5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Σχολική Αυλή
2021-2022
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές
2022-2023
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

5.6.2022

Τα παιδιά του σχολείου μας αφού έφεραν από ένα μπλουζάκι, το μεταμόρφωσαν σε υφασμάτινη σακούλα πολλαπλών χρήσεων στα πλαίσια της Κυκλικής Οικονομίας που εφαρμόζεται στο σχολείο μας. Έπειτα, έγραψαν ταμπελάκια από ανακυκλώσιμο χαρτί, που αναφέρθηκε σε προηγούμενη δράση μας,  με το σύνθημα: "Βγάζω το πλαστικό από τη ζωή μου". Οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας αποφάσισαν να επικοινωνήσουν αυτό το μήνυμα και στην τοπική κοινότητα και συγκεκριμένα στα γειτονικά μαγαζιά  του σχολείου.

30.5.2022

Οι μαθητές που συμμετέχουν στην οικολογική επιτροπή του σχολείου μας συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως και δημιούργησαν τις αφίσες του σχολείου μας για την φετινή χρονιά. Οι αφίσες κοσμούν το σχολείο μας και επίσης έχουν μοιραστεί στα μαγαζιά της γειτονιάς μας. 

30.5.2022

Στα πλαίσια της Κυκλικής Οικονομίας που εφαρμόζουμε μέσα σε κάθε τάξη, η Β' Δημοτικού συνέλλεξε όλα τα χαρτιά Α4 των τάξεων από την αρχή της χρονιάς και τα έκαναν χαρτοπολτό με σκοπό να δημιουργήσουν ανακυκλώσιμα δωράκια για τη λήξη της χρονιάς. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν ξανά υλικά που συνήθως τα πετούν μετά από μία χρήση. 

13.4.2022

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Η θάλασσα που θέλω να έχω!», ο οποίος εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύοντας στην ανάδειξη έργων με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον και την προστασία του. Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω πάνω στο ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης, να συμβάλλουν στην προστασία της και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους.

5.4.2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο οργανισμός “All for Blue” για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση τους σχετικά με τη διάσωση και προστασία των θαλασσών. Ενίσχυσαν την οικολογική τους συνείδηση, αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητα της προστασίας της θάλασσας για τον ίδιο τον άνθρωπο και τους οργανισμούς που ζουν σε αυτή.

9.3.2022

Η Ε’ τάξη του σχολείου μας, παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στον Αφρό και στον βυθό», από την ομάδα του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Μάθαμε τρόπους για να προστατεύουμε το περιβάλλον και κυρίως τη θάλασσα. Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το κουκλοθέατρο που είχαν ετοιμάσει για εμάς και παίξαμε παιχνίδια με στόχο την ανάπτυξη της οικολογικής μας συνείδησης και των εννοιών της κυκλικής οικονομίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Μυσιρλάκη για την ευχάριστη παρουσίαση.

22.2.2022

Την Πέμπτη 17 & την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου οι μαθητές του σχολείου μας πήραν μέρος στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Στον αφρό και στο βυθό" με την ευκαιρία ότι το καράβι του Ιδρύματος ο "Τυφώνας" βρίσκεται στην Κάλυμνο για καθαρισμούς. Πιο συγκεκριμένα παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ "Plastic Free Archipelago" σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Δανέζη για το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ.

15.2.2022

ΩΚΕΑΝΙΔΑ - Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ

15.2.2022

ΤΗΛΕΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΑΡΧΕΛΩΝ"

Σελίδες

Το σχολείο μας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, βρίσκεται στην Πόθια της Καλύμνου, στην ενορία Αναστάσεως και για μας είναι το καλύτερο σχολείο του κόσμου!

Διεύθυνση: 
ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
85200 ΚΑΛΥΜΝΟΣ