ΕΠΑ.Λ. Γαράζου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

21.5.2023

Στο τέλος μιας τόσο δημιουργικής χρονιάς, δεν θα μπορούσαμε να μην ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία  και άλλες μαθητικές κοινότητες σχετικά με τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων μας!

Συμμετείχαμε λοιπόν με μεγάλη επιτυχία στη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Αργολίδας και Ημαθίας στις 10/5/2023 με το ακόλουθο βίντεο:

http://https://animoto.com/play/tbsZ3Gep91rYMibL4IP5Aw

και στείλαμε σχετικές ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο:

15.3.2023

Από την αρχή του σχολικού έτους 2022-23 και στα πλαίσια του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος Φυτικής Παραγωγής της Β' Τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, οι μαθητές μας ξεκίνησαν από το μηδέν τη δημιουργία ενός σχολικού κήπου! Αρχικά χρησιμοποίησαν τον υπαίθριο χώρο του σχολείου, και στη συνέχεια σκέπασαν και το θερμοκήπιο. Η μάχη με τις κάμπιες ήταν άνιση πολλές φορές, αλλά ο στόχος ήταν να ΜΗΝ καταφύγουμε στη χημική καταπολέμηση των εχθρών!

Τελικά κάναμε ηλιοαπολύμανση του θερμοκηπίου, οργώσαμε εκ νέου και ξαναφυτέψαμε με μεγαλύτερη επιτυχία!

 

13.3.2023

Την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Γαράζου επισκέφθηκαν το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα σημαντικό μέρος της εξελικτικής  πορείας της Κρήτης, μέσω των γεωλογικών και παλαιοντολογικών μεταβολών που υπέστη σ’ ένα βάθος χρόνου 300 εκατομμυρίων ετών.

Παρατήρησαν πρωτότυπα ευρήματα των ενδημικών θηλαστικών σε αναπαραστάσεις σε πραγματικό μέγεθος (ανατομικές διατάξεις), από τα οποία ξεχώρισαν τους νάνους κρητικούς ελέφαντες, νάνους ιπποπόταμους και πολύμορφα κρητικά ελάφια.

6.1.2023

Στις αρχές Δεκεμβρίου με τη το Τμήμα Γεωπονίας της Β' Τάξης του ΕΠΑ.Λ. περιηγηθήκαμε στο Γαράζο και συλλέξαμε φυτικά δείγματα. Εξοικειωθήκαμε με εφαρμογή αναγνώρισης φυτών την οποία κατεβάσαμε σε συσκευή smartphone.

Τέλος αποξηράναμε τα δείγματα και κατασκευάσαμε το Φυτολόγιο μας!

8.12.2022

Το ΕΠΑ.Λ. Γαράζου έδωσε το παρόν στη Δράση για την Κλιματική Κρίση που διοργάνωσε το ΚΠΕ Βάμου στις 23/9/2022, κατασκευάζοντας έναν κάδο κομποστοποίησης στον κήπο του σχολείου!

Οι μαθητές της Β’ Τάξης του Τομέα Γεωπονίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση του έργου.

Δείτε το βίντεο-συμμετοχή του σχολείου μας στη Δράση.

https://animoto.com/play/CGzyNZwDOw6Mo77Sb6NTJg

8.12.2022

Η Α’ Τάξη και το τμήμα Γεωπονίας της Β’ Τάξης του ΕΠΑ.Λ. Γαράζου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων στις 24/11/2022, προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Στης Αμάλθειας τη γη, χρώμα, άρωμα, ζωή» στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Βιοποικιλότητα στον Μυλοπόταμο.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με όρους όπως το οικοσύστημα, ο ενδημισμός, η γεωποικιλότητα και η βιοποικιλότητα μέσα από ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της φύσης του Ψηλορείτη.

8.12.2022

Στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της Α' Τάξης ΕΠΑΛ, βγήκαμε στο χωριό του Γαράζου, συλλέξαμε πληροφορίες σχετικά με τη βιοποικιλότητα του σήμερα και του χθες μιλώντας με ντόπιους και δημιουργήσαμε την ακόλουθη συλλογή:

https://padlet.com/nika_dourou/x653y8mvqmhp2tbr

ΕΠΑ.Λ. Γαράζου

Το ΕΠΑ.Λ. Γαράζου είναι ένα μικρό επαρχιακό σχολείο στον Μυλοπόταμου του Νομού Ρεθύμνου. Στο σχολείο λειτουργούν οι ακόλουθοι Τομείς: 1) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, 2) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και 3) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας.

Διεύθυνση: 
Γαράζο Μυλοποτάμου
74054 Ρεθυμνο