Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

15.6.2024

Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου συμμετείχε στον Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης μπαταριών «Μεγάλοι Μικροί Κυνηγοί» , τον οποίο διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμών ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ».

Η ιδέα για τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό, προέκυψε μέσα από συζητήσεις που έγιναν με τους/ις μαθητές/τρίες της Β’ Λυκείου, στο μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ).

5.6.2024

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, πραγματοποιήθηκε δράση στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου.

Με βιωματικό τρόπο (κουίζ, powerpoint, προβολή βίντεο), υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της ψυχοκοινωνικής ομάδας του σχολείου, οι μαθητές/τριες ενεπλάκησαν σε έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από τα ζητήματα της βίας και του εκφοβισμού.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες σε σχέση με περιστατικά βίας τα οποία είχαν βιώσει στο παρελθόν και να πάρουν ανατροφοδότηση από την ομάδα.

5.6.2024

Καθώς φτάνουμε στο κλείσιμο του σχολικού έτους , δημιουργήσαμε τον δικό μας «ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ» θέλοντας να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα.

31.5.2024

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ο κος. Βασίλης Χατζηστρατής, εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επισκέφτηκε το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, για να πραγματοποιηθεί επιμόρφωση στους μαθητές του τμήματος Δ’ Λυκείου του τομέα «Τεχνικός Δικτύων και Δικτύων Η/Υ» στα πλαίσια του μαθήματος «Εγκατάσταση, διαχείριση και συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων».

31.5.2024

Θα είμαστε και εμείς εκεί με την μικρού μήκους ταινία "Ελένη το όνομα μου" που δημιούργησαν φέτος οι μαθητές/μαθήτριες της Γ και Δ Γυμνασίου!

31.5.2024

Την Τρίτη 5/2/2024 , στα πλαίσια των μαθημάτων Αισθητική Άκρων και Σύγχρονη Αισθητική, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Γ΄ Λυκείου Υγείας και Δ΄ Λυκείου Αισθητικής του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, στο ‘’AL BEAUTY ACADEMY’’ επί της οδού Ρόδου-Λίνδου στη Ρόδο.

31.5.2024

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου με το Κέντρο Πρόληψης

«ΔΙΟΔΟΣ» πραγματοποιήθηκε υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο «Ας μιλήσουμε για σχέσεις!». Στις 28 Μαρτίου 2024 στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα τμήματα Γ1 και Δ1 Γυμνασίου και στις 10 Απριλίου 2024 συμμετείχε η Δ΄ Λυκείου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δράσεις να αναπτύξουν την

κριτική τους σκέψη σχετικά με θέματα φύλου, δικαιωμάτων, ψυχικής και σωματικής

υγείας, ασφάλειας και σεβασμού της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ισότητας.

31.5.2024

Την Πεμπτη 16 Μαΐου 2024 οι μαθητές του Α1 Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Ρόδου ολοκλήρωσαν κολαζ στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο "Αειφορία και ανανεωσιμες πηγες ενεργειας".

Το κολαζ με ζωγραφιες απεικονιζει τα είδη των ανανεώσιμων πηγών ενεργειας,δίνοντας στους μαθητές την δυνατότητα να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τις ανεξαντλητες πηγες ενεργειας που μπορούν να παρέχουν ενέργεια στη σύγχρονη κοινωνία για την ικανοποίηση των αναγκών της, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ενεργειακές ανάγκες.

31.5.2024

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, οι μαθητές/τριες της Γ' και Δ' τάξης γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τροχαία Ρόδου. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Ασφαλής Οδηγώ» και είχε ως στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με την οδική ασφάλεια και τη σωστή οδική συμπεριφορά.

31.5.2024

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, οι μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ρόδου, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και της Νεοελληνικής Γλώσσας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συνδέσουν την γνώση που αποκόμισαν από τα βιβλία ( μάθημα Ιστορίας) με την απτή πραγματικότητα των εκθεμάτων του μουσείου ( ερυθρόμορφα αγγεία, Ιωνικός- Δωρικός ρυθμός) και να ανακαλύψουν από κοντά τη μαγεία ενός μουσείου ( ενότητα 5 Νεοελληνικής Γλώσσας).

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Πλατεία Βρούχου 1
851 00 Ρόδος