ΕΠΑ.Λ. Γαράζου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Φύση και βιοποικιλότητα

Τα νέα του Σχολείου μας

6.1.2023

Στις αρχές Δεκεμβρίου με τη το Τμήμα Γεωπονίας της Β' Τάξης του ΕΠΑ.Λ. περιηγηθήκαμε στο Γαράζο και συλλέξαμε φυτικά δείγματα. Εξοικειωθήκαμε με εφαρμογή αναγνώρισης φυτών την οποία κατεβάσαμε σε συσκευή smartphone.

Τέλος αποξηράναμε τα δείγματα και κατασκευάσαμε το Φυτολόγιο μας!

8.12.2022

Το ΕΠΑ.Λ. Γαράζου έδωσε το παρόν στη Δράση για την Κλιματική Κρίση που διοργάνωσε το ΚΠΕ Βάμου στις 23/9/2022, κατασκευάζοντας έναν κάδο κομποστοποίησης στον κήπο του σχολείου!

Οι μαθητές της Β’ Τάξης του Τομέα Γεωπονίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση του έργου.

Δείτε το βίντεο-συμμετοχή του σχολείου μας στη Δράση.

https://animoto.com/play/CGzyNZwDOw6Mo77Sb6NTJg

8.12.2022

Η Α’ Τάξη και το τμήμα Γεωπονίας της Β’ Τάξης του ΕΠΑ.Λ. Γαράζου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων στις 24/11/2022, προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Στης Αμάλθειας τη γη, χρώμα, άρωμα, ζωή» στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Βιοποικιλότητα στον Μυλοπόταμο.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με όρους όπως το οικοσύστημα, ο ενδημισμός, η γεωποικιλότητα και η βιοποικιλότητα μέσα από ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της φύσης του Ψηλορείτη.

8.12.2022

Στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της Α' Τάξης ΕΠΑΛ, βγήκαμε στο χωριό του Γαράζου, συλλέξαμε πληροφορίες σχετικά με τη βιοποικιλότητα του σήμερα και του χθες μιλώντας με ντόπιους και δημιουργήσαμε την ακόλουθη συλλογή:

https://padlet.com/nika_dourou/x653y8mvqmhp2tbr

ΕΠΑ.Λ. Γαράζου

Το ΕΠΑ.Λ. Γαράζου είναι ένα μικρό επαρχιακό σχολείο στον Μυλοπόταμου του Νομού Ρεθύμνου. Στο σχολείο λειτουργούν οι ακόλουθοι Τομείς: 1) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, 2) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και 3) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας.

Διεύθυνση: 
Γαράζο Μυλοποτάμου
74054 Ρεθυμνο