ΓΕ.Λ ΒΥΤΙΝΑΣ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2023
Θέματα: 
2023-2024
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

25.2.2024

Η Περιβαλλοντική επιτροπή της σχολικής μας μονάδας πρότεινε την ασφαλή απομάκρυνση χημικών υλικών από το  σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, στην προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο μας για μείωση του οικολογικού αποτυπώματός του. Η περιβαλλοντική ομάδα απευθύνθηκε στην Ελληνογερμανική Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών SUK ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. και ειδικά στον κο Παναγιώτη Αγγελακόπουλο ( πρόεδρο της Παγγορτυνιακής Ένωσης) ο οποίος με μεγάλη προθυμία δέχτηκε να μας βοηθήσει σε αυτό μας το εγχείρημα.

18.1.2024
ΔΩΡΕΑ

Ολοκληρώθηκαν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων οι εργασίες για την κατασκευή ξύλινων και πέτρινων πάγκων στην αυλή του σχολείου μας και έτσι, γυρνώντας στο σχολείο, μας περίμενε μια όμορφη έκπληξη!

3.1.2024
παραλαβή πασσάλων

Οι μαθητές/τριες της περιβαλλοντικής ομάδας παρέλαβαν στα μέσα Νοεμβρίου πασσάλους κομμένους από δέντρα της περιοχής από πατέρα μαθητή μέλους της ομάδας που τα πρόσφερε με πολλή χαρά για να διακοσμήσουμε τον χώρο του κηπαρίου μας. Στη συνέχεια, όταν καλυτέρευσαν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα παιδιά άρχισαν να τους τοποθετούν περιμετρικά στον συγκεκριμένο χώρο. Έπεται συνέχεια καθώς η εργασία είναι δύσκολη!!!

3.1.2024
χρυσάνθεμα

Η Περιβαλλοντική μας ομάδα, μετά τη σύγκληση της επιτροπής στις 27 - 10- 2023 και ενεργώντας σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτής, ενίσχυσε το κηπάριο του σχολείου μας με φυτά εποχής όπως χρυσάνθεμα και κυκλάμινα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φύτεψαν και διάφορους βολβούς όπως υάκινθους και τουλίπες και με ανυπομονησία περιμένουμε να ανθίσουν την άνοιξη και να μοσχομυρίσει η αυλή μας με το χαρακτηριστικό τους άρωμα!

13.11.2023

Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό , τμήμα μαθητών και μαθητριών της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας , πήραν την μετροταινία και χαρτογράφησαν την σχολική αυλή του σχολείο τους. Υπολόγισαν την έκταση των παρτεριών και του πράσινου, την έκταση που καταλαμβάνουν τα διάφορα υλικά επίστρωσης - εν προκειμένω το τσιμέντο και το χαλίκι, καθώς και των δύο χώρων άθλησης που υπάρχουν στην σχολική έκταση : το γήπεδο ποδοσφαίρου και το γήπεδο βόλευ .

13.11.2023

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή του σχολείου μας συναντήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, στην αίθουσα καθηγητών του ΓΕ. Λ Βυτίνας για να συζητήσει και να καθορίσει ένα πλάνο ενεργειών όσον αφορά την διαμόρφωση της σχολικής μας αυλής. Οι μαθητές - μέλη είχαν ετοιμάσει μία παρουσίαση για τους στόχους της Περιβαλλοντικής Ομάδας, όπως αυτοί είχαν συζητηθεί στην ολομέλεια και αποτυπώθηκαν εθελοντικά από μία μικρή ομάδα σε ένα πρόγραμμα παρουσίασης.

12.11.2023

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας , ορμώμενοι από την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και την φυσική τους κληρονομιά, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Στην αυλή των οικολογικών σχολείων….σαν στο σπίτι μας!” που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το Foundation For Enviromental Education (FEE). Στόχος είναι η διαμόρφωση της σχολικής αυλής σε οικολογικά πρότυπα, με δράσεις στοχευμένες στην αειφορία, στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού και στη σωστή διαχείριση απορριμάτων.

Διεύθυνση: 
BYTINA
22010 BYTINA