2o Nηπιαγωγείο Χολαργού

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη
2023-2024
Νερό
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Φύση και βιοποικιλότητα
Θάλασσες και Ακτές
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
Μετακινήσεις - μεταφορές
Κλιματική Αλλαγή
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

7.7.2023

Δείτε από το Ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου μας την σημαντική στιγμή βράβευσής μας με την σημαία του "Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου" αλλά και την έπαρση της σημαίας στο Νηπιαγωγείο μας από τον Δήμαρχο Παπάγου - Χολαργού.

Συνεχίζουμε τις Αειφορικές Δράσεις μας και θέτουμε νέους περιβαλλοντικούς στόχους για την νέα σχολική χρονιά.

Μια πολύ όμορφη στιγμή για να κλείσει αυτή η σχολική χρονιά.

Δείτε εδώ: Απονομή Σημαίας Αειφορίας

6.7.2023

Στο Νηπιαγωγείο μας φέτος επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα των 4 εποχών και της κλιματικής αλλαγής.

Κάθε τμήμα παρουσίασε μία εποχή με 2 τραγούδια, όπου παρουσιάζονταν τα στοιχεία κάθε εποχής και 1 τραγούδι, που σχετιζόταν με την κλιματική αλλαγή.

Ήταν μια πολύ όμορφη και χαρούμενη γιορτή με πολλά μηνύματα, που ακούστηκαν  και μεταφέρθηκαν από τα παιδιά για το καλό του πλανήτη  στους γονείς των μαθητών μας αλλά και την τοπική κοινωνία

 

6.7.2023

Από την αρχή της χρονιάς και μέχρι την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς του 2023  μαθητές και εκπαιδευτικοί μαζέψαμε 7 σακούλες πλαστικά καπάκια.

Ευχαριστούμε το "Ενα παιδί μετράει τα άστρα" για την αγαστή συνεργασία μας για 2η χρονιά, για την ανάρτησή του στην σελίδα τους στα κοινωνικά δίκτυα με την προσφορά μας, αλλά και για την ευχαριστήρια επιστολή που μάς απέστειλε στο σχολείο μας για την προσπάθεια των μαθητών/τριών μας.

6.7.2023

Το σχολείο μας "ανοίγει" την αγκαλιά του στην κοινωνία.

Τυπώνουμε τα νέα μας με το μεγαλύτερο μέρος των δράσεών μας από όλη την χρονιά 2022-23.

Τα νέα μας ταξιδεύουν από το σχολείο μας στα χέρια των γονιών των μαθητών/τριών μας, στο Δήμο μας και στην ευρύτερη κοινωνία.

Τα μηνύματα των παιδιών ακούγονται παντού.

Δείτε το εδώ: Το εφημεριδάκι του 2ου Νηπιαγωγείου Xολαργού

6.7.2023

Οικολογικά Σχολεία & Σχολική Αυλή

Ομορφαίνουμε το σχολείο μας

Bάζουμε χρώμα στην καθημερινότητα και τη ζωή μας

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο

4.6.2023

Στο πρόγραμμα  που πραγματοποιούμε φέτος «Το σχολείο στο δάσος», με την ομάδα «Η Παρέα του Δάσους», μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και την αυθόρμητη ενασχόληση με τη φύση, συνειδητοποιήσαμε, πως όλοι μας είμαστε κομμάτι του ίδιου παζλ , που λέγεται πλανήτης Γη.

4.6.2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, 3 Ιουνίου,  όλοι οι μαθητές/τριές μας και η εκπαιδευτικός κ. Παφίλη Μαρία, έδωσαν το μήνυμα της ασφαλούς μετακίνησης με το ποδήλατο και το πατίνι αλλά και της εξοικονόμισης ενέργειας.

Όλα τα παιδιά, φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, ήρθαν και αποχώρησαν από το σχολείο με το δικό τους «όχημα», ενώ ευχαριστηθήκαμε τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης και στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας.

Το σύνθημά μας ακούστηκε δυνατά  σε όλη την γειτονιά:

 «Αφήνω το αμάξι και μπαίνω στο μετρό,

4.6.2023

Τώρα που η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά, βλέπουμε πολύ συχνά στον κήπο του σχολείου μας μελισσούλες να ζουζουνίζουν από λουλούδι σε λουλούδι.

Το ενδιαφέρον μας για τους φτερωτούς μας φίλους είναι μεγάλο και οι απορίες μας πολλές… Πώς μαζεύουν τη γύρη;  Πού τη βάζουν;  Πώς φτιάχνουν το μέλι;

Έτσι, αποφασίσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον θαυμαστό τους κόσμο! Διαβάσαμε βιβλία, παρακολουθήσαμε βίντεο, ζωγραφίσαμε, κάναμε κατασκευές, παίξαμε παιχνίδια, τραγουδήσαμε και μεταμορφωθήκαμε σε εργατικά μελισσάκια…!

4.6.2023

Με αφορμή τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, συζητήσαμε με τα παιδιά για το λόγο που γίνονται αυτές και την διαδικασία με την οποία πραγματοποιούνται. Μέσω των εκλογών, οι άνθρωποι αποφασίζουν δημοκρατικά για ένα θέμα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κι εμείς εκλογές για να δούμε ποιο θαλάσσιο ζώο θα απεικονίζεται στην αφίσα που θα ετοιμάσουμε για την προστασία της θάλασσας.

Ο ενθουσιασμός μεγάλος!

Φτιάξαμε ταυτότητες…!

30.4.2023

Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα στα πλαίσια των Κοινωνικών Εκδηλώσεων του σχολείου μας αλλά και στις δράσεις μας σχετικά με άνοιγμα του σχολείου μας προς την Τοπική Κοινωνία αλλά και την δημιουργία Ενεργών Παγκόσμιων Πολιτών επισκέφθηκαν το σχολείο μας ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και η  κ. Μαρία-Χριστίνα με την Κοινωνική Κουζίνα, τον «Άλλο Άνθρωπο».

Σελίδες

Το 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού βρίσκεται στου Πρόποδες του Υμηττού στον Άνω Χολαργό. Έχει 4 πρωινά τμήματα και 3 Ολοήμερα και 80 μαθητές/τριες περίπου κάθε χρόνο. Είναι πολυδύναμο.

Το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποιεί πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, πολιτιστικά, συμμετέχει σε μαθητικούς διαγωνισμούς και ποικίλες δράσεις.

Πρόσφατα τιμηθήκαμε με την σημαία του "Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου", με Ειδικό Βραβείο από τον Οργανισμό του Make-A-Wish για την δράση μας "Ο κουμπαράς της Αγάπης", ενώ το καλοκαίρι διακριθήκαμε με βραβείο για την δράση μας "Η πόρτα της Αλληλεγγύης"  στο Διαγωνισμό του Bravo Schools 2022 αλλά και με ειδικό βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας.

Περισσότερα για εμάς μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας: https://blogs.sch.gr/2nipcholarg/

Διεύθυνση: 
17ης Νοεμβρίου 119, Χολαργός
15562 Αθήνας