4o Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Απορρίμματα
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

7.10.2023

Σκουπίδια στην αυλή μας, προβληματίζουν τους μαθητές μας. Άραγε υπάρχουν και αλλού σκουπίδια? Σε μια εκδρομή μας στο πάρκο του Άγιου Ανδρέα διαπιστώσαμε πράγματα που μας στενοχώρησαν, που μας αγανάκτησαν. Για το λόγο αυτό, πιάσαμε δουλειά, αφού παίξαμε με τη φύση. καταγράψαμε τα σκουπίδια τα μαζέψαμε κα είπαμε να ενημερώσουμε την αντιδήμαρχο καθαριότητας για το πρόβλημα με ένα βίντεο. 

 

16.6.2023

Στην αυλή του σχολείου μας, μια ελίτσα ήταν γεμάτη καρπούς! Δε γινόταν να την αφήσουμε έτσι. Μαζέψαμε ελιές τις πλύναμε τις καθαρίσαμε και μετά από αρκετές αλλαγές στο νερό, τις βάλαμε σε αλατόνερο. Όταν πια ήταν έτοιμες τις βάλαμε μαζί με λάδι και ξύδι σε βαζάκια! Φτιάξαμε και ελαιόψωμο με αυτές και έγινε υπέροχο! Αφού τα δεντράκια μας μας φροντίζουν τα φροντίζουμε και εμείς!!!

10.6.2023

Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Ενεργώ Ως Πολίτης του Ιδρύματος Λαμπράκη.

10.6.2023

Οι μαθητές μας, μέσα από το πρόγραμμα "Ενεργώ ως Πολίτης" γνώρισαν το εικαστικό δρώμενο του Δανού καλλιτέχνη Olafur Eliasson " The Ice Watch" και θελήσαμε να φτιάξουμε το δικό μας γλυπτό για να παρατηρήσουμε το λιώσιμο των πάγων που συμβαίνει δυστυχώς στους πόλους της Γης. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από τις λήψεις που έκαναν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι προβληματίστηκαν αρκετά... Άραγε θα προβληματίσουν και εσάς; Η μουσική του βίντεο είναι του Aleksey Chistilin "Cold Cinematic Landscape"

 

28.6.2020

Το Νοέμβριο στο σχολείο μας φτιάξαμε την οικο ομάδα μας και το δικό μας οικοκώδικα!!! Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην ομάδα και όλοι μαζί συζητήσαμε τί θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ομορφύνουμε το σχολείο μας και να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες που θα μας βοηθήσουν να συμβάλλουμε όλοι μαζί για ένα καθαρό, όμορφο σχολείο αλλά και ένα κόσμο με λιγότερα απορρίμματα, μιας και θα ανακυκλώνουμε λαμπτήρες, μελάνια, μπαταρίες και καπάκια. 

28.6.2020

Το σχολείο μας φέτος τον Ιούνιο επέλεξε για δώρο στα παιδιά να δώσει τα λαχανικά που κατάφεραν να δώσουν τους πολύτιμους καρπούς τους. Έτσι μαζί με το ενδεικτικό τα παιδιά πήραν μαζί τους μία σακούλα με μαρουλάκι, παντζάρια, φρέσκο κρεμμυδάκι, πατάτες, άνιθο και μαϊντανό. 

Ορισμένα παιδιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έφτιαξαν στο σπίτι τους και το δικό τους λαχανόκηπο. Αναγνωρίζοντας έτσι την αξία του να δημιουργείς από ένα μικρό σποράκι, τη δική σου τροφή!

28.6.2020

Το σχολείο μας και αυτή τη χρονιά συλλέγει λαμπτήρες και μελανοδοχία. Ευελπιστούμε να γεμίσει ο κάδος και στα δύο κουτιά μας!

28.6.2020

Συνεχίζουμε τη δράση μας με τη συλλογή καπακίων!. Συγκεντρώσαμε αρκετά καπάκια και τα παραδώσαμε στην ομάδα που τα συλλέγει "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" . Εϊμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην ανακύκλωσή τους. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς. 

 

28.6.2020

Προτείναμε στους γονείς τώρα που πηγαίνουν στην παραλία να συμμετέχουν στη δράση του Let s do it Greece 3 λεπτά αρκούν στην παραλία για να μαζέψουν σκουπιδάκια.... Μία μαμά μας έστειλε τη φωτογραφία της...

 

28.6.2020

Στην αυλή του σχολείου μας έχουμε παλιά ελαστικά που χρησιμοποιούμε για το παιχνίδι μας. Θέλαμε να ομορφύνουμε την αυλή μας και αποφασίσαμε να τα βάψουμε σε διάφορα χρώματα μιας και με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να παίξουμε και διάφορα παιχνίδια με τα χρωματιστά μας ελαστικά. Αγοράσαμε μπογιές, πινέλα και πιάσαμε δουλειά!

 

Σελίδες

Το σχολείο βρίσκεται στο Λαύριο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νεάπολης Λαυρίου. Είναι διθέσιο με προαιρετικό τμήμα. Η πόλη είναι μικρή, γνωστή από την κλασσική αρχαιότητα για την εξόρυξη ασημιού, που ήταν μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος της πόλης - κράτους της Αθήνας, για την παραγωγή νομισμάτων. Ζούμε σε έναν τόπο με μεγάλη ιστορική και μνημειακή πυκνότητα. 

Διεύθυνση: 
Λ.Σουνίου
19500 Λαύριο