Γυμνάσιο Καλλιμασιάς Χίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2023-2024
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

7.4.2024

             Ζωγραφική υπαίθρου και παρατήρηση στο πεδίο

7.4.2024

                                                         Τέχνη της Γης

      Η Τέχνη της Γης, είναι  μια μορφή τέχνης που ενσωματώνει και αλληλεπιδρά με το φυσικό τοπίο και παίζει σημαντικό ρόλο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των εφήβων. Μέσω της δημιουργίας έργων τέχνης που είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο περιβάλλον, οι νέοι μαθαίνουν να εκτιμούν και να σέβονται τη φύση, αναπτύσσοντας μια βαθύτερη κατανόηση της σημασίας της διατήρησης του φυσικού κόσμου.

31.3.2024

Ο F Fröbel , Γερμανός παιδαγωγός, πίστευε στην αποτελεσματικότητα της δράσης του παιδιού, κυρίως όταν αυτή είναι αυτόβουλη κι ενταγμένη στο παιχνίδι. Το παιχνίδι υπήρξε σημαντικός παράγοντας της παιδαγωγικής του , το σημαντικότερο μέσο για την αυτενέργεια του παιδιού και την απελευθέρωση των δημιουργικών του δυνάμεων.

31.3.2024

       Το έργο “Απειλούμενα Είδη” ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. Ο καλλιτέχνης ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο της εξαφάνισης ζώων σε μία εποχή που δεν υπήρχε το έντονο ενδιαφέρον για το περιβάλλον που υπάρχει σήμερα.

Οι Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στα Απειλούμενα Είδη

10.3.2024

         ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ  ΣΑΝΙΔΕΣ

Υλικά: Για κάθε ομάδα χρειαζόμαστε 2 σανίδες από παλιά κρεβάτια ή σανίδες οικοδομής (μήκους περίπου 1,5 μέτρου η κάθε μία), ώστε να χωράνε τέσσερις μαθητές και 8 σκοινιά 1 μέτρου περίπου το καθένα .

   Τα σανίδια που χρησιμοποιήσαμε τα βρήκαμε  έξω από έναν κάδο απορριμμάτων.

10.3.2024

Αφίσες για τη ρύπανση της θάλασσας με πλαστικά

  Η θάλασσα περιέχει τη μεγαλύτερη ποικιλία ζωής στη Γη. Περισσότερα από 700 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως εξαρτώνται από το ψάρεμα. Η θάλασσα μας προσφέρει οξυγόνο να αναπνεύσουμε και, μέσω του ρόλου της στον κύκλο του νερού, μας δινει το νερό που πίνουμε. Επίσης απορροφά τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου και την περίσσεια θερμότητας.

2.3.2024

                 ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

   Κάθε μέρα στο σχολείο, στο σπίτι, στο δρόμο,  μικροί και μεγάλοι  μπορεί να συναντήσουμε επείγουσες καταστάσεις, επικίνδυνες για τη ζωή ενός ανθρώπου. 

   Χρειαζόμαστε τη γνώση και τις πρακτικές δεξιότητες για να καταφέρουμε να προσφέρουμε στο θύμα ποιοτική και σωστή φροντίδα μέχρι να φτάσουν οι επαγγελματίες διασώστες.

24.2.2024

    “Κάθε αλλαγή ξεκινάει από εμάς”

  Εδώ και μερικά χρόνια, και στο δικό μας σχολείο, μαθαίνουμε  πώς μπορούμε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και  ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας γι΄ αυτό το σκοπό.

24.2.2024

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη αισθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και προβλέπεται να γίνουν εντονότερες τις επόμενες δεκαετίες.

 Οι αλλαγές στο κλίμα έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τον πλανήτη, επηρεάζοντας τα αποθέματα τροφίμων και νερού καθώς και την υγεία μας.

Όσο μεγαλύτερα τα προβλήματα, τόσο πιο δύσκολη και δαπανηρή θα είναι η λύση τους· επομένως η καλύτερη επιλογή είναι η άμεση ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

11.2.2024

  Υλικά που θα χρειαστούμε: 3-4 σωλήνες PVC μήκους περίπου 1 m , μπαλάκια του πινγκ πονγκ (10 για κάθε ομάδα) και 1 λεκανάκι ανά ομάδα.

    Από σωλήνες νερού PVC που βρήκαμε πεταμένους στα σκουπίδια και αφού τους κόψαμε στη μέση, οργανώσαμε για τους μαθητές μας το παρακάτω παιχνίδι συνεργασίας.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Καλλιμασιά
82100 Χίος