ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΧΙΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

2.12.2022
Χρήση του κομπόστ στην αυλή

Η περιβαλλοντική επιτροπή του σχολείου, με την πολύτιμη βοήθεια του εκπροσώπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ήρθε σε επαφή με τον Δήμο Χίου για την προμήθεια συσκευών κομποστοποίησης. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα και την επόμενη μέρα κιόλας παραλάβαμε δύο κάδους κομποστοποίησης!

Η Δ τάξη του Γυμνασίου ανέλαβε και έφτιαξε έντυπο υλικό για την διαδικασία και τη χρήση τους. Ενημερώθηκαν όλα τα τμήματα του σχολείου και η διεύθυνση ανέλαβε να ενημερώνει - υπενθυμίζει στους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς να φέρνουν τακτικά από το σπίτι τους τα οργανικά τους απορρίμματα.

2.12.2022
Γνωριμία με τους σπόρους και τα φυτά

Επίσκεψη, όλου του σχολείου, στον "Κήπο των θαυμάτων" όπου γνωρίσαμε τα φυτά του νησιού της Χίου. Ανακαλύψαμε με δημιουργικό τρόπο την ύπαρξη φυτών που δεν γνωρίζαμε. Βρήκαμε σπόρους, κόψαμε μοσχεύματα και, όπως πολύ πετυχημένα είπε ένας μαθητής μας, "δώσαμε ζωή". Φυτέψαμε τα δικά μας βλασταράκια στον κήπο των θαυμάτων και πήραμε ιδέες για την δική μας αυλή.

22.11.2022
Προετοιμασία του εδάφους

Σε ένα μέρος της αυλής που δεν τον χρησιμοποιούσαμε λόγω θέσης, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε έναν μικρό λαχανόκηπο. Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία της δημιουργίας του. Από την επιλογή και τον καθαρισμό του χώρου, τη φύτευσή του ως το τελικό στάδιο της συλλογής και επεξεργασίας των προιόντων.

24.10.2022

Η επικοινωνία με την σχολική κοινότητα και την κοινωνία του νησιού είναι από τις βασικές ανάγκες των μαθητών. Για τα περιβαλλοντικά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Χίου, επιλέξαμε ως δίαυλο επικοινωνίας το ηλεκτρονικό περιοδικό schoolpress.sch.gr/eneegylchioueco. Μέσα από το περιοδικό θα υπάρξει η επιδίωξη μιας εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης  με το περιβάλλον του σχολείου. Επιδίωξη είναι να γίνει ένας τόπος δημιουργίας όπου οι μαθητές αναπτύσσοντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες θα εκφράζουν τις ανησυχίες τους αλλά και θα αποτυπώνουν τις δράσεις τους.

Διεύθυνση: 
Αδελφών Ράλλη 18
82131 Χίος