3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2019
Θέματα: 
2019-2020
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Κλιματική Αλλαγή
2020-2021
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Κλιματική Αλλαγή

Τα νέα του Σχολείου μας

13.10.2020
Ο έπαινος συμμετοχής μας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης

Παλλήνη 12 Οκτωβρίου 2020

Ξεκίνησε για τα καλά η φετινή σχολική χρονιά , φτάσαμε 1 μήνα λειτουργίας των Σχολείων , και είμαστε πλέον ώριμοι να συνεχίσουμε τις οικολογικές μας δράσεις !

 Το περιβάλλον μας στέλνει μηνύματα όλο και πιο συχνά ,όλο και πιο έντονα. Απ' όλες και όλους, μας δείχνει πως χρειάζεται την προσοχή και τη βοήθειά μας . Η προστασία του επίκαιρη  και τα παιδιά πρωτεργάτες στον αγώνα αυτό!

6.4.2020
Φωλιές για πουλιά από τα παιδιά της Ε' τάξης του Σχολείου μας. Πράξη για το περιβάλλον μας!!

Χαιρετώ όλες και όλους που δοκιμάζονται από την κατάσταση της καραντίνας .Ευχομαι να είναι όλα περαστικά και να έχουμε αποκτήσει ακόμη μια σημαντική εμπειρία στην επί γης ζωή μας . 

Αν και έμειναν πίσω οι προσπάθειες που κάνανε τα παιδιά του Σχολείου μας στο θέμα της προστασίας και θετικής προσέγγισης του σχολικού μας χώρου , τώρα πιστεύω κι ελπίζω :

21.2.2020
Οι εθελοντές μαθητές βοηθούν στη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών.

 Στις 20/2/2020 πραγματοποιήθηκε η παράδοση των πρώτων συγκεντρωμένων ανακυκλώσιμων υλικών του Σχολείου μας . Τα ανωτέρω υλικά συγκεντώθηκαν κατά το διάστημα των μηνών Δεκεμβρίου ως και σήμερα, με ιδιαίτερη προσπάθεια των μαθητών /τριών των τμημάτων  Ε'1 και Ε'2 και άλλων πολλών  .Έτσι μ' αυτόν τον τρόπο μειώσαμε τα απορρίματα που θα κατέληγαν στον πράσινο κάδο ,συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου μας και του ..στοιχήματος  για μείωση των απορριμάτων που συγκεντρώνει η καθαρίστρια του Σχολείου ,από 2 σε 1 / 1,5 σακούλες ημερησίως  !!!

28.1.2020
Οι εθελοντές μαθητές βοηθούν στη μεταφορά των καπακιών.

 Στις 24/1/2020 πραγματοποιήσαμε το δεύτερο μέρος την συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών από το 8ο Δ.Σ. Γέρακα στο 3ο Δ.Σ. Παλλήνης. Τα ...τσουβάλια με τα καπάκια έφερε μητέρα μαθητή η οποία εργάζεται σε μεγάλο πολυκατάστημα κι έχει την ευαισθησία να τα συλλέγει για καλό σκοπό . Εθελοντές μαθητές και των δύο Σχολείων βοήθησαν για τη μεταφορά τους στο αυτοκίνητο του υπέυθυνου συντονιστή του περιβαλλοντικού προγράμματος των Σχολείων.Ήδη είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το στόχο συγκέντρωσης 1000 κιλών πλαστικών .

18.1.2020

  Ξεκινήσαμε με νέες δυνάμεις ,μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, προσπάθεια μείωσης των απορριμάτων της σχολικής μας μονάδας . Πρώτα με ενημέρωση όλων των μαθητών για να φέρνουν το κολατσιό τους σε δοχείο φαγητού και το νερό τους σε παγούρι , στη συνέχεια ενημέρωση για διαχωρισμό των απορριμάτων στους κατάλληλους κάδους . Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ο συντονιστής του περιβαλλοντικού προγράμματος μαζί με τους μαθητές /μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Σχολείου μας.

5.12.2019
Οι μαθητές μας μπρος στα εκθέματα της HELMEPA

 Σήμερα οι μαθητές των Ε'1 , Ε'2 , Δ'1 και Δ'2 Τάξεων πραγματοποιήσαν επίσκεψη στην έκθεση < Θαλάσσιος Κόσμος > η οποία διοργανώθηκε από την οργάνωση HELMEPA ,τη Δ/ση Ανατ. Αττικής και το Δήμο Παλλήνης .

5.12.2019
Σκάλισμα, φύτεμα και πότισμα με παγούρι  στο παρτέρι .

Στις 3/12/2019 πραγματοποιήσαμε τη χειμερινή μας φύτευση (κρεμμυδάκια) σε παρτέρι του Σχολείου μας με τους μαθητές των  Β'1 και Β'2 Τάξεων. Ακολούθως φυτέψαμε μια αλόη και τρία παχύφυτα προκειμένου οι μαθητές μας να γνωρίσουν βιωματικά την ανάπτυξη και τη σημασία των παραπάνω φυτών. 

Η παρακολούθηση των φυτών και η περιποίησή τους στο Σχολείο από τους μαθητές ,ευελπιστούμε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επαφής  τους με το ρυθμό της φύσης , στην υπευθυνότητα και στο νοιάξιμο για τη φύση. 

26.11.2019
Οι εθελοντές μαθητές βοηθούν στη μεταφορά των καπακιών.

 Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μεταφορά πλαστικών καπακιών από το 8ο Δ.Σ.Γέρακα στους μπλε κάδους του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης .Η συνεργασία των δύο σχολείων έγινε μετά από εισήγηση στους Δ/ντές ,του υπεύθυνου εκπ/κου για τα ανωτέρω σχολεία ,στο Πρόγραμμα <Οικολογικά Σχολεία > ,προκειμένου να χρησιμοποιηθούν προς απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου για την δωρεά σε ένα νεαρό αθλητή του Αθλητικού Σωματείου ΑΣΑΧ Άγιος Χριστοφόρος . Στόχος όλων είναι η συγκέντρωση 1000 κίλων καπακιών και Σύνθημά μας :κανένα  πλαστικό καπάκι χαμένο είτε στα σκουπίδια είτε στο ...δρόμο.

13.11.2019
Όψη του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης

 Το Σχολείο μας συμμετέχει για 3η χρονιά στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης με τίτλο "Follow Green" . Για τη φέτεινη σχολική χρονιά ξεκίναμε με 2 εκλεγμένα Δημοκρατικά μέλη από τις τάξεις : Β'1 , Β'2 , Ε'1, Ε'2 .Μάζί με τις δασκάλες τους , τον εκπ, Φυσικής Αγωγής, την καθαρίστρια  αποτελούμε την Περιβαλλοντική Ομάδα του  Σχολείου μας. Συλλέγουμε πλαστκά καπάκια, χαρτί , μπαταρίες , ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές και λάδια προς ανακύκλωση. Κάλη αρχή για όλους που συμμετέχουν στην ανακύκλωση προιόντων για την προστασία του Περιβάλλοντος !!!

31.10.2019

Οι μαθητές  των παραπάνω τάξεων ξεναγήθηκαν , βίωσαν το αισθητικό δάσος , φύτεψαν δένδρα, παρέλαβαν γλαστράκια με φυτά του Υμηττού και επέστρεψαν ενθουσιασμένοι στο σχολείο τους!

Διεύθυνση: 
Τερψιχόρης, Λεοντάριο
15351 Παλλήνη