5ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
2023-2024
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

22.2.2024

 Mε αφορμή του προγράμματος για τα οικολογικά σχολεία το 5ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναλάβαμε δράση για τη σωστή ανακύκλωση. Στόχος της δράσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τους βασικούς κανόνες της σωστής ανακύκλωσης, να παρακινηθούν να προβληματιστούν και να αντιδράσουν. Να συνειδητοποιήσουν ως λύση για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος το τρίπτυχο: μείωση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοίηση. Να καλλιεργήσουν οικολογική συνείδηση μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και να ευαισθητοποιηθούν από μικρή ηλικία για την προστασία του περιβάλλοντος.  

30.3.2023

Οι δραστηριότητές μας ... κυλούν σαν το νεράκι!

 

12.3.2023

Το ταξίδι των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας στον κόσμο του νερού ξεκίνησε .

Αρχικά φτιάξαμε τον βοηθό μας και τον ονομάσαμε ‘’Ομορφοσταγόνα’’.

Διερευνήσαμε τις γνώσεις και την εμπειρία των μικρών μας μαθητών σχετικά  με τις μορφές του νερού και το αποτύπωμά του στη φύση και στη ζωή μας.

Τα παιδιά ζωγράφισαν τις δικές τους σταγόνες ατομικά αλλά και το ταξίδι του νερού ομαδικά ακολουθώντας  ΄΄Το Ποταμάκι ΄του Ζ. Παπαντωνίου.

Το Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στο παραθαλάσσιο προάστιο της Αττικής,την Αρτέμιδα,και στεγάζεται σε δύο κτίρια ,το κεντρικό και το παράρτημα.Φιλοξενεί περίπου 90 παιδιά.Στο σχολείο μας εργάζονται και συνεργάζονται 7 νηπιαγωγοί και οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων.Οι εκπαιδευτικοί αναπτύσσουν  προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παίρνοντας έμπνευση από την αγάπη  των παιδιών για τη φύση , με στόχο την καλλιέργεια θετικής στάσης για το περιβάλλον και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.

Διεύθυνση: 
Αρκαδίας 7 & Πρασίνου
19016 Αρτέμιδα