2o Nηπιαγωγείο Χολαργού

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

1.4.2024

Τα παιδιά του Ολοημέρου Τμήματος 3 συμμετείχαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού "Το μάθημα... παιχνίδι". Τα παιδιά κατασκεύασαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ιδέες που προήλθαν αποκλειστικά από τα ίδια. Το επιτραπέζιο το ονόμασαν "Καθαρό περιβάλλον" και η αφορμή ήταν το ίδιο το σχολείο μας.

31.3.2024

Το σχολείο μας φέτος συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού European School Radio Καν΄το ν΄ακουστεί 2024. Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία που ξεκίνησε να ανθίζει κατά την συμμετοχή των τμημάτων μας στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων με θέμα τη συνεργασία. Το τραγούδι δημιουργήθηκε μέσα από τις έννοιες και τις ηθικές αρχές και αξίες, που επεξεργάστηκαν οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου μας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών. 

18.3.2024

Τί θα πει «φιλία» είστε σίγουροι, πως ξέρετε;

Αν όχι, ακούστε το τραγούδι των παιδιών του Αειφόρου 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού με τίτλο:

«Ο Κύκλος της Φιλιάς» και δείτε τη συμμετοχή τους στο European School Radio Καν΄το να ακουστεί -  The power of Friendship

Ψηφίστε με την καρδιά σας την ελπίδα των παιδιών ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά αρκεί μόνο «να τα πιστέψεις» και δώστε τους την ευκαιρία για το βραβείο του κοινού

18.3.2024

Στις 6 Μαρτίου είναι η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Δεν θα μπορούσαμε να μη στείλουμε κι εμείς το δικό μας μήνυμα!

Διαβάσαμε την ιστορία «Μήλα γύρω γύρω στη μέση πορτοκάλι» του Γιώργου Σακελλαρίδη και τραγουδήσαμε το αντίστοιχο παιχνιδοτράγουδο, το οποίο αναφέρεται στη μη αποδοχή από την ομάδα. Τα μήλα ασκούν λεκτική βία στο πορτοκάλι, το κοροϊδεύουν και το απομονώνουν. Ώσπου, εμφανίζεται ένα μήλο, που απλώνει το χέρι της φιλίας στο πορτοκάλι.

18.3.2024

Καλώς ήρθες Άνοιξη!!!

Κάθε χρόνο οι Αμυγδαλιές προμηνύουν τον ερχομό της Άνοιξης. Ανθίζουν πρώτες πρώτες μέσα στο κρύο σαν νυφούλες στολισμένες και φέρνουν το χαρμόσυνο μήνυμα  της αναγέννησης της φύσης.

14.3.2024

Αλκυονίδες μέρες είναι οι μέρες του χειμώνα κατά τις οποίες επικρατεί καλός καιρός με λαμπερό ήλιο, χωρίς σύννεφα και ανέμους και κάποιες φορές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Λαμβάνουν χώρα μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 15 Φεβρουαρίου.

4.3.2024

Πορεία υπέρ της ανακύκλωσης μπαταριών οργάνωσε το σχολείο μας για την Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας, που ήταν στις 18 Φεβρουαρίου. Φωνάξαμε συνθήματα, που πρότειναν τα ίδια τα παιδιά με σκοπό να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλη τη γειτονιά γύρω από το Νηπιαγωγείο μας, τους καταστηματάρχες, τους περαστικούς ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, αλλά και τα αδερφάκια μας και τους φίλους μας στον γειτονικό μας Δημοτικό Σχολείο και Παιδικό Σταθμό.

4.3.2024

Ένας από τους βασικότερους πυλώνες του Αειφόρου Σχολείου είναι αυτό της Εξοικονόμησης Πόρων και της Ανακύκλωσης.

Κάνοντας Ανακύκλωση:

3.3.2024

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στον δημιουργικό  διαγωνισμό 2024  του Make - A - Wish στην κατηγορία: “Σχεδίασε το Αστέρι σου”

Αφού οι μαθητές/τριες ολοκλήρωσαν το Εργαστήριο Δεξιοτήτων του Α΄ Τριμήνου με θέμα: "Συνεργασία στο Νηπιαγωγείο", αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε  η παρακάτω σύνθεση με θέμα τη συνεργασία αλλά και τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται, ώστε να είναι αυτή επιτυχημένη.

                             

28.2.2024

Στην αρχή της χρονιάς, με την βοήθεια της ομάδας Cosmic φ, δημιουργήσαμε το σχολικό μας κήπο τον οποίο τον διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Με το πέρασμα των μηνών είδαμε τα μαρουλάκια μας να μεγαλώνουν και να είναι έτοιμα και συγκομιδή. Φορέσαμε τα γαλοτσάκια μας και μπήκαμε στον κήπο μας για να μαζέψουμε τα μαρουλάκια τα οποία, φυσικά, τα κάναμε πεντανόστιμη σαλάτα που συνόδευσε το μεσημεριανό μας φαγητό.

Σελίδες

Το 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού βρίσκεται στου Πρόποδες του Υμηττού στον Άνω Χολαργό. Έχει 4 πρωινά τμήματα και 3 Ολοήμερα και 80 μαθητές/τριες περίπου κάθε χρόνο. Είναι πολυδύναμο.

Το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποιεί πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, πολιτιστικά, συμμετέχει σε μαθητικούς διαγωνισμούς και ποικίλες δράσεις.

Πρόσφατα τιμηθήκαμε με την σημαία του "Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου", με Ειδικό Βραβείο από τον Οργανισμό του Make-A-Wish για την δράση μας "Ο κουμπαράς της Αγάπης", ενώ το καλοκαίρι διακριθήκαμε με βραβείο για την δράση μας "Η πόρτα της Αλληλεγγύης"  στο Διαγωνισμό του Bravo Schools 2022 αλλά και με ειδικό βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας.

Περισσότερα για εμάς μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: https://blogs.sch.gr/2nipcholarg/

Διεύθυνση: 
17ης Νοεμβρίου 119, Χολαργός
15562 Αθήνας