3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Σχολική Αυλή
2017-2018
Σχολική Αυλή
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)

Τα νέα του Σχολείου μας

21.6.2019

Για 4η  χρονιά  συνεχίζεται στο σχολείο μας η καλλιέργεια λαχανόπηπου και βοτανόπηπου. Αρχές Φεβρουαρίου δημιουργήσαμε τα σπορεία μας με παραδοσιακούς σπόρους απόο την τράπεζα σπόρων που διαθέτουμε αλλά και από άλλες περιβαλλοντικές ομάδες που συνεργαζόμαστε. Με την επισροφή μας από τις διακοπές του Πάσχα μεταφυτεύσαμε τα φυτά  στον κήπο μας που θα τα φροντίζουμε ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες που το σχολείο θα παραμένει κλειστό.

Παράλληλα, ανανεώσαμε τα βότανα μας, τα φροντίσαμε, τα επεξεργαστήκαμε και τέλος τα χρησιμοποιήσαμε

13.5.2018

Δυο μήνες μετά τη σπορά τους στα κυπελάκια τα φυτά μας μεγάλωσαν αρκετά και είναι έτοιμα να μεταφυτευτούν στη γη για να αποδώσουν καρπούς. 100 περίπου βιολογικά φυτά από παραδοσιακούς σπόρους μοιράστηκαν στα παιδιά με την ευχή να έχουν καλή παραγωγή! Συνολικά μοιράστηκαν 6 ποικιλίες ντομάτας (κλασική, Μπατάλα Βραυρώνας, Καρδιά βουβάλου, Σαντορίνης, πομοντόρο, ρόμα), 2 ποικιλίες πιπεριάς (μακριά-κέρατο, Φλωρίνης), 2 ποικιλίες μελιτζάνας (τσακώνικη, Λαγκαδά) και αγγουράκι μικρό.

3.3.2018

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα του σχολικού λαχανόκηπου, σπείραμε στα σπορεία μας τα καλοκαιρινά μας λαχανικά. Χρησιμοποιήσαμε μόνο παραδοσιακούς σπόρους που προμηθευτήκαμε από Ομάδες που σέβονται και συνεχίζουν την παράδοση. Περιμένουμε, λοιπόν, σε 5-6 εβδομάδες να έχουμε τις ντομάτες (4 διαφορετικά είδη), τις πιπεριές (3 είδη), τις μελιτζάνες (3 είδη) και τα αγγουράκια μας.

 

1.3.2018

Ο Οικοκώδικας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης με τη μορφή εικονόλεξου.

23.5.2017

Ο καιρός πέρασε και οι παραδοσιακοί σπόροι που είχαμε φυτέψει στα κυπελλάκια, στις αρχές Μαρτίου, μεγάλωσαν αρκετά. Για 6 ολόκληρες εβδομάδες τους φροντίζαμε και παρακολουθούσαμε με αγωνία και θαυμασμό την εξέλιξή τους, Μετά τις διακοπές του Πάσχα τα ιλογιών λογιών λαχανικά μας (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγουριές, κολοκυθιές, φασολιές, μπάμιες, καρότα) πήραν τη θέση τους στον σχολικό μας κήπο. Από εδώ και πέρα ξεκινά μια άλλου είδους φροντίδα. Ανυπομονονούμε για τη συγκομιδή τους!

23.5.2017

Για έναν ολόκληρο χρόνο τοποθετούσαμε στον κάδο κομποστοποίησης διάφορα οργανικά υλικά, όπως ξερά φύλλα και αγριόχορτα από τον κήπο, φλούδες από φρούτα και λαχανικά, τσόφλια από αβγά. Ήρθε αυτός και γέμισε και έπρεπε εμείς με τη σειρά μας να τον ανοίξουμε για να δούμε τι περιείχε.

31.3.2017

Σε ένα πολύ ζεστό και δημιουργικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των 2 σχολείων, μαθητές από κάποια τμήματα (Α2, Β1, Β2 από το το 2ο Δημοτικό, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ2 και Ε2 από το 3ο Δημοτικό) ανέλαβαν και πραγματοποίησαν μια πολύ όμορφη δράση. Φύτεψαν κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς της αυλής 15 λεμονοκυπάρισσα, 15 λιγούστρα και σε μια γωνιά αυτής δημιούργησαν έναν πολύ εντυπωσιακό βοτανόκηπο, φυτεύοντας 60 βότανα από 9 διαφορετικά είδη (λεβάντα, θυμάρι, μέντα, δυόσμο, φασκόμηλο, ρίγανη, λεμονοθύμαρο, βασιλικό κοινό και βασιλικό πλατύφυλλο).

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού

Το Σχολείο μας είναι ένα από τα 8 Δημοτικά του Δημοτικού Διαμερίσματος Κορδελιού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και ανήκει στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης. Σήμερα έχει 11 τμήματα και 237 μαθητές και μαθήτριες.

Διεύθυνση: 
Μακεδονομάχων 7
56334 Νέο Κορδελιό