6ο Γυμνάσιο Βόλου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

24.2.2019

                                  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ( Συνέχεια των δράσεων)

Τη σχολική χρονιά 2018-19 προκειμένου να γίνει ανατροφοδότηση του προγράμματος μοιράστηκαν στους μαθητές της Β΄τάξης εκ νέου ερωτηματολόγια.

Να  επισημάνουμε ότι οι ίδιοι μαθητές είχαν συμπληρώσει και πέρυσι ερωτηματολόγια, βάσει των οποίων καθορίσαμε και την πορεία του προγράμματος.

11.11.2018

 Αρχίζουν και φέτος οι δράσεις μας μετά από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους μαθητές του σχολείου μας.

Οι μαθητές του προγράμματος μαζί με τους εκπαιδευτικούς της περιβαλλοντικής ομάδας καθώς και με μαθητές της Α΄τάξης που δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συγκεντρώθηκαν και οργάνωσαν το νέο σχέδιο δράσης της νέας χρονιάς 2018-19

Η πρώτη μας δράση αποφασίσαμε να είναι η ανανέωση των λουλουδιών στα ελαστικά που έχουν τοποθετηθεί στο μικρό αμφιθέατρο που υπάρχει στην αυλή του σχολείου.

11.11.2018

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε και μαζί της αρχίζουν και οι νέες δράσεις του σχολείου μας για το Πρόγραμμα: "Οικολογικά σχολεία".

Στη διάρκεια της χρονιάς 2017-18 έγιναν αρκετές δράσεις για την διαμόρφωση της σχολικής αυλής και του περιβάλλοντα χώρου από τους συμμετέχοντες του προγράμματος και από εθελοντές ( μαθητές -γονείς -εκπαιδευτικοί).

Τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019 το πρόγραμμα συνεχίζεται, για το λόγο αυτό σας δίνεται ένα νέο ερωτηματολόγιο με σκοπό να γίνει αξιολόγηση της ως τώρα πορείας του προγράμματος αλλά και να συλλεχθούν προτάσεις για νέες δράσεις.

6.6.2018

 

 

Στα πλαίσια της Διασχολικής Έκθεσης Τέχνης με θέμα: "Αναδημιουργώ -Ανακυκλώνοντας" των καλλιτεχνικών μαθημάτων, οι μαθητές μας  με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κ. Παρασκευής Νικολαΐδου δημιούργησαν ένα  έργο με ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο συμπληρώνει  τις δράσεις μας για τα Οικολογικά Σχολεία της φετινής σχολικής χρονιάς.

 

 

 

 

 

 

9.5.2018

Η επόμενη δράση μας είναι η δημιουργία του βραχόκηπου στηναυλή μας.

Στην αρχή έγινε μια συγκέντρωση των ομάδων δεντροφύτευσης, του συλλόγου καθηγητών του σχολείου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν το σχέδιο του κήπου, τα είδη των λουλουδιών που θα φυτευτούν,το κόστος αυτών και η οικονομική κάλυψη τους.

24.3.2018

Μετά τον βοτανόκηπο συνεχίζουμε το  έργο μας.Αρχίσαμε την διαμόρφωση του προάυλιου χώρου.

Οι επόμενες ενέργειες είναι το βάψιμο των περιμετρικών τοιχείων της αυλής, το βάψιμο των ελαστικών που μας πρόσφερε δωρεάν το κατάστημα ελαστικών της γειτονιάς μας, και η ζωγραφική μερικών τοίχων (από καθηγήτρια και μαθητές).

Τετάρτη 15/3 το απόγευμα καθηγητές, γονείς και μαθητές μαζευτήκαμε και αρχίσαμε με πολύ κέφι.

Χωριστήκαμε σε ομάδες, 2 ομάδες ασχολήθηκαν με τους τοίχους και 2 ομάδες με το βάψιμο των ελαστικών και η ομάδα των ζωγράφων με το καλλιτεχνικό κομμάτι.

18.3.2018

Αποφασίσαμε αρχικά να ασχοληθούμε με την δημιουργία του βοτανόκηπου που θα γίνει στο ένα χώρο της αυλής.

Οι ομάδες δεντροφύτευσης με τη βοήθεια της κ. Μπέζου, προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Γεωπόνου, επέλεξαν 12 είδη βοτάνων που θα φυτευτούν. Με τη καθοδήγησή της αναζήτησαν και βρήκαν πληροφορίες για τις ιδιότητες αλλά και τις ανάγκες του κάθε είδους.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 4 υποομάδες η κάθε μια υιοθέτησε από 3 είδη βοτάνων και θα αναλάβει την φροντίδα τους για όλη τη σχολική χρονιά και όχι μόνο. ( σκάλισμα, λίπανση, βοτάνισμα κ.τ.λ.)

18.3.2018

Μετά από κάποιο διάστημα παύσης των δράσεων μας, λόγου κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή μας, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν και πάλι δράση. 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν και οργάνωσαν το πλάνο δράσεων για τον εξωραϊσμό της αυλής μας.Παρακάτω θα δείτε ένα πρόχειρο σχέδιο της αυλής και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις μας.

 

13.1.2018

Οι ομάδες των ερευνητών και της δεντροφύτεσης κάνουν την αυτοψία της αυλής και ξεκινούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία των χώρων για τη δεντροφύτευση.

Δίνονται παρακάτω κάποιες από τισ προτάσεις των μαθητων-γονέων- εκπαιδευτικών που συλλέχθηκαν από τα ερωτηματολόγια.

  • Δεντροφύτευση, καλλωπισμός με αρωματικά βότανα και λουλούδια.
  • Κάδους ανακύκλωσης.
  • Βελτίωση του χώρου του αμφιθεάτρου.
  • Βάψιμο του κτιρίου, ζωγραφική-γκράφιτι στους τοίχους, ζωγραφισμένα παιχνίδια στο δάπεδο.
  • Βελτίωση του επιστρώματος της αυλής.
13.1.2018

Η διαδικάσια της ανακύκλωσης ξεκινά 31/10/17.

Η ομάδα ανακύκλωσης αναλαμβάνει την ενημέρωση των μαθητών του σχολείου, για τη σημασία της ανακύκλωσης και την έναρξη αυτής με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για χαρτί-πλαστικό- πλαστικά καπάκια, σε ορισμένους χώρους της αυλής και των ορόφων.

Η ομάδα καλλιτεχνών αναλαμβάνει την διακόσμηση των χώρων αυτών, με την δημιουργία αφισών για το κάθε είδος ανακύκλωσηςπου θα τοποθετηθούν πάνω από κάθε κάδο.

Σελίδες

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1979. Βρίσκεται στις παρυφές του Δήμου Βόλου σε μια ημιαστική γειτονιά. Είναι ένα διαπολιτισμικό σχολείο που έχει μαθητές αλλοδαπούς αλλά και ROMA. Έχει 25 καθηγητές και 215  μαθητές. 

Διεύθυνση: 
Χαιδαρίου 12
38221 Βόλος