Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

21.1.2023

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρόδου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου) στάθηκε για ακόμα μια χρονιά δίπλα στις οικογένειες του σχολείου που έχουν ανάγκη, πραγματοποιώντας διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων κατόρθωσε με επιτυχία να κινητοποιήσει φορείς και ιδιώτες για να μπορέσει να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες 27 οικογενειών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και ευαισθησίας που διέπει όλα τα μέλη του.

21.1.2023

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α’1 Λυκείου, Γ’ Γεωπονίας, Δ’ Φυτικής Παραγωγής παρακολούθησαν το Πρόγραμμα «Παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτιού & Βιβλιοδεσία» του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Πεταλούδων Ρόδου (Κ.Ε.ΠΕ.Α.-Κ.Π.Ε.). Ο κος. Χαράλαμπος Συργιάννης επισκέφτηκε το σχολείο μας και παρουσίασε στους μαθητές το βιωματικό πρόγραμμα σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών και πιο συγκεκριμένα του χαρτιού.

21.1.2023

Την Πέμπτη 15-12-2022 οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου, επισκέφτηκαν το «Χαραλάμπειο Γηροκομείο» Ρόδου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ρόδου με σκοπό να προσφέρουμε αυτές τις γιορτινές ημέρες αγάπη και ζεστασιά σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

21.1.2023

Το Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. ΡΟΔΟΥ για 2η συνεχή χρονιά συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα " Εικονική Επιχείρηση" του #JuniorAchievementGreece με δύο εικονικές επιχειρήσεις: την ECOVIBE και την R.C.J- Recycling Jewellery. Το σχολείο μας έχει την τιμή να έχει φέτος ως Inspirational Mentor τον κ. Γιάννη Μπρατάκο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό.

Την Τετάρτη 7/12/2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μελών των δύο φετινών εικονικών επιχειρήσεων μας με τον κ. Γιάννη Μπρατάκο. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

21.1.2023

Την Πέμπτη 8/12 στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Γνωρίζω τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μου» μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου, Β’ Οικονομίας αλλά και Γ’ και Δ’ Γεωπονίας του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το σύγχρονο ελαιοτριβείο “Olive Oil plant” στην περιοχή των Μαριτσών Ρόδου. Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή όλα τα στάδια επεξεργασίας του ελαιόκαρπου με στόχο την παραγωγή του εξαιρετικού ελαιόλαδου της περιοχής. Επιπλέον, δεν έλειψε και η γευσιγνωσία αυτού σε συνδυασμό με ζεστό ψωμί από τοπικό φούρνο. 

2.12.2022

Την Παρασκευή 2 Δεκέμβριου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβριου),το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου πραγματοποίησε δράση στο Κλειστό Γυμναστήριο Διαγόρα (ΤΕΝΤΑ).

2.12.2022

Σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών της Γ1 Λυκείου στο 1ο Επαλ Ρόδου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής . Τους μαθητές υποδέχτηκαν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Σιάτικα Βασιλική και οι εκπαιδευτικοί κα Παπαδούλη Μαίρη ΠΕ80 και κα Συντιχάκη Γεωργία ΠΕ80 μαζί με τους μαθητές του τομέα Οικονομίας και της ειδικότητας Τουριστικών.

2.12.2022

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία με το 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Θεσσαλονίκης και το ΕΝΕΕΓΥΛ της Νάξου, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Γνωρίζω για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μου». Οι μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια το κάθε σχολείο από την πλευρά του παρουσίασε τον προγραμματισμό του περιβαλλοντικού προγράμματος που θα υλοποιήσει την φετινή χρονιά.

2.12.2022

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι μαθητές της Α’1 Λυκείου, Β’ Λυκείου, Γ’ Γεωπονίας, Δ’ Φυτικής Παραγωγής παρακολούθησαν το Πρόγραμμα «Το Οικολογικό Αποτύπωμα της διατροφής» του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Πεταλούδων Ρόδου (Κ.Ε.ΠΕ.Α.-Κ.Π.Ε.). Τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του κέντρου , κος Χαράλαμπος Συργιάννης και κα Αικατερινή Νεανίδου , επισκέφτηκαν το σχολείο μας και παρουσίασαν στους μαθητές το βιωματικό πρόγραμμα.

18.11.2022

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 τα τμήματα Β’ Λυκείου Υγείας, Δ΄ Λυκείου Αισθητικής, Γ’ Λυκείου Γεωπονίας και Δ΄ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος: «Καλλιεργώντας ένα νέο μέλλον», που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφορία Πεταλούδων Ρόδου,   σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίο.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Πλατεία Βρούχου 1
851 00 Ρόδος