και ένα κόκκινο.

26.10.2022

Η εκπαιδευτική διαδικασία παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στην διαµόρφωση σχέσεων, αντιλήψεων, νοοτροπιών και δράσεων για το περιβάλλον

  Τα τελευταία χρόνια η αλόγιστη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος έχει οδηγήσει σε ενεργειακές κρίσεις, αλλά και στη δημιουργία σειράς προβλημάτων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Ο φωτισμός είναι μια μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση σε ένα σχολείο. Συνήθως το 30% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ένα σχολείο αφορά στη λειτουργία του φωτισμού.

8.10.2022

    Στα πλαίσια καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα προστασίας της φύσης, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, υλοποιήθηκε - σε συνεργασία με την HELMEPA - καθαρισμός της παραλίας του Αγίου Γιάννη Καλλιμασιάς. 

   Συμμετείχαν οι μαθητές της Α γυμνασίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ.Ειρήνη Μενδωνίδου, την κ.Μαρία Κασαπίδου, τον κ.Δημοσθένη Πρωάκη και την κ.Ασημίνα Κρανάκη.

Διεύθυνση: 
Καλλιμασιά
82100 Χίος