3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2019
2022
2024
Έτος Εγγραφής: 
2016
Θέματα: 
2016-2017
Σχολική Αυλή
2017-2018
Σχολική Αυλή
2019-2020
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2020-2021
Αειφόρο Σχολείο
2021-2022
Σχολική Αυλή
2022-2023
Σχολική Αυλή
2023-2024
Σχολική Αυλή

Τα νέα του Σχολείου μας

16.3.2024

Στις 30 Μαρτίου το Σχολείο μας παραλαμβάνει την 3η κατά σειρά Πράσινη Οικολογική Σημαία του Διεθνούς Δικτύου Οικολογικά Σχολεία - EcoSchools, ως επιβράβευση των δράσεων της τελευταίας διετίας. Το Σχολείο μας συμμετέχει στο Δίκτυο από το 2016 και ανάμεσα στις δραστηριότητες που αναλαμβάνει είναι και ο Σχολικός Κήπος. Τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους, αφού διαμόρφωσαν τον χώρο, φύτεψαν 3 είδη μαρουλιού, κρεμμυδάκια, παντζάρια, πατάτες, φράουλες, έσπειραν σπανάκι και άφησαν λίγο χώρο για τα λαχανικά του επόμενου μήνα.

16.3.2024

Σε συνέχεια του Προγράμματος "Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη", μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, φύτεψαν τα όμορφα δεντράκια που τους πρόσφερε το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης κι έτσι πρόσθεσαν ακόμη 4 στα ήδη αρκετά δεντράκια που υπάρχουν περιμετρικά της αυλής.

23.5.2023

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν στη δράση "Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο - Δίνω ανάσα στη Γη" που συνδιοργάνωσαν το ΚΠΕ Κορδελιού και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με τη φύτευση 5 δέντρων συμβάλλοντας έτσι στον καλλωπισμό του αύλειου χώρου και του γειτονικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής που υιοθετήθηκε από τη Γ΄τάξη. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο Πρόγραμμα του Οικολογικού Σχολείου και των Προγραμμάτων Erasmus+ που εκπονούνται από το Σχολείο μας.

10.3.2022

Το σχολείο μας, με τη συμμετοχή 4 τμημάτων, λαμβάνει μέρος στην περιβαλλοντική δράση «Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη». Η δράση αυτή συντονίζεται από την κ. Β. Ιππέκη, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου-Κορδελιού και Βερτίσκου και τη Δ/νση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας. Τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους, αφού επέλεξαν και προετοίμασαν τον χώρο, φύτεψαν οι μεν Β1 και Δ τάξεις ένα δέντρο κρανιάς στο ανατολικό τμήμα της σχολικής αυλής, οι δε Β2 και ΣΤ1 ένα πεύκο στο νότιο τμήμα, κοντά στις βρύσες.

21.6.2019

Για 4η  χρονιά  συνεχίζεται στο σχολείο μας η καλλιέργεια λαχανόπηπου και βοτανόπηπου. Αρχές Φεβρουαρίου δημιουργήσαμε τα σπορεία μας με παραδοσιακούς σπόρους απόο την τράπεζα σπόρων που διαθέτουμε αλλά και από άλλες περιβαλλοντικές ομάδες που συνεργαζόμαστε. Με την επισροφή μας από τις διακοπές του Πάσχα μεταφυτεύσαμε τα φυτά  στον κήπο μας που θα τα φροντίζουμε ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες που το σχολείο θα παραμένει κλειστό.

Παράλληλα, ανανεώσαμε τα βότανα μας, τα φροντίσαμε, τα επεξεργαστήκαμε και τέλος τα χρησιμοποιήσαμε

13.5.2018

Δυο μήνες μετά τη σπορά τους στα κυπελάκια τα φυτά μας μεγάλωσαν αρκετά και είναι έτοιμα να μεταφυτευτούν στη γη για να αποδώσουν καρπούς. 100 περίπου βιολογικά φυτά από παραδοσιακούς σπόρους μοιράστηκαν στα παιδιά με την ευχή να έχουν καλή παραγωγή! Συνολικά μοιράστηκαν 6 ποικιλίες ντομάτας (κλασική, Μπατάλα Βραυρώνας, Καρδιά βουβάλου, Σαντορίνης, πομοντόρο, ρόμα), 2 ποικιλίες πιπεριάς (μακριά-κέρατο, Φλωρίνης), 2 ποικιλίες μελιτζάνας (τσακώνικη, Λαγκαδά) και αγγουράκι μικρό.

3.3.2018

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα του σχολικού λαχανόκηπου, σπείραμε στα σπορεία μας τα καλοκαιρινά μας λαχανικά. Χρησιμοποιήσαμε μόνο παραδοσιακούς σπόρους που προμηθευτήκαμε από Ομάδες που σέβονται και συνεχίζουν την παράδοση. Περιμένουμε, λοιπόν, σε 5-6 εβδομάδες να έχουμε τις ντομάτες (4 διαφορετικά είδη), τις πιπεριές (3 είδη), τις μελιτζάνες (3 είδη) και τα αγγουράκια μας.

 

1.3.2018

Ο Οικοκώδικας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης με τη μορφή εικονόλεξου.

23.5.2017

Ο καιρός πέρασε και οι παραδοσιακοί σπόροι που είχαμε φυτέψει στα κυπελλάκια, στις αρχές Μαρτίου, μεγάλωσαν αρκετά. Για 6 ολόκληρες εβδομάδες τους φροντίζαμε και παρακολουθούσαμε με αγωνία και θαυμασμό την εξέλιξή τους, Μετά τις διακοπές του Πάσχα τα ιλογιών λογιών λαχανικά μας (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγουριές, κολοκυθιές, φασολιές, μπάμιες, καρότα) πήραν τη θέση τους στον σχολικό μας κήπο. Από εδώ και πέρα ξεκινά μια άλλου είδους φροντίδα. Ανυπομονονούμε για τη συγκομιδή τους!

23.5.2017

Για έναν ολόκληρο χρόνο τοποθετούσαμε στον κάδο κομποστοποίησης διάφορα οργανικά υλικά, όπως ξερά φύλλα και αγριόχορτα από τον κήπο, φλούδες από φρούτα και λαχανικά, τσόφλια από αβγά. Ήρθε αυτός και γέμισε και έπρεπε εμείς με τη σειρά μας να τον ανοίξουμε για να δούμε τι περιείχε.

Σελίδες

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού

Το Σχολείο μας είναι ένα από τα 8 Δημοτικά του Δημοτικού Διαμερίσματος Κορδελιού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και ανήκει στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης. Σήμερα έχει 11 τμήματα και 237 μαθητές και μαθήτριες.

Διεύθυνση: 
Μακεδονομάχων 7
56334 Νέο Κορδελιό