Άνοιγμα του Δημοτικού μας Σχολείου μετά την καραντίνα ,επανεκκίνηση των Δράσεών μας!

Τα παιδιά μας καταγράφουν τις περιβαλλοντικές εμπειρίες τους!
Απομάκρυνση ανακυκλώσιμων υλικών από τον Υμηττό.
Βράχοι και πεύκα σε ποικίλους συνδυασμούς στον Υμηττό!

Χαίρετε παιδιά και γονείς του 3ου Δ.Σ. Παλλήνης !

 Φτάσαμε στο τέλος της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας Δια Ζώσης στη Σχολική μας Μονάδα. Στο προηγούμενο διάστημα Εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας δεν ξεχάσαμε τις περιβαλλοντικές μας συνήθειες. Δύο φορές μες το χειμώνα καταφέραμε να περπατήσουμε με λίγα παιδιά και τους γονείς τους στο γειτονικό μας βουνό τον Υμηττό.  Ανανεωμένοι συνεχίζουμε τις δράσεις μας απ' εκεί που τις αφήσαμε στις 10 /2/2021 .

 Την Παρασκευή 14/5/21 συνεδρίασε η Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας καταγράφοντας τις εμπειρίες τους και τις προτάσεις τους για περεταίρω βελτίωση του Περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Σχολείου μας. Ο χρόνος μπορεί να τρέχει σαν το νερό όμως  τα παιδιά μας αποκόμισαν βιώματα για το νοιάξιμο για το Περιβάλλον. Παρακάτω καταγράφονται αποσπάσματα των γραπτών τους.

  < Εγώ κάθε μέρα έβαζα γάντια , πήγαινα σε διάφορες αλάνες και παιδικές χαρές και έβλεπα αν είναι καθαρές>.

 < Δεν πρέπει να παίρνουμε πλαστικά μπουκάλια γιατί αν πιούμε όλο το νερό και το ρίξουμε στα σκουπίδια και όχι στα πλαστικά είναι κακό>.

 < Αν πάρουμε ασπούμε ένα τσίπς , όταν το φάμε δεν το ανακυκλώνουμε γιατί είναι πλαστικό και αλουμίνιο>.

 < Τα χαρτιά αν τα πετάμε στον κάδο συνέχεια είναι σαν να τα χαλάμε τα δέντρα>.

 < Να φέρνουμε πλαστικά μπουκάλια - τάπερ>.

 <Καλύτερα χάτρινες συσκευασίες .Για να μην μολύνουμε το περιβάλλον>.

< Η εμπειρία μου στο θέμα της ανακύκλωσης είναι ότι έμαθα καινούρια πράγματα , έμαθα και σε άλλους και γενικά ήταν πολύ ωραία>.

  < Η εμπειρία μου στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης ήταν πολύ ωραία. Πήγαμε να ενημερώσουμε όλες τις τάξεις ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ταπεράκια και όχι αλουμινόχαρτα , όσο μπορούμε να κάνουμε οικονομία στο νερό ,στο ρεύμα κλπ.Κάτι άλλο που μου άρεσε ήταν ότι ήρθε μια κυρία από μια περιβαλλοντική ομάδα και μας έδειξε πώς μπορούμε με απλό τρόπο να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να περάσουμε από αυτή την θέση για να καταλάβουν καλά πώς να προστατέψουμε το περιβάλλον , την γή μας! Είναι για το καλό μας>.

 Την Κυριακή 16/5/21 εκδρομή στον Υμηττό ,αυτή τη φορά ψηλώτερα ως τη Σπηλιά του Λιονταριού !

 

Συγγραφέας: 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ